Όλη η TV σε μία κωμωδία: Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της σειράς «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»

Κατερίνα Μπούσιου
Όλη η TV σε μία κωμωδία: Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της σειράς «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»

Η νέα ανατρεπτική κωμωδία του Alpha, δημιουργία του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου, έρχεται από την επόμενη τηλεοπτική σεζόν να μας θυμίσει και να σατιρίσει τις σειρές που άφησαν εποχή στην ελληνική ΤV. 

Περισσότεροι από 50 ηθοποιοί συμμετέχουν συνολικά στη νέα υπερπαραγωγή του Alpha, «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα», μία αλμοδοβαρική αποτύπωση της ελληνικής TV και των σειρών μυθοπλασίας στο πέρασμα των χρόνων, την οποία δημιούργησαν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου. Βρεθήκαμε σε ένα από τα γυρίσματα των τελευταίων ημερών και ξαναγυρίσαμε 24 χρόνια πίσω, στην εποχή των Ψίθυρων Καρδιάς. Και ο Μιχάλης Ρέππας, έγινε ο ξεναγός μας σε ένα ταξίδι από το παρελθόν στο παρόν. Σε αυτό το παρελθόν, ένα μεγάλο κομμάτι της άνηκε σε μία σημαντική γυναίκα και δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μία αναφορά στην Άννα Παναγιωτοπούλου, η οποία πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή.

https://www.instagram.com/p/C7lzt4ustco/

«Η Άννα Παναγιωτοπούλου θα συνεχίσει να είναι η έμπνευσή μας»

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν χαρακτηρίστηκε από τις πολλές και κυρίως δραματικές σειρές. Ήρθε η ώρα λοιπόν για μία κωμωδία εντελώς διαφορετική από όλες τις άλλες, η οποία έχει αναφορά στις τηλεοπτικές μας μνήμες, αλλά και στο τηλεοπτικό παρόν.

Η μεταμόρφωση της Μαρίας Λεκάκη και ο ρόλος έκπληξη στη νέα σειρά - παρωδία της ελληνικής ΤV

Ο Alpha μας είχε προϊδεάσει για όσα θα δούμε στη σειρά «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα», αναφέροντας μεταξύ άλλων πριν μερικές εβδομάδες στη σχετική ανακοίνωση: «Με ένα all-star cast ηθοποιών, σε ένα all-dream σκηνικό, αλμοδοβαρικά, υπέρλαμπρα ρούχα και εμβληματικό μακιγιάζ, θα απολαύσουμε την στροφή της τηλεόρασης από το γκλάμουρους βλαχομπαρόκ στην ελληνική ύπαιθρο και θα γελάσουμε με γαργαλιστικές ατάκες που όλοι έχουμε λατρέψει. Ένα camp τηλεοπτικό αριστούργημα με σπιρτόζικες ιστορίες και αναμνήσεις που έχουν “γράψει” βαθιά μέσα μας και ίσως μας έχουν διαμορφώσει τηλεοπτικά».

Υπάρχει ένας κεντρικός κορμός στην ιστορία μας, ένα ερωτευμένο ζευγάρι αλά Ρωμαίος και Ιουλιέτα και μία σαφέστατη αναφορά (την κατάλαβες και από τον τίτλο) στην ταινία των Ρέππα - Παπαθανασίου, «Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο» πριν από 23 χρόνια. Το αν θα δούμε την Μίρκα Παπακωσταντίνου να επιστρέφει ως Τζέλα Δελαφράγκα σε αυτή τη σειρά, μένει προς το παρόν ένας άλυτος γρίφος.

Όπως και στην κινηματογραφική προσέγγιση, είχαμε δει μία παρωδία των ελληνικών ταινιών, έτσι και στη νέα σειρά, θα δούμε μία παρωδία, δεκάδων γνωστών μας ελληνικών σειρών, παλαιότερων αλλά και τωρινών.

Η θεματολογία σε αυτές τις σειρές είναι περίπου η ίδια. Έτσι και εδώ θα δεις, έρωτες, διαπλοκή, αδίστακτους επιχειρηματίες, δολοφόνους, εκβιασμούς, απαγωγές και δεκάδες ανατροπές. Βρέθηκα πρόσφατα σε ένα από αυτά τα γυρίσματα, σε μία αναβίωση του μεγάλου τηλεοπτικού έρωτα της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και του Απόστολου Γκλέτσου, στους «Ψίθυρους καρδιάς».

Και ο Μιχάλης Ρέππας μίλησε σε ένα διάλειμμα αυτών των γυρισμάτων για αυτή τη μεγάλη παραγωγή που ήταν επιθυμία δική του αλλά και του Θανάση Παπαθανασίου, εδώ και πολλά χρόνια: «Η σειρά είναι μία παρωδία των πολλών τελευταίων χρόνων στην ελληνική τηλεόραση η οποία θα ολοκληρωθεί σε 14 επεισόδια. Δεν είναι αυτοτελή επεισόδια με μία θεματική, αλλά εξελίσσονται παράλληλα, είναι μπλεγμένοι όλοι οι τηλεοπτικοί ήρωες στην ίδια υπόθεση, με ένα τρόπο. Αναφερόμαστε σε κάποια σίριαλ που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια επιτυχία, που αναφέρονται σε κάποια άλλα παλαιότερα, τα οποία με τη σειρά τους αναφέρονται στα πιο παλιά, τα οποία και επηρεάστηκαν από τις κλασσικές ελληνικές ταινίες».

Στην ταινία «Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο» συμμετείχε και η Άννα Παναγιωτοπούλου, η οποία υπήρξε ένας ξεχωριστός σταθμός στη ζωή του σεναριογράφου, σκηνοθέτη και ηθοποιού. Και μας μίλησε για την πρόσφατη απώλειά της και τη διαχρονική συμβολή της στις ζωές όλων μας.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά: «Η Άννα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, ή καλύτερα θα έλεγα της καριέρας μου. Δεν μας έδενε πολύ στενή φιλία, γιατί από τότε από όλες τις Χάριτες, ήμουν πιο κοντά στη Νένα Μεντή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήμασταν κοντά. Η Άννα ήταν το μεγάλο δυναμό της καριέρας μου. Πηγή έμπνευσης για όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύουμε και θα συνεχίσει να είναι χωρίς να βρίσκεται πια στη ζωή. Όλο αυτό που έγινε με την Άννα, με βρήκε στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου. Έχω δίπλα μου αγαπημένους συνομηλίκους με τους οποίους έδεσα τη ζωή μου, γνωριστήκαμε νέοι, όταν βγήκαμε στη δουλειά. Για παράδειγμα με την Τζόυς Ευείδη, ήμασταν μαζί για 3 χρόνια στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου με σπουδαίους δασκάλους και τώρα σε αυτή τη σειρά, παίζουμε τους συνομήλικους, το ζευγάρι και γονείς της Ερατούς. Είναι πολύ συγκινητικό όλο αυτό. Η Μαρία Λεκάκη με τον Αντώνη Λουδάρο θα κάνουν τους γονείς του Αντώνη (ο γνωστός μπαλαμός) που έπαιζε στους Ψίθυρους Καρδιάς ο Απόστολος Γκλέτσος. Ακόμη πιο ευτυχισμένος αισθάνομαι με τους νέους ηθοποιούς που έχουν ταλέντο, φιλότιμο, έχουν σεβασμό και είναι συνεπείς. Ή είμαι τυχερός, ή έχω τελικά ένστικτο στο να επιλέγω ηθοποιούς που δεν έχουν βεντετιλίκι».

Την Ερατώ σε αυτό το επεισόδιο υποδύεται η Ελένη Χαραλαμπούδη, στην πρώτη της απόπειρα σε μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο. Μάλιστα τη συγκεκριμένη ημέρα βρεθήκαμε στο γύρισμα ενός γάμου στον καταυλισμό, με μία πασίγνωστη τραγουδίστρια να τραγουδά στη γιορτή που ακολούθησε, η οποία είχε στηθεί σε δάσος των Βορείων Προαστίων. Το όνομά της θα το αφήσουμε για έκπληξη.

Στη σειρά συμμετέχουν μεταξύ των άλλων οι: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιάννης Απέργης, Σοφία Βογιατζάκη, Βάσω Γουλιελμάκη, Τζένη Διαγούπη, Joyce Ευείδη, Μάνος Ιωάννου, Κώστας Καζάκας, Άννα Κουρή, Καίτη Κωνσταντίνου, Νίκη Λάμη, Μαρία Λεκάκη, Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Αντιγόνη Νάκα, Σπύρος Πούλης, Μιχάλης Ρέππας, Χρύσα Ρώπα, Μαριέλα Σαββίδου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Πάνος Σταθακόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Έλενα Χαραλαμπούδη, Χάρης Χιώτης.

Να μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως υπάρχει μία πολυμερής ομάδα για τις χορογραφίες, ενώ η παραγωγή ανήκει στην LUMAD – Έλενα Χατζηαλεξάνδρου. Τη σκηνοθεσία φυσικά έχει ο Θανάσης Παπαθανασίου με τον Μιχάλη Ρέππα, ενώ τα πολυάριθμα κοστούμια έχει επιμλεηθεί η Νταίζη Κουρέζη με στυλίστα τον Κώστα Ζήση.