Queen goes around: Πού θα πάμε και τι θα δούμε τον Οκτώβριο

Αν αναρωτιέσαι τι θα κάνεις τον Οκτώβρη, μόλις βρήκαμε όλα όσα δεν θες να χάσεις. Κλείνουμε εισιτήρια;

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και ο νέος μήνας που ξεκινά σηματοδοτεί μια καλή ευκαιρία για διασκέδαση, ψυχαγωγία και ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα ή και μόνος.

Ο Οκτώβριος είναι εδώ, ο καιρός είναι ακόμα καλός και βρήκαμε πού θα πας για να περάσεις καλά, να δημιουργήσεις όμορφες αναμνήσεις και να «γεμίσεις τις μπαταρίες σου» με λίγη τέχνη. Μετά τη δουλειά, τα απογεύματά σου γεμίζουν μουσική, χρώμα, θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις που αξίζουν ένα «ναι» σου.

Θέατρο

2:22 – A Ghost Story

Στη σκηνή του Θεάτρου ΑΛΑΜΠΡΑ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζεται τη νέα θεατρική σεζόν 2024-2025, σε σκηνοθεσία του Φάνη Μουρατίδη, το έργο «2:22 – A Ghost Story» του Danny Robbins, ένα σύγχρονο υπερφυσικό θρίλερ που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στο West End του Λονδίνου, υποψηφιότητες για 3 βραβεία Laurence Olivier, καθώς και το βραβείο «Καλύτερου Νέου Έργου» στα Βραβεία WhatsOnStage, το 2022.

Το θρίλερ που συνδυάζει ίντριγκα, χιούμορ και τρόμο, γραμμένο από τον Danny Robins, δημιουργό του διάσημου BBC podcast “The Battersea Poltergeist”, μεταφέρει το κοινό σε μια νύχτα γεμάτη αγωνία, όπου αποκαλύπτονται μυστικά και το υπερφυσικό κάνει αισθητή την παρουσία του, γεγονός που οδηγεί τους ήρωες να αντιμετωπίσουν τις εσωτερικές συγκρούσεις τους και να αναζητήσουν την αλήθεια για τους ίδιους και τους άλλους.

I AM FALLING IN LOVE

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει στη Σκηνή Ωμέγα και μόνο για 15 παραστάσεις, τη νέα περφόρμανς του τολμηρού δημιουργού Γιώργου Βαλαή «I AM FALLING IN LOVE - Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα». Μια δομική αποσυναρμολόγηση του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ιδωμένη μέσα από τις σχέσεις των βασικών ηρώων. Σχέσεις που φανερώνουν την ίδια τη φύση της επιθυμίας, η οποία παραμένει αιωνίως και ασταμάτητα ρευστή. Η εξ αναβολής πρεμιέρα του έργου ορίζεται στις 18 Σεπτεμβρίου 2024.

Σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Γιώργου Βαλαή, το I AM FALLING IN LOVE αφηγείται την ίδια την επιθυμία, που εμφανίζεται απρόσκλητη, αναπάντεχη, στο πιο ακατάλληλο μέρος, την πιο ακατάλληλη στιγμή, στοχεύοντας τους πιο ακατάλληλους ανθρώπους. Δεν υπακούει σε κανέναν κανόνα – κοινωνικό, πολιτισμικό ή άλλο και πάντα μοιάζει με τη μουσική.

Μια παράσταση για όσους επέμεναν στην επιθυμία τους ενώ όλοι γύρω, τους αρνήθηκαν αυτήν την επιθυμία.

Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο

Από τις 12 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.15 θα παρουσιάζεται στον Μικρό Κεραμεικό ο μονόλογος ρέκβιεμ του Γιώργου Σκούρτη «Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο».

Ο καταξιωμένος κινηματογραφικός σκηνοθέτης Νίκος Γραμματικός των μεγάλων επιτυχιών («Βασιλιάς», «Απόντες», «Μήδεια Κρείσσων των εμών βουλευμάτων», «Νυχτολούλουδα» κ.ά. και ο ηθοποιός Θοδωρής Ζουμπουλίδης (Teo Alexander) μετά από μια εικοσαετή πορεία σε διεθνείς και ελληνικές παραγωγές, αναζητούν καταφύγιο... στον Μικρο Κεραμεικό.

«Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο» αποτελεί μία φωνή αγωνίας ενός αποσυρμένου από τα εγκόσμια θεατρικού συγγραφέα, αλλά παράλληλα συνενώνει και το παραλήρημα όλων των ανθρώπων που βρίσκονται σε ένα προσωπικό και υπαρξιακό τέλμα.

