Μαύροι Πίνακες: Ο Ιωάννης Παπαζήσης πήρε την εκδίκησή του και το Χ τον υποστηρίζει απόλυτα

Κατερίνα Μπούσιου
Μαύροι Πίνακες: Ο Ιωάννης Παπαζήσης πήρε την εκδίκησή του και το Χ τον υποστηρίζει απόλυτα

Η τρυφερή σκηνή της Κάτιας Γκουλιώνη και του Θοδωρή Κατσαφάδου κρύβει ένα πολύ γλυκό παρασκήνιο. Οι Μαύροι Πίνακες έγιναν αγαπημένο trend, για πολλούς διαφορετικούς λόγους με το χθεσινό τους επεισόδιο. 

Ένα ψυχολογικό θρίλερ όπως είναι οι Μαύροι Πίνακες, μπορεί να γίνει απόλυτα ρεαλιστικό, ακόμη και όταν αφορά μία σκηνή που δεν είναι μόνο αστυνομικού ενδιαφέροντος. Μία τέτοια σκηνή ήταν εκείνη του Θοδωρή Κατσαφάδου με την τηλεοπτική του κόρη Κάτια Γκουλιώνη.

Στο χθεσινό επεισόδιο ωστόσο, το κοινό ξέρει να αναγνωρίζει

https://www.instagram.com/reel/DBR0XEEKF6q/

Το άδειο δωμάτιο και το στοιχείο που «έδειξε» τον ένοχο

Η δολοφονία της νεαρής μαθήτριας Ισαβέλλας ήταν το μείζον θέμα από το πρώτο επεισόδιο στη σειρά Μαύροι Πίνακες. Στο δεύτερο επεισόδιο είχαμε πια τη βεβαιότητα ότι θα γνωρίζαμε όλους τους χαρακτήρες καλύτερα για να αποκωδικοποιήσουμε τα στοιχεία. Και εμείς είμαστε πλέον ερευνητές της δολοφονίας.

Μαύροι Πίνακες: Η Λένα Παπαληγούρα ανακαλύπτει τα 2 σημαντικά μυστικά στη δολοφονία της κόρης της

Βέβαια στην κανονική έρευνα αυτά τα στοιχεία, έχουν πια αλλοιωθεί. Από το δωμάτιο της μικρής έχει περάσει η μισή πόλη, αντικείμενα αφαιρέθηκαν, όπως ο υπολογιστής της, που τον πήρε ο πατέρας της για να κάνει μόνος του την έρευνα και τελευταία έφτασε η αστυνομία. Καθαρά ελληνικό φαινόμενο.

Από την αρχή του επεισοδίου, στο στόχαστρο του κοινού μπήκε ο Μηνάς. Ο καθηγητής, σύζυγος της αδελφής της αστυνομικού Άννας (Κάτια Γκουλιώνη) και κρυφός εραστής της μαθήτριας. Μετά μπήκε και στο στόχαστρο του πατέρα Ιωάννη Παπαζήση. Ο υπολογιστής που λέγαμε πιο πάνω, αποκάλυψε τις κοινές φωτογραφίες τους.

Τον συνάντησε, τον ξυλοκόπησε άγρια, αλλά την τελευταία στιγμή σώθηκε με παρέμβαση της Άννας. Μόνο που σχεδόν στο ίδιο σημείο δολοφονήθηκε μία άλλη μαθήτρια, η Μαρήλια που επίσης είχε σχέση με τον Μηνά.

Με αυτό το δεδομένο, αν ξέρεις να αναλύεις αστυνομικά μυστήρια, δύο από τους πρωταγωνιστές, παύουν να είναι ύποπτοι για τον πρώτο φόνο.

Το κοινό πλέον έχει στρέψει τις υποψίες του για τις δολοφονίες, στον παππά του χωριού που υποδύεται ο Σωτήρης Χατζάκης αλλά - και αυτό είναι παράξενο - στον Δημήτρη Κίτσο που είναι και βοηθός της Άννας.

Προς το παρόν οι χρήστες του Χ αποθέωσαν ξανά τη σειρά για την ποιότητά της και είναι σίγουροι για τον δολοφόνο. Στο επόμενο επεισόδιο έχουμε την αυτοκτονία του Μηνά και αυτό περιπλέκει την υπόθεση.

Εκτός των συγκρούσεων και των φόνων, μία άλλη σκηνή προκάλεσε αίσθηση και ήταν η τρυφερή στιγμή μεταξύ της Άννας και του πατέρα της που είναι ανάπηρος εδώ και αρκετά χρόνια. Η σκληρή αστυνομικός τον έκανε μπάνιο και του έδειξε τη φροντίδα της, δείχνοντάς μας ότι δεν είναι τόσο σκληρή και απόμακρη όσο δείχνει.

Αυτή η σκηνή έχει και ένα μικρό παρασκήνιο, το οποίο μας το είχε αποκαλύψει ο ηθοποιός Θοδωρής Κατσαφάδος στη δημοσιογραφική παρουσίαση του πρώτου επεισοδίου. Ήταν μία δική του ιδέα για να φανεί αληθοφανής η αγάπη που δείχνει προς τον ανάπηρο πατέρα της, λόγω και δικών του εμπειριών και την πρότεινε στη συμπρωταγωνίστριά του Κάτια Γκουλιώνη.

Δεν ήταν μελό, ήταν αληθινή και απλή αυτή η σκηνή. Χρειάζεται αυτού του είδους ο ρεαλισμός στις ελληνικές σειρές, που έχουν μία διάθεση υπερβολής στο συναίσθημα. Είτε στη λύπη, είτε στη χαρά.

katsafados.jpg

Στο επόμενο επεισόδιο μπαίνει ξανά στο «κάδρο» η περίπτωση της Όλγας Πολίτου. Της ηλικιωμένης Ελπίδας που ήταν μάρτυρας στον πρώτο φόνο. Ο σκύλος της δεν αντιδρά στον δολοφόνο. Άρα είναι κάποιος που γνωρίζει καλά. Προς το παρόν πιστεύω πως ο ένοχος είναι υπεράνω υποψίας. Αν κάνεις μία ανάλυση των χαρακτήρων, δεν είναι και πολλοί αυτοί.