Το The Bear έχει διαφορετική επιστροφή, αλλά είναι για καλό (για πολύ καλό)

Το The Bear έχει διαφορετική επιστροφή, αλλά είναι για καλό (για πολύ καλό)

Το The Bear επιστρέφει με το πιο elegant επεισόδιό του και δίνει την υπόσχεση για μία ακόμα σεζόν-τούρμπο.

Ήρθε η τρίτη σεζόν του "The Bear", πλέον διαθέσιμη στο Disney+, και βλέποντας την αρχή του, από εμάς είναι ένα σίγουρο, αστραπιαίο, δαγκωτό "ναι". Γιατί; Γιατί η πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου κύκλου δεν ήταν καθόλου αυτό που περιμέναμε. Ήταν κάτι ακόμα καλύτερο, που δεν ξέραμε ότι θέλαμε.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε "The Bear" και να μας πιάνει ταχυπαλμία. Έχουμε μάθει να θέλουμε να φωνάξουμε στην οθόνη, ενώ παράλληλα θέλουμε να αγκαλιάσουμε όλους τους ήρωες σφιχτά. Έχουμε μάθει να θέλουμε να βάζουμε τα κλάματα ή τις φωνές. Στο πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν, δεν μας πιάνει ταχυπαλμία από το στρες, αλλά καταφέρνουμε να δέσουμε όλα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα.

Subtract: Η λέξη-κλειδί της πρεμιέρας του "The Bear"

Η πρεμιέρα του νέου κύκλου είναι το πιο elegant επεισόδιο που μας έχει δώσει μέχρι στιγμής η σειρά. Κομψό και μετρημένο όπως ένα πιάτο σε ένα fine dining εστιατόριο. Ακόμα και η περίληψη του επεισοδίου είναι οικονομική και ουσιώδης: "Η επόμενη ημέρα και οι ημέρες που οδήγησαν σε αυτήν." Επειδή όμως μιλάμε για το "The Bear" όπου η μουσική είναι ένας ξεχωριστός και πολύ διακριτός χαρακτήρας, η πρεμιέρα καταλήγει να θυμίζει βιντεοκλίπ.

Ω μα τι βιντεοκλίπ όμως.

Με το "Together" των Nine Inch Nails στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο (όπως πάντα, καθόλου τυχαία επιλογή κομματιού), με εικόνες από πιάτα υψηλής γαστρονομίας, με στιγμές φευγαλέες, άλλες ήσυχες και άλλες εκκωφαντικές, εντός κουζίνας, εκτός κουζίνας, αλλά όλα εντός ζωής.

Μπορεί το "subtract" (μια εντολή που του δίνει ένας από τους πιο τοξικούς σεφ του) να είναι η λέξη-κλειδί στους διαλόγους και στο περιεχόμενο, ωστόσο το επεισόδιο με κάποιο "μαγικό" τρόπο καταλήγει να λέει πολλά. Να μας μαθαίνει και να μας δείχνει πολλά. Από το τι έκανε ο Carmy πριν και πώς κατέληξε να ξέρει αυτά που ξέρει στις κουζίνες, το τι γινόταν τη στιγμή που χάθηκε ο Mikey, μέχρι το πού ήταν και πού είναι η Sydney, ο Richie, ο Marcus, η Sugar.

Από την πρεμιέρα μάς έπεισε ότι θα μας κάνει ό,τι θέλει… και πάλι

Η έντονη διαφορετικότητα της πρεμιέρας είναι αυτή που μας έπεισε να θέλουμε να ρουφήξουμε με ό,τι σερβίτσιο υπάρχει όλη την υπόλοιπη σεζόν του "The Bear". Γιατί ο τρόπος που επιλέγει να δείχνει την ποικιλομορφία της εξηγεί και την εξυπνάδα της, την ουσία της, την αφθονία της. Μας λείπει τέτοιου είδους τηλεόραση. Μια σειρά δηλαδή που έχει ξεκάθαρη ταυτότητα, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να δίνει αυτό που θέλει με αφθονία, ποικιλομορφία και ουσία.

Το "The Bear" είναι ένα αδιανόητο, έντονο, πανέξυπνο και απολαυστικό ride σε λούνα παρκ. Ανεβαίνουμε στο roller coaster του και μας πάει όπου θέλει αυτό. Θέλει να κάνει βουτιά στο κενό; Θα την κάνει. Θέλει να πατήσει φρένο και να πάει αργά να δούμε τη θέα; Θα το κάνει. Θέλει να μας στριφογυρίσει απανωτά, να μας πετάξει, να μας κουφάνει, να μας αιωρίσει; Θα το κάνει. Και εμείς θα λέμε ναι. Κάθε μα κάθε φορά απ' ό,τι φαίνεται.

.