Ένα έργο βαθιά διαχρονικό που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι, μέσα από το οποίο ο καθένας μας θα αναγνωρίσει τις στιγμές της ζωής του εκείνες που η λοξοδρόμηση, η οπισθοχώρηση και η ηττοπάθεια μπορεί να κυριάρχησε, αλλά το πείσμα για πάλη και ζωή παρέμεινε αήττητο.

Το νησί των θησαυρών

Το Νησί των θησαυρών μετά από την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τον περασμένο χειμώνα, συνεχίζεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Πόρτα! Μικροί και μεγάλοι θεατές αγάπησαν και ξεχώρισαν τη μεγάλη και εντυπωσιακή αυτή παραγωγή που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και είναι βασισμένη σε μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών, στο κλασικό μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος υπογράφει τη συναρπαστική θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης, που τον περασμένο χειμώνα είδαν πάνω από 20.000 θεατές. Οι 10 ηθοποιοί υποδέχονται οι ίδιοι το κοινό στην αίθουσα. Τραγουδούν και ερμηνεύουν ζωντανά την ξεσηκωτική μουσική του έργου, με πολλά και θεαματικά κοστούμια και σκηνικά που εντυπωσιάζουν.

Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και είναι κατάλληλη για παιδιά από 5 ετών.

Πρεμιέρα: 26 Οκτωβρίου

Κάθε Σάββατο 15:00 και Κυριακή 11:30 & 15:00

Ζωρζ & Φρέντρικ: Ποιητές του Ονείρου

Ο μεγάλος ερωτάς του κορυφαίου μουσουργού Σοπέν με τη Γεωργία Σάνδη, πρόκειται να ζωντανέψει στη σκηνή του Ηρωδείου την ερχόμενη Κυριακή 6 Οκτωβρίου με πρωταγωνιστές στους δύο ρόλους τους αγαπημένους ηθοποιούς, Δημήτρη Λάλο και Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Η μουσική παράσταση με τίτλο «Ζωρζ και Φρέντρικ: Ποιητές του ονείρου», φέρει τη σκηνοθεσία του διακεκριμένου Πολωνού συνθέτη Γιαροσλάβ Κίλιαν, ο οποίος με ευρηματικό τρόπο θα συνδέσει τον θεατρικό λόγο με τη μουσική στον εμβληματικό χώρο του ρωμαϊκού μνημείου. Την εκδήλωση στηρίζει και συνδιοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και ο πρόεδρος του Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Θα ακουστούν κορυφαία έργα του συνθέτη, τα οποία θα ερμηνεύσει στο πιάνο η διακριμένη πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου. Την Ορχήστρα Εγχόρδων του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής του Λονδίνου διευθύνει ο μαέστρος Πάτρικ Μπέιλι, ενώ συμμετέχει η σοπράνο Ματίνα Τσαρουχά.

Κινηματογράφος

30ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, με μεγάλο χορηγό τη Nova, γιορτάζει 30 χρόνια κινηματογραφικής μαγείας και θερμής υποστήριξης της εγχώριας δημιουργίας, με νεανική ορμή και ελπιδοφόρα εξωστρέφεια.

Από τις πολυαναμενόμενες πρεμιέρες ελληνικών ταινιών που συστήνονται στο κοινό του Φεστιβάλ και ταξιδεύουν μετέπειτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στα εργαστήρια ή masterclass για την ανάπτυξη και παραγωγή ταινιών σε συνεργασία με σημαντικούς εθνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς έως και την φιλοξενία αναγνωρισμένων και τιμώμενων καλεσμένων της κινηματογραφικής κοινότητας, οι Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζουν να αναδεικνύουν, προωθούν και φωτίζουν το έργο παλαιότερων αλλά και ανερχόμενων δημιουργών της χώρας μας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 14 Οκτωβρίου.

Οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τη φετινή διοργάνωση είναι: ΔΑΝΑΟΣ Ι & ΙΙ, ΟΠΕΡΑ Ι & ΙΙ, ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ και ΠΑΛΛΑΣ.

Συναυλίες

ΔΑΛΙΔΑ με την Όλγα Βενέτη

Με άξονα τα γνωστά και αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια της σπουδαίας καλλιτέχνιδας Δαλιδά, ο σκηνοθέτης των επιτυχιών Γιώργος Βάλαρης δημιουργεί και παρουσιάζει μια σύγχρονη «Δαλιδά», την αισθαντική ερμηνεύτρια Όλγα Βενέτη, σε μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική σύνθεση την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Άλσος. Μια υπερπαραγωγή, ωδή στη γυναίκα-μύθο που σφράγισε την εποχή της με το πλούσιο και διαχρονικό έργο της και εξακολουθεί να σαγηνεύει το κοινό με την μυθιστορηματική ζωή της.

