Έρημη Χώρα: Πρεμιέρα του β' κύκλου με το σκοτεινό παρελθόν του Λουκά και τη σύλληψη της Μαρίνας

Κατερίνα Μπούσιου

Η σειρά του Ertflix μετά τα 2,7 εκατομμύρια προβολών του πρώτου κύκλου, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή στις 18/10 με τα 4 πρώτα και γεμάτα αγωνία επεισόδια. 

Η Έρημη Χώρα, η σειρά του Γιώργου Γκικαπέππα που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία αποτέλεσε, μία από τις πιο ευχάριστες ανάσες της τηλεοπτικής μας πραγματικότητας τα τελευταία χρόνια.

Αύριο επανέρχεται στο Ertflix με τα πρώτα 4 επεισόδια του δεύτερου κύκλου, στα οποία θα δούμε έναν συγχρονισμό παρελθόντος και παρόντος. Θα γυρίσουμε πολλές φορές 12 χρόνια πίσω για να μάθουμε το σκοτεινό μυστικό του Λουκά που υποδύεται ο Γιώργος Κέντροςαλλά και τα κίνητρα όσων ήθελαν τον αφανισμό του.

Ο μεγάλος εχθρός του Λουκά κάνει επιτέλους την εμφάνισή του

Αν έχεις παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο της μίνι σειράς Έρημη Χώρα, την πρώτη μεγάλη και αξιόλογη παραγωγή του Ertflix, το τελευταίο επεισόδιο μας είχε αφήσει με την αγωνία για την τύχη της 12χρονης Εύας και του τραυματισμένου παππού της και προσωρινού της κηδεμόνα, Λουκά.

Δανάη Σκιάδη: «Τα φαινόμενα βίας στους ανήλικους, είναι ένας συναγερμός που χτυπάει για όλους μας»

Ο Γιώργος Κέντρος ως Λουκάς, σε έναν από τους ωραιότερους ρόλους της καριέρας του, παλεύει με τον θάνατο στα 4 πρώτα επεισόδια. Είναι σοβαρά τραυματισμένος μετά την έφοδο των Ρουμάνων εγκληματιών στο κτήμα του αλλά ήδη έχει σκοτώσει 3 από τους 4 εγκληματίες. Ο 4ος, ο Bogdan νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά θα καταλήξει μυστηριωδώς μετά από λίγες μέρες.

Πριν πεθάνει, τον έχει επισκεφτεί ο Νικόλας, αδελφός του αρχηγού της συμμορίας που είχε δολοφονήσει κατά το παρελθόν τη γυναίκα του Λουκά. Από εκείνη άλλωστε τη δολοφονία, είχε αλλάξει η ζωή όλης της οικογένειας.

Στα 4 πρώτα επεισόδια θα έχουμε μία επιστροφή στο παρελθόν για να μάθουμε πως ξεκίνησε η ιστορία. Ο Νικόλας, ο αδελφός του Έλληνα δολοφόνου της Μάρθας που αγνοείται, ήταν ο ιδιοκτήτης του strip club όπου εργαζόταν η Ρουμάνα μητέρα της Εύας πριν γεννηθεί. Αυτή τη βεντέτα που ξεκίνησε με τον Λουκά θα γνωρίσουμε σε όλες τις λεπτομέρειες της. Η απώλεια της συζύγου του και το γεγονός πως η γυναίκα του γιου του εργαζόταν στους δολοφόνους της, εξηγεί πολλά από την συμπεριφορά του.

Η μικρή Εύα αρχικά μετά τον τραυματισμό του παππού της θα εξαφανιστεί για να μη δοθεί στη Ρουμάνα γιαγιά της, αλλά οι κοινωνικοί λειτουργοί θα τη βρουν. Μία μεγάλη αλλαγή θα έχει ο ρόλος της Δανάης Σκιάδη, ως Μαρίνα και κοινωνικής λειτουργού. Στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, στη βραδιά της συμπλοκής στο κτήμα, την είχαμε δει να πυροβολεί έναν από τους εισβολείς. Θα συλληφθεί για τη δολοφονία του, αλλά θα αφεθεί ελεύθερη, καθώς βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.

Στην πρόσφατη συνέντευξη της ηθοποιού στο Queen.gr μας είχε μιλήσει για την ιστορία του δεύτερου κύκλου σε συνάρτηση με τον ρόλο της: «Στο δεύτερο κύκλο της Έρημης Χώρας, θα έλεγα ότι η Μαρίνα έρχεται αντιμέτωπη με τις πράξεις, τις αποφάσεις, τις επιλογές που έκανε στον πρώτο κύκλο. Έρχεται αντιμέτωπη ουσιαστικά με τον ίδιο τον εαυτό της, με το τι θέλει και μέσα σε ποιον δικό της κόσμο βρίσκεται. Ταυτόχρονα το παρελθόν, η ζωή της μέχρι σήμερα έρχεται να της δώσει απαντήσεις σε σχέση με το μέλλον και η Μαρίνα αυτή, του δεύτερου κύκλου προσβλέπει στην λύτρωση. Αγάπησα τη Μαρίνα και για το φως αλλά κυρίως για το σκοτάδι της. Είναι μια ηρωίδα που παίρνει την ευθύνη των αποφάσεων της. Λειτουργεί με γνώμονα το συναίσθημά της, το οποίο είναι ο τρόπος της να σκέφτεται. Η Μαρίνα έχει μια επαναστατική φύση και ταυτόχρονα είναι τόσο εύθραυστη. Αυτό την κάνει πολύ γοητευτική. Είναι γενναία γιατί πιστεύει στην αγάπη.

Πλέον όλα θα κριθούν στη δίκη του Λουκά, όταν πλέον θα έχει αναρρώσει. Όλα τα μυστικά από το παρελθόν και το παρόν θα βγουν στην επιφάνεια.

Τον δεύτερο κύκλο θα τον αγαπήσεις πολύ περισσότερο από τον πρώτο για δύο λόγους. Πρώτα από όλα γιατί έχει πιο γρήγορη πλοκή και δικαιολογεί την έννοια του δικαίου - όχι απαραίτητα και της αυτοδικίας, όχι μόνο με νομικά ντοκουμέντα, αλλά και με το συναισθηματικό υπόβαθρο των χαρακτήρων.

Και δεύτερον, γιατί όλοι οι χαρακτήρες που βιώνουν τη δική τους προσωπική έρημη χώρα, θα βρουν μέσα από την ιστορία του Λουκά τις απαντήσεις στα δικά τους αδιέξοδα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης