Από το Κολοσσαίο στη Fontana di Trevi, ανακαλύψαμε όλα τα μέρη που επισκέφθηκε η Emily στη Ρώμη

Από το Κολοσσαίο στη Fontana di Trevi, ανακαλύψαμε όλα τα μέρη που επισκέφθηκε η Emily στη Ρώμη
Instagram/emilyinparis

Το Emily in Paris στη Ρώμη μάς πήρε το μυαλό και το επόμενο αεροπορικό εισιτήριο θα είναι για την ιταλική πρωτεύουσα. Όλα τα μέρη που αξίζουν μια επίσκεψή μας. 

Αν έριξες έστω και μια ματιά στην 4η σεζόν του Emily in Paris, δε γίνεται να μη ζήλεψες ούτε λίγο τις βόλτες της πρωταγωνίστριας στην πανέμορφη Ρώμη. Η ιταλική πρωτεύουσα είναι πάντα μια υπέροχη επιλογή για ταξίδια και η Emily μάς θύμισε μερικά από τα πιο γνωστά σημεία που είναι must για ένα ταξίδι εκεί.

Αν δεν έχεις ταξιδέψει ποτέ στη Ρώμη ή έχεις καιρό να την επισκεφθείς, η 4η σεζόν σε πείθει ξεκάθαρα να κλείσεις την επόμενη πτήση για Fiumicino. Μήπως έχεις αργήσει να το κάνεις;

Είδαμε το 2ο μέρος του Emily In Paris 4 και από το φινάλε καταλάβαμε ότι θα υπάρχει 5η σεζόν

Η Emily είπε «au revoir» στη Γαλλία, το Emily in Paris πήγς στη Ρώμη και οι τοποθεσίες που είδαμε από εκεί μάς έχουν κάνει να πάθουμε εμμονή με την ιταλική πρωτεύουσα. Ώρα να μάθουμε όλα τα μέρη που θα απογειώσουν ένα ταξίδι μας εκεί.

Κολοσσαίο

Είναι από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης και η Emily είναι από τα πρώτα που επισκέπτεται. Αλλά μπροστά από το Κολοσσαίο, ο Marcello την ενθαρρύνει να δει αυτά τα αξιοθέατα με τα μάτια της, όχι μέσα από το τηλέφωνό της.

Αν βρεις στο Κολοσσαίο μπορείς να το συνδυάσεις και με τη Ρωμαϊκή Αγορά. Για καλές φωτογραφίες με θέα το Κολοσσαίο, πήγαινε στον κήπο απέναντι, το Giardinetto den Monte Oppio.

colossaio.jpg

Fontana di Trevi

Φυσικά και δε θα μπορούσε να μην επισκεφθεί η Emily το πιο διάσημο σιντριβάνι του κόσμου και φυσικά και έριξε νόμισμα στο μπαρόκ ορόσημο της πόλης. Είναι ίσως το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της πόλης, μαζεύει πάρα πολύ κόσμο και δεν είναι σχεδόν ποτέ άδειο, εκτός απ’ όταν πήγε η Emily, που ήταν ξημερώματα.

Η παράδοση λέει πως αν ρίξεις ένα νόμισμα με το δεξί σου χέρι πετώντας το πάνω από τον αριστερό ώμο, θα έχεις μια διαφορετική τύχη, ανάλογα με το πόσα νομίσματα θα ρίξεις. Ένα νόμισμα σημαίνει ότι θα ξανάρθεις στη Ρώμη μια μέρα, δύο σημαίνει ότι θα ξαναπάς και θα βρεις τον έρωτα της ζωής σου και τρία σημαίνει ότι θα παντρευτείς.

fontana_di_trevi.jpg

Ισπανικά Σκαλιά

Από το Top 3 των καλύτερων και πιο γνωστών σημείων της Ρώμης δεν μπορούν να λείπουν τα Ισπανικά Σκαλιά και η Piazza di Spagna, που είναι η βάση της σκάλας.

Η θέα από την κορυφή της σκάλας είναι μοναδική και αν πας στην ώρα του ηλιοβασιλέματος ίσως το θέαμα να σε κάνει να ερωτευτείς την πόλη ακόμη περισσότερο.

Αν βρεθείς στα Ισπανικά Σκαλιά μην μπερδευτείς και κάνεις το λάθος που έκανε η Emily. Στη σειρά βλέπουμε την πρωταγωνίστρια και τον Marcello να κάθονται στα σκαλιά, κάτι το οποίο απαγορεύεται να συμβαίνει. «Οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να κάθονται στα σκαλιά. Απαγορεύεται επίσης να τρώνε ή να γράφουν στις σκάλες», σύμφωνα με τον Antonio Di Maggio, διευθυντή της δημοτικής αστυνομίας της Ρώμης.

ispanika_skalia.jpg

Antica Trattoria Angelino

Πρόκειται για μία από τις τοποθεσίες της σειράς που η Emily μας έκανε να πεινάσουμε. Ίσως ήταν τα πιάτα με τα ζυμαρικά, ή τα φωτεινά χρώματα στα υπαίθρια καθίσματα. Όποιος και αν είναι ο λόγος, η Trattoria Angelino είναι ένα κλασικό ρωμαϊκό εστιατόριο, το οποίο υπάρχει από το 1658. Είναι επίσης το μέρος όπου η Emily έφαγε όχι μόνο ένα πιάτο ζυμαρικά, αλλά πολλά, καθώς βυθιζόταν στην ιταλική κουλτούρα και το φαγητό. Έτσι, αν είναι αρκετά καλό για την Emily, αξίζει να το βάλεις στη λίστα με τα εστιατόρια της Ρώμης.

https://www.instagram.com/p/Cka12fKshKt/

Hotel Eden

Η πρώτη από τις τοποθεσίες που βλέπουμε την Emily κατά την άφιξή της στη Ρώμη είναι το Hotel Eden. Είναι ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης, άνοιξε το 1889 και ήταν το πρώτο που διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα και ανελκυστήρα που λειτουργούσε.

Αν πας στη Ρώμη, μη ξεχάσεις να επισκεφθείς και τα υπόλοιπα δημοφιλή σημεία της πόλης, όπως το Βατικανό, τη Villa Borghese και την Piazza Navona.