Η Δαλιδά υπήρξε μία από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες τραγουδίστριες του 20ού αιώνα, ως μια από τις σπουδαιότερες εκπροσώπους της γαλλοφωνίας. Με την ιδιαίτερη φωνή της και την εκρηκτική παρουσία της στη σκηνή, κατάφερε να κατακτήσει τις καρδιές του κοινού σε όλο τον κόσμο. Ηχογράφησε πολλά τραγούδια σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών, ιταλικών, ελληνικών, ισπανικών και αγγλικών.

Ωστόσο, πίσω από τη λάμψη της επαγγελματικής της ζωής, η Δαλιδά αντιμετώπισε προσωπικές δυσκολίες και ταλαιπωρήθηκε από κατάθλιψη. Το 1987, ένα χρόνο μετά την αυτοκτονία του αγαπημένου της φίλου, πέθανε και η ίδια, αφήνοντας πίσω της μια ανεξίτηλη επιρροή στον κόσμο της μουσικής.

Η Δαλιδά παραμένει ένα αξέχαστο ταλέντο και η μουσική της συνεχίζει να εμπνέει και και να αγγίζει τις καρδιές των ακροατών σε όλο τον κόσμο.

«Τίποτα δεν πάει χαμένο» 50 χρόνια τραγούδια για έναν καλύτερο κόσμο

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της», ο Δήμος Αθηναίων τιμά την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με μια μεγάλη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, με τίτλο «Τίποτα δεν πάει χαμένο: 50 χρόνια τραγούδια για έναν καλύτερο κόσμο» και με τη συμμετοχή σπουδαίων εκπροσώπων τριών γενιών ερμηνευτών.

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, οι Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Μαρία Φαραντούρη αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν σε αγαπημένα τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή της μεταπολίτευσης και συνέβαλαν στη διαμόρφωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Τραγούδια τα οποία, μέσα σε αυτές τις πέντε δεκαετίες της δημοκρατίας, μίλησαν για αγωνίες, εξέφρασαν τη λαχτάρα για έναν καλύτερο κόσμο και κατάφεραν να μας ενώσουν γύρω από κοινά όνειρα.

Πού; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Πότε; Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Ώρα έναρξης: 21:00

Φωτογραφία

50 women over 50

Έκθεση φωτογραφίας της Βάνιας Τλούπα

«Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένα project-ύμνο στη σύγχρονη γυναίκα που να αποτελεί την πιο περίτρανη απόδειξη ότι η είσοδος στην ωριμότητα είναι για όλες εμάς η έναρξη ενός προκλητικού ταξιδιού με μια δική του γοητεία».

H Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την έκθεση 50 women over 50 της γνωστής φωτογράφου Βάνιας Τλούπα υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19:30, στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και θα διαρκέσει έως και τις 12 Οκτωβρίου 2024.

50 ξεχωριστές γυναίκες άνω των 50, μαγνητίζουν τον φακό της φωτογράφου συνθέτοντας έναν ύμνο στη γυναίκα, την κομψότητα, τη θηλυκότητα και την πληρότητα που δεν συμβιβάζεται και είναι απαλλαγμένη από φίλτρα και περιττά στοιχεία. Η έκθεση φέρνει στο επίκεντρο γοητευτικές γυναίκες, τα συναισθήματα και την αλήθεια τους, ανατρέποντας πανηγυρικά κάθε κοινωνικό στερεότυπο του παρελθόντος γύρω από την ηλικία και την ωριμότητα.

Ξεναγήσεις

Γνωρίζοντας την Αθήνα: Από τo Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Καρδιά της Πόλης

Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία προσκαλεί τους λάτρεις της ιστορίας σε μια σειρά περιπάτων με τίτλο «Γνωρίζοντας την Αθήνα: Από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Καρδιά της Πόλης».

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος ηγείται των περιπάτων, οδηγώντας τους συμμετέχοντες στα μυστικά του ευρύτερου ιστορικού κέντρου.

Η διαδρομή αγγίζει νεοκλασικά κτήρια, γειτονιές του Μεσοπολέμου και της ανοικοδόμησης, κεντρικές λεωφόρους και γραφικά δρομάκια, πλατείες και εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας, ξεκινώντας και καταλήγοντας στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι στους δρόμους της Αθήνας, που αναπτύσσεται παράλληλα με το ξενοδοχείο εδώ και ενάμισι αιώνα, προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση της πόλης, συνδυάζοντας την πρόσφατη ιστορική της διαδρομή με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Περίπατοι θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή, από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 6 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης τις 11:00πμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προκράτηση θέσης, στο eventora.gr.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης