Αυτός ο ζωολογικός κήπος μας έκανε να πιστέψουμε στους ανθρώπους εν μέσω καραντίνας
Η καραντίνα δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους.
Τι πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε, ε; Χωρίς να το περιμένουμε, εκεί που ήμασταν έξω με τους φίλους μας, ξαφνικά ήρθε η λέξη «καραντίνα». Η καραντίνα που βλέπουμε σε ταινίες και που δύσκολα φανταζόμασταν να βιώνουμε. Δύσκολα πολύ στην αρχή. Δεν πρόκειται να κοροϊδέψουμε κανέναν. Το social distancing δε χωνεύεται εύκολα από όντα που είναι φύσει κοινωνικά.
Όμως, εκεί που όλοι μας γκρινιάζαμε λίγο παραπάνω που δε θα μπορούμε να κάνουμε βόλτες και να πίνουν τον καφέ μας στην πλατεία, ξεχάσαμε κάτι πολύ σημαντικό: ότι η καραντίνα δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους.
Χρειάστηκε, λοιπόν, να μάθουμε την απόφαση των φροντιστών του ζωολογικού κήπου Paradise Park στην Αγγλία για να πάμε λίγο πέρα από τον εγκλεισμό που βιώνουμε εμείς και να θαυμάσουμε την ομορφιά της ψυχής ορισμένων ανθρώπων.
Όπως ξέρουμε, η καραντίνα έχει κλείσει τις περισσότερες επιχειρήσεις και τους χώρους μαζικής εστίασης, όπως είναι και οι ζωολογικοί κήποι. Η Izzy, η Emily κι η Sarah-Jane και η Layla, είναι τέσσερις φροντιστές ζώων που, αντί να περάσουν την περίοδο της καραντίνας με τις οικογένειες και τους δικούς τους, αποφάσισαν να κλειστούν στο πάρκο, ώστε τα ζώα να μη χάσουν ούτε λίγο από την προ-κορονοϊού φροντίδα τους.
Η Διευθύντρια του ζωολογικού, Alison Hales, είπε στο Bored Panda:
«Όλοι οι φύλακές μας είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στα ζώα, αλλά κάποιοι έχουν μέλη ευπαθούς ομάδας στην οικογένειά τους. Όταν άκουσαν τη συμβουλή της απομόνωσης για να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός, έπρεπε να πάρουν μία απόφαση σχετικά με το αν θα έμεναν μακριά από τη δουλειά μαζί με τις οικογένειές τους. Αλλά μετά, είπαν ότι μπορούν να έρθουν και να μείνουν στο σπίτι μέσα στο Paradise Park για να είναι με τα πουλιά κάθε μέρα χωρίς το ρίσκο υγείας για τις οικογένειές τους»
Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήθελαν να πάρουν το ρίσκο να μην μπορεί κανείς να βγει από το σπίτι του και να μείνουν τα ζώα χωρίς φροντίδα, οπότε έβαλαν το καλό των τελευταίων πάνω από τη δικό τους όