Τηλεθέαση: Τα παράδοξα, η μάχη Μάνεση - Χρηστίδου και η οριακή νίκη για τη Διάφανη Αγάπη

Κατερίνα Μπούσιου
Τηλεθέαση: Τα παράδοξα, η μάχη Μάνεση - Χρηστίδου και η οριακή νίκη για τη Διάφανη Αγάπη

Η Κυριακή ήταν μία ιδιαίτερη μέρα για τις εκπομπές με χαμηλά νούμερα για όλους και τα others κανάλια να επηρεάζουν την τηλεθέαση. Η μάχη των ενημερωτικών εκπομπών και το infotainment 

Ο καλός καιρός μάλλον δεν ήταν σύμμαχος της TV και υπήρχε μία γενικότερη πτώση του κοινού που είχε ανοιχτή την οθόνη του τη χθεσινή ημέρα. Τα others κανάλια όπως αναφέρονται στους πίνακες της Nielsen, κράτησαν μία μεγάλη μερίδα του κοινού και επιτυχία και φέτος θεωρείται αν κάποια εκπομπή ή σειρά ξεπεράσει το 14%.

Χαμηλά κινήθηκαν οι δύο μεγάλες πρεμιέρες. Η Διάφανη Αγάπη με μονό επεισόδιο και το Ταμπού με διπλό, έδωσαν μία μικρή μάχη και νικήτρια ήταν η πρώτη με οριακή διαφορά.

https://www.instagram.com/reel/DAg0TRFvtK6/

Μάνεσης VS Χρηστίδου και Παπαδοκωνσταντάκης VS Ιωαννίδη

Τα others κανάλια, δηλαδή τα μικρότερα και περιφερειακά δίκτυα, ακόμη και οι πλατφόρμες που συμπεριλαμβάνονται στη μέτρηση, είναι ο απρόβλεπτος παράγοντας της τηλεθέασης των μεγαλύτερων και πανελλαδικής εμβέλειας. Το 30% του κοινού χθες, είχε προτίμηση προς αυτά τα δίκτυα. Αυτό οδήγησε σε μία συνολική πτώση στα νούμερα τηλεθέασης για όλες τις εκπομπές και σειρές, όπως συνέβαινε και την περσινή χρονιά. Όποιος ξεπερνά το όριο του 10% πλέον, κάνει επιτυχία.

Η τηλεθέαση έφερε χαμόγελα στη Ναταλία Γερμανού αλλά τα μήνυμα της Ελιάνας Χρυσικοπούλου περισσότερα

Η μάχη της Κυριακής ξεκίνησε από το πρωί με τις ενημερωτικές εκπομπές και τα infotainment. Η Φαίη Μαυραγάνη συνεχίζει την καλή της πορεία, σημειώνοντας μέσο όρο στο δυναμικό κοινό 18,1% και 18,4% στο γενικό σύνολο.

https://www.instagram.com/p/DANtpl2odOp/

Ο σύζυγός της Νίκος Μάνεσης αργότερα, κυριάρχησε με μικρή διαφορά έναντι της Σίσσυς Χρηστίδου. Με 15,7% στο δυναμικό κοινό (μέσος όρος) και 17,5% στο γενικό σύνολο. Το Χαμογέλα και Πάλι ήρθε δεύτερο με 14% στο δυναμικό κοινό και 13,1% στο σύνολο.

Οι Weekenders έδωσαν μάχη για να φτάσουν στο 11,8% αλλά η εκπομπή έχει μακρύ δρόμο ακόμη μέχρι να βρει τα πατήματά της. Χρειάζονται αρκετές αλλαγές στη δομή και στη θεματολογία.

Η Ναταλία Γερμανού ήταν η κυρίαρχη στη μεσημεριανή ζώνη με 10,5%, κάποια στιγμή έφτασε και το 16,% σε ένα τέταρτο, αλλά ο Κώστας Τσουρός απέναντί της είναι δύσκολος αντίπαλος. Ειδικά όταν πέρασε στο δεύτερο μισό της εκπομπής του σε θέματα ψυχαγωγίας και την πρώτη εμφάνιση του Ανδρέα Μικρούτσικου ως σχολιαστή. Τερμάτισε μεν με 8,7% στο δυναμικό αλλά με δύο μονάδες αύξηση στο γενικό σύνολο. Χαμηλές επιδόσεις και για τους δύο και μονοψήφια νούμερα σε αρκετά τέταρτα.

https://www.instagram.com/reel/DAeSb9Ps2yX/

Ο αγώνας μπάσκετα στην ΕΤ3 επηρέασε τη βραδινή τηλεθέαση, νύχτα πρεμιέρας για τη Διάφανη Αγάπη του Alpha με μονό επεισόδιο και με διπλό για το Ταμπού του Mega. Η πρώτη σειρά τερμάτισε πρώτη (15% και 13,3% αντίστοιχα) ενώ η δεύτερη (11,1% και 14,4%). Το Ταμπού είχε άνοδο στο γενικό σύνολο, αφού τελείωσε η Διάφανη Αγάπη, φτάνοντας ένα τέταρτο και το 17%.

Χαμηλές επιδόσεις για τη Φάρμα (9% και 8% αντίστοιχα) όπως και ο τελικός του Power of Love (7,1% και 8,3%). Η Κυριακή ξαφνικά έγινε μία πολύ δύσκολη μέρα για όλα τα κανάλια.

DPG Network