Από την Ιταλία μέχρι την Καραϊβική, αυτά τα resorts θα σου «κλέψουν» την καρδιά

Από την Ιταλία μέχρι την Καραϊβική, αυτά τα resorts θα σου «κλέψουν» την καρδιά
Pexels

Τα 8 ωραιότερα πολυτελή θέρετρα που μπορείς να βρεις σε όλο τον κόσμο και οι celebrities αγαπούν να μένουν. 

Ποιος δεν θα ήθελε τώρα να είναι ξαπλωμένος στην πισίνα ενός από τα καλύτερα luxury resorts στον κόσμο; Να βλέπει τη θέα ενός εξωτικού νησιού ή με το που βγαίνει από το δωμάτιό του να ακουμπάει το πόδι του στη θάλασσα;

Από τα πιο μικρά και κομψά μέχρι τα πιο μεγάλα και γνωστά, υπάρχουν ένα σωρό χλιδάτα μέρη και πολυτελή θέρετρα να απολαύσεις τις διακοπές σου κι αν δεν έχεις το budget, τουλάχιστον χάζεψε και ρίξε τους μια ματιά. Επικεντρωθήκαμε στα αγαπημένα μας απομακρυσμένα, πολυτελή θέρετρα, τα οποία επιλέξαμε για την παγκόσμια ποικιλομορφία τους, την ομορφιά του τοπίου, τη μοναδικότητα και την εξωτική τοποθεσία τους.

Πώς οι influencers κάνουν τα ταξίδια των ονείρων μας; 5 tips για να ταξιδέψεις με χαμηλό budget

Τα ωραιότερα πολυτελή θέρετρα που μπορείς να μείνεις

Sofitel Kia Ora Moorea Beach Resort, Γαλλική Πολυνησία

Μπορείς να κολυμπήσεις μέχρι το bungalow σου μέσα από μια μαγευτική γαλαζοπράσινη λιμνοθάλασσα γεμάτη πολύχρωμα τροπικά ψάρια, όταν μένεις στο Sofitel Kia Ora Moorea Beach Resort. Η λιμνοθάλασσα εδώ είναι πιο καθαρή και γαλαζοπράσινη από οπουδήποτε αλλού στο νησί και απαλλαγμένη από τα jet ski και άλλα σκάφη, επιτρέποντας στη θαλάσσια ζωή να ανθίσει ανέγγιχτη.

Πρόκειται επίσης για μία από τις πιο προσιτές επιλογές bungalows πάνω από το νερό στα νησιά της Ταϊτής, η οποία γίνεται ακόμη πιο προσιτή από το γεγονός ότι η Moorea είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω καταμαράν υψηλής ταχύτητας από το Papeete της Ταϊτής, όπου προσγειώνονται οι διεθνείς πτήσεις.

https://www.instagram.com/p/C-eGDgMPAva/

Atlantis The Palm, Ντουμπάι - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αυτό το εμβληματικό θέρετρο βρίσκεται στο νησί The Palm, μια εντυπωσιακή τοποθεσία στην άκρη της Αραβικής Θάλασσας. Ακόμη και αν δεν διαθέτεις την οικονομική δυνατότητα να μείνεις σε αυτό το εντυπωσιακό ξενοδοχείο, μπορείς να πας να δεις πώς είναι ο τρόπος ζωής των ομογενών για μια μέρα, κολυμπώντας με δελφίνια στο Dolphin Bay ή πλατσουρίζοντας στα ποτάμια, τις τσουλήθρες και τις πισίνες του μεγαλύτερου υδάτινου πάρκου του Ντουμπάι, Aquaventure. Αν αυτό δεν σου αρέσει (συγγνώμη), υπάρχει το καταδυτικό κέντρο του Atlantis, στο οποίο μπορείς να κάνεις καταδύσεις και να κολυμπήσεις κυριολεκτικά με τους καρχαρίες και τα σαλάχια.

https://www.instagram.com/reel/C39i6lRJ7OF/

Amanyara, Νήσοι Τερκς & Κάικος - Καραϊβική

Το Amanyara είναι το resort που ανταποκρίνεται στο όνομά του: ένας συνδυασμός της σανσκριτικής λέξης για την ειρήνη και της λέξης Arawak για τον τόπο. Όπως είναι φυσικό, η αίσθηση είναι αυτή της απομονωμένης γαλήνης και προσπαθεί να βοηθήσει τους επισκέπτες του να κατανοήσουν καλύτερα το φυσικό περιβάλλον που το περιβάλλει. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει ένα Κέντρο Ανακάλυψης της Φύσης με προγράμματα που κυμαίνονται από μια πρωτοβουλία για τις χελώνες μέχρι ένα πρόγραμμα για την υιοθέτηση ενός κοραλλιού.

https://www.instagram.com/p/C5QvGe8NSFh/

Le Sirenuse, Ποζιτάνο - Ιταλία

Το Le Sirenuse βρίσκεται στην πλαγιά του Ποζιτάνο - έναν από τους πιο γνωστούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ιταλία, ανάμεσα σε παστέλ κατοικίες και στενά σοκάκια, και μοιάζει περισσότερο με ιδιωτικό σπίτι. Είναι γεμάτο με αντίκες, φυτά σε γλάστρες και ελαιογραφίες, που του προσδίδουν μια φιλική ατμόσφαιρα χωρίς καμία υπεροψία. Τα δωμάτια με τους λευκούς τοίχους είναι διακοσμημένα με πλακάκια δαπέδου Vietri και έπιπλα από καρυδιά, ενώ τα μαρμάρινα μπάνια διαθέτουν μπανιέρες με υδρομασάζ και προϊόντα περιποίησης. Το γευστικό φαγητό και η θέα από την πισίνα θα σου «κλέψουν» την καρδιά.

https://www.instagram.com/p/C6gf4u4g4lk/

Four Seasons Resort Maldives, Kuda Huraa - Μαλδίβες

Το resort, που είναι ένα από τα καλύτερα πολυτελή θέρετρα της περιοχής, δεν σε προτρέπει να κάνεις κάτι άλλο πέρα από το να βυθιστείς στην πολυτέλεια εκεί όπου ο ουρανός συναντά τη θάλασσα. Εκεί θα βρεις τον δικό σου παράδεισο, με ιδιωτική πισίνα που δένει αρμονικά με τον απέραντο ορίζοντα. Το Four Seasons διαθέτει επίσης μια σειρά από θέρετρα και σε άλλα μέρη στις Μαλδίβες.

https://www.instagram.com/reel/C-gwP7wordo/

Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, Γαλλία

Το εμβληματικό Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, που βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου του St-Jean-Cap-Ferrat, η οποία ξεπροβάλλει στη Μεσόγειο, είναι πλέον υπό τη διεύθυνση της εταιρείας Four Seasons. Βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ Νίκαιας και Μονακό στο εντυπωσιακό ακρωτήριο της Αντίμπ, το πέρα για πέρα λαμπερό κατάλυμα άνοιξε για πρώτη φορά το 1908 και παραμένει η επιτομή της bonne vie, της Γαλλικής Ριβιέρας της εποχής της τζαζ. Ως θέρετρο προορισμού, έχει φιλοξενήσει τους πάντες, από τον Winston Churchill μέχρι τον Charlie Chaplin και τον Pablo Picasso, και βρίσκεται μέσα στο καταπράσινο τοπίο πολλών στρεμμάτων γεμάτο κήπους, πισίνες και γήπεδα τένις που καταλήγουν στη Μεσόγειο. Τα δωμάτια βρίσκονται σε τρία κτίρια και αξίζει να δοκιμάσεις ένα που να βρίσκεται σε ψηλό όροφο για καλύτερη θέα.

https://www.instagram.com/reel/C40o9zAItsF/

Pink Sands, Μπαχάμες

Δεν μένουν όλες οι διασημότητες που επισκέπτονται το Harbour Island στο ξενοδοχείο Pink Sands. Ο Bill Gates, για παράδειγμα, έχει το δικό του σπίτι στο νησί. Αλλά ο Keith Richards έχει κάνει check-in εδώ, όπως και η Martha Stewart και η Kate Moss. Από το άνοιγμά του τη δεκαετία του 1950, το ξενοδοχείο των 25 δωματίων, όπως και το ίδιο το νησί, είναι ένας χαμηλών τόνων θύλακας των πλουσίων και διάσημων, που προσελκύονται όχι μόνο από την ατμόσφαιρα που τους αρέσει, αλλά και από την τοποθεσία του στην παραλία Pink Sands, που θεωρείται ευρέως μία από τις ομορφότερες του κόσμου.

https://www.instagram.com/p/C-6PYGoPkUT/

GoldenEye, Τζαμάικα

Το Goldeneye, για να είμαι σαφής, δεν είναι ένα εύκολο μέρος για να φύγεις. Η περιοχή -το πρώην σπίτι του Ian Fleming, όπου έγραψε καθένα από τα 14 θρίλερ του James Bond που θα εδραίωναν τη θέση του στη λογοτεχνική και κινηματογραφική ιστορία- βρίσκεται δίπλα στη μικρή πόλη Oracabessa, στη βόρεια ακτή. Μια ζεστή, γαλαζοπράσινη λιμνοθάλασσα στρέφεται από τον ωκεανό γύρω από ένα μικρό νησί και στη συνέχεια καταλήγει σε έναν κόλπο. Το 2016, το Goldeneye έκανε το ντεμπούτο του με ένα συνονθύλευμα νέων καταλυμάτων, τοποθετημένων γύρω από έναν μικρό όρμο, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το σπίτι του Fleming και τις αρχικές βίλες του θέρετρου. Τα σπιτάκια ποικίλλουν σε ύψος και είναι σίγουρα πιο οικονομικά από κάποια βίλα στην περιοχή.

https://www.instagram.com/p/C76zkhLNuPG/