To Φεστιβάλ Φιλίας, Πολιτισμού και Γαστρονομίας του Fethiye ενώνει τις δύο πλευρές του Αιγαίου

To Φεστιβάλ Φιλίας, Πολιτισμού και Γαστρονομίας του Fethiye ενώνει τις δύο πλευρές του Αιγαίου

Η πρωτοβουλία της βραβευμένης σεφ Μαρίας Εκμετζίογλου για να ενωθούν μέσω της μαγερικής, Ελλάδα και Τουρκία. 

Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε πέρυσι στην παρθενική του διοργάνωση, το Φεστιβάλ Φιλίας, Πολιτισμού και Γαστρονομίας του Fethiye ανοίγει ξανά τις πύλες του για δύο ημέρες, 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2024, στη νοτιοδυτική πόλη της Τουρκίας.

Η πρωτοβουλία της βραβευμένης σεφ Μαρίας Εκμεκτσίογλου που είχε ως στόχο να ενώσει τις δύο πλευρές του Αιγαίου, με συνδετικό κρίκο τη γαστρονομία, καθώς και την προβολή της γαστρονομίας ως έναν από τους δυναμικότερους πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης της γης της Λυκίας, αγκαλιάστηκε από Τούρκους και Έλληνες και φέτος ετοιμάζεται για να υποδεχτεί ξανά τους δύο λαούς γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Καταξιωμένοι σεφ από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, ακαδημαϊκοί από την Κωνσταντινούπολη, καθώς και η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Ισότητας των Φύλων και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ζαχαρούλα Ιωακείμ θα συναντηθούν στο μαγευτικό Fethiye.

https://www.instagram.com/p/DAN2GD9ukuo/

Πολλοί είναι και φέτος οι βραβευμένοι Έλληνες και οι Τούρκοι σεφ που ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα για να παρουσιάσουν στο φεστιβάλ γεύσεις με αρώματα των δύο χωρών τους, ανάμεσά τους ο Σταύρος Κουστένης που δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Ρόδο, ο Δημήτρης Κόζας από τη Ρόδο, η Ανίτα Ζάχου από τη Μύκονο, ο Στράτος Ιωσηφέλλης από τη Λέσβο και, φυσικά, η Μαρία Εκμεκτσίογλου! Την παρέα συμπληρώνουν οι επίσης εξαιρετικοί Τούρκοι συνάδελφοί τους Murat Deniz Temel, Mehmet Can, Yunus Emre Akkor και Onur Arslan.

Το «παρών» στο φεστιβάλ θα δώσουν, ακόμα, καθηγητές πανεπιστημίου και φίλοι του κόσμου της γαστρονομίας, όπως ο dr İlkay Gök, η Sevda Çapa, η Ebru Baybara Demir, ο Yasin Tuncer, ο Feyzi Sipahi και ο Ozan Aras. Από το δήμο της Μυτιλήνης, εκτός από την αντιδήμαρχο Ζαχαρούλα Ιωακείμ, στο φεστιβάλ θα παρευρεθούν οι Θεόφιλος Μύζικας και Ευστράτιος Μπαλάσκας.

Την αυλαία του φεστιβάλ, την 26η Σεπτεμβρίου, θα ρίξουν οι Operatical, δηλαδή η Ναδίνα Τζιάτζιου και ο Θάνος Ζήσης, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στο Fethiye και με τις μαγικές φωνές τους θα ερμηνεύσουν τόσο ελληνικά όσο και τούρκικα κομμάτια, αλλά και ισπανόφωνα, αγγλόφωνα, γαλλόφωνα και ισπανόφωνα τραγούδια.

DPG Network