Θες να πας στη Σουηδία; Τώρα μπορείς να πληρωθείς γι' αυτό, αλλά οι θέσεις είναι λίγες -βιάσου

Unsplash

Μια μικρή πόλη στη Λαπωνία σε πληρώνει για να ζήσεις εκεί. Με τι ανταπόδοση; Τα κριτήρια που πρέπει να πληροίς. 

Σου αρέσουν τα ταξίδια; Έχεις φανταστεί πολλές φορές τον εαυτό σου να πηγαίνει στο εξωτερικό και να πληρώνεται γι' αυτό; Τώρα μπορείς να πας να ζήσεις στη Σουηδία, να πληρωθείς και μόνο που θα πας να μείνεις εκεί, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις.

Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς όταν έχει συνηθίσει να μένει σε μια χώρα και να πληρώνει για τα πάντα; Όταν τα πάντα είναι ακριβά;

Να πληρώνεται και μόνο που ζει κάπου. Και ναι, τώρα είναι εφικτό.

Η μικρή πόλη στη Λαπωνία που σε πληρώνει για να ζήσεις εκεί

Υπάρχει μια μικρή πόλη εκεί στον βορρά που ονομάζεται Glommersträsk και σε καλεί να μείνεις εκεί.

Το Glommersträsk στη βόρεια Σουηδία φιλοξενεί μόλις 200 άτομα και προσφέρει στις οικογένειες 880 ευρώ για να αυξήσουν τον πληθυσμό. Και ποιος δεν θέλει να πάει στη Λαπωνία; Το παιδί σου θα ενθουσιαστεί αν του το πεις.

Με απέραντα, χιονισμένα τοπία, μαγικά δάση με πεύκα και το γεγονός ότι είναι κυριολεκτικά το σπίτι του Άγιου Βασίλη, έχει όλα τα συστατικά μιας λαμπερής χειμωνιάτικης απόδρασης. Και όχι μόνο χειμωνιάτικης βασικά.

Η Λαπωνία είναι ένας προορισμός που όλοι θέλουμε λίγο πολύ να επισκεφθούμε. Οι χειμερινές διακοπές εκεί είναι αρκετά ακριβές, αλλά υπάρχει πλέον λύση.

Τι θα έλεγες για μια μετακόμιση εκεί;

Όχι, δεν είναι ιδέα σου. Η ευκαιρία να μετακομίσεις στη Λαπωνία προσφέρεται επίσημα. Το Glommersträsk, μια μικροσκοπική πόλη στη βόρεια Σουηδία, προσφέρει σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών 10.000 σουηδικές κορώνες (880 ευρώ) για να μετακομίσουν εκεί.

Πίσω στο 1950, η πόλη φιλοξενούσε περίπου 1.000 ανθρώπους, αλλά τώρα έχουν μειωθεί σε μόλις 200 και ζουν εκεί μόνο 23 παιδιά δημοτικού σχολείου. Το γυμνάσιο του Glommersträsk έκλεισε το 2009 και τώρα κινδυνεύει να κλείσει και το δημοτικό σχολείο.

Η ζωή σε μια μικρή πόλη δεν είναι ωραία για όλους, αλλά όσον αφορά τις παιδικές ηλικίες, το Glommersträsk τα έχει όλα. Η πόλη απέχει δύο ώρες οδικώς από την παραθαλάσσια πόλη Luleå, και από εκεί οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν περιήγηση στα νησιά του σκανδιναβικού αρχιπελάγους.

Η τοπική αρχή Glommersbygdens Framtid Group περιέγραψε το Glommersträsk ως «έναν ασφαλή χώρο όπου τα παιδιά μπορούν να μεγαλώσουν σε μια ωραία κοινότητα», σύμφωνα με το Euronews - και η Σουηδία είναι μια από τις καλύτερες χώρες του κόσμου, άλλωστε, σε πάρα πολλούς τομείς.

Ετοίμασε βαλίτσες: Αυτές είναι οι 5 πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη

Αν ενδιαφέρεσαι να μετακομίσεις μέχρι εκεί, θα πρέπει να ξέρεις και κάτι σημαντικό. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η προσφορά είναι διαθέσιμη μόνο για τις πρώτες πέντε επιλέξιμες οικογένειες και τα παιδιά θα πρέπει να περάσουν ένα ακαδημαϊκό έτος στο δημοτικό σχολείο για να πληρούν τις προϋποθέσεις.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης