Μάθε καλούς τρόπους- Οι κανόνες που δεν πρέπει ποτέ ξεχνάς όπου κι αν βρίσκεσαι

Υπάρχουν πολλά λανθασμένα κοινωνικά standards που είναι διαδεδομένα περισσότερο από ποτέ, επομένως είναι εύκολο να μπερδευτείς σχετικά με το τι είναι κοινωνικά αποδεκτό και τι όχι.

Πόσες φορές πρέπει να σκέφτεσαι σε ποια μεριά μπαίνει το πιρούνι και σε ποια το μαχαίρι αλλά και ποιο κουτάλι να χρησιμοποιήσεις για το γλυκό; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι περιμένουν οι άλλοι από εσένα που είσαι επισκέπτης το Σαββατοκύριακο σε ένα σπίτι και ποιοι είναι οι σωστοί τρόποι που πρέπει ν' ακολουθείς;

Υπάρχουν γενικοί κανόνες εθιμοτυπίας που λειτουργούν παγκοσμίως, ενώ υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που είναι συγκεκριμένοι για κάθε κατάσταση. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις λοιπόν τα βασικά των καλών τρόπων, ανεξάρτητα από το πού πηγαίνεις, δε συμφωνείς;

Τραπέζι στο σπίτι; Οι βασικοί κανόνες Savoir Vivre

Υπάρχουν πολλά λανθασμένα κοινωνικά standards που είναι διαδεδομένα περισσότερο από ποτέ, επομένως είναι εύκολο να μπερδευτείς σχετικά με το τι είναι κοινωνικά αποδεκτό και τι όχι. Πολλές από τις σωστές συμπεριφορές που κάποτε θεωρούσαν οι άνθρωποι κοινή λογική έχουν χαθεί στον στροβιλιζόμενο άνεμο των κακών συμβουλών, των ξεπερασμένων κανόνων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που καθιστούν πολύ εύκολο να γίνεις αγενής.

Μάθε τους κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς και έχε ακόμη έναν κρυμμένο άσο στο μανίκι σου για επιτυχία.

Κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς

1. Να είσαι στην ώρα σου: Σε κανέναν δεν αρέσει να περιμένει άλλους που καθυστερούν. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που η καθυστέρηση είναι εκτός ελέγχου.

2. Προσωπικός χώρος: Όταν βλέπεις κάποιον να στριμώχνεται καθώς απομακρύνεσαι λίγο πιο κοντά. Κάθε κουλτούρα έχει διαφορετικά επίπεδα άνεσης στον προσωπικό χώρο, επομένως πριν ταξιδέψεις, μάθε πόσο κοντά μπορείς να πλησιάσεις τους ανθρώπους χωρίς να είσαι αγενής.

3. Ανδρικοί τρόποι: Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι κύριος. Η αγένεια δεν είναι ποτέ αντρική υπόθεση.

4. Γυναικεία ήθη: Μπορείς να είσαι κυρία και να δείχνεις δύναμη. Οι καιροί έχουν αλλάξει και ορισμένοι κανόνες έχουν γίνει ξεπερασμένοι, αλλά είναι πάντα σκόπιμο να είμαστε ευγενικές.

5. Δώρο οικοδεσπότη και οικοδέσποινας: Μην εμφανίζεσαι ποτέ με άδεια χέρια όταν είσαι επισκέπτης στο σπίτι κάποιου.

Στην επικοινωνία

Ανεξάρτητα από το ποιος είσαι, θα έχεις την ανάγκη να επικοινωνείς καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής σου με άλλους ανθρώπους. Το να είσαι καλή στην επικοινωνία μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για σένα εύκολα, όπως να μοιράζεσαι σημαντικές πληροφορίες, να κερδίζεις ανθρώπους στο πλευρό σου και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου με όμορφο τρόπο.

1. Συνομιλία: Μάθε πώς να κάνει μια αξιοπρεπή συνομιλία, με διάλογο. Μην μονοπωλείς ποτέ μια συζήτηση, διαφορετικά μπορεί να βρεθείς κολλημένη σε μια γωνία προσπαθώντας να καταλάβεις γιατί οι άλλοι προχωρούν κι εσένα σε αφήνουν πίσω.

2. Κουτσομπολιό: Ποτέ μην κουτσομπολεύεις. Δεν είναι μόνο κακή μορφή, αν ποτέ το άτομο για το οποίο μιλάς μάθει τι έχεις πει, αλλά μπορείς με αυτό τον τρόπο κι εσύ να γίνεις θέμα σχολιασμού την επόμενη φορά -και πίστεψέ μας- δεν θα σου αρέσει καθόλου.

3. Ονόματα ανθρώπων: Ο καθένας έχει ένα και οι περισσότεροι άνθρωποι εκτιμούν την προσπάθειά σου να μάθεις τα ονόματά τους εάν αφιερώσεις περισσότερο από ένα ή δύο λεπτά μιλώντας μαζί τους. Αυτό ισχύει για κοινωνικές και επιχειρηματικές επαφές.

4. Κινητά τηλέφωνα: Με λίγα λόγια, χρησιμοποίησε το κινητό σου με φειδώ δημόσια. Κανείς άλλος δεν θέλει να ακούσει μια ιδιωτική συνομιλία ή να περιμένει ενώ στέλνεις μήνυμα σε κάποιον. Και ό,τι κι αν κάνεις, αγνόησε το τηλέφωνό σου ενώ κάνετε check out στο ταμείο. Το να στέλνεις μηνύματα ή να συνομιλείς στο τηλέφωνο είναι αγενές προς τον ταμία και τους ανθρώπους πίσω σου.

5. Email: Σκέψου πριν πατήσεις "αποστολή". Τα περισσότερα ηλεκτρονικά μηνύματα δεν μπορούν ποτέ γυρίσουν πίσω.

6. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Το Facebook, το Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν μέρος της ζωής των περισσότερων ανθρώπων. Να θυμάσαι ότι όχι μόνο οι φίλοι μας μπορούν να δουν αυτά που δημοσιεύουμε αλλά και άλλοι μπορούν να αναδημοσιεύουν, να αντιγράψουν, να κοινοποιούν ή να κάνουν retweet οτιδήποτε δημοσιεύεις εκεί.

7. Αγενείς ερωτήσεις: Όλοι τις έχουμε κάνει και τις έχουν δεχτεί. Υπάρχουν τρόποι για να τις αντιμετωπίσεις και να μη σαστίσεις. Εάν δεν είσαι σίγουροι πώς να απαντήσεις σε μια αγενή ερώτηση, μην πεις τίποτα. Απλά χαμογέλα και άλλαξε θέμα.

Στο φαγητό

Εάν γευματίζεις με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, μάθε τους κατάλληλους τρόπους με τους οποίους πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο τραπέζι. Κανείς δεν θέλει να κάθεται απέναντι από κάποιον που μιλάει με το στόμα ανοιχτό ή ρουφάει τη σούπα του.

1. Βασικοί τρόποι τραπεζιού: Δεν καθόμαστε ποτέ με τους αγκώνες στο τραπέζι.

2. Βάλε την πετσέτα στα πόδια σου και χρησιμοποίησε τα μαχαιροπήρουνα ξεκινώντας από αυτό που βρίσκεται πιο μακριά από το πιάτο (και μην μιλάς με το στόμα γεμάτο).

3. Τρόποι εστιατορίου: Φτάσε πριν από την προγραμματισμένη κράτησή σου, να είσαι ευγενική με το προσωπικό, να διατηρείς τη φωνή σου σε επίπεδο συνομιλίας και να είσαι γενναιόδωρη με τον σερβιτόρο.

4. Επίσημο δείπνο: Εάν έχεις αμφιβολίες για το ποιο πιρούνι ταιριάζει με κάθε πιατο, κοίταξε τον οικοδεσπότη ή την οικοδέσποινα και ακολουθήστε τους.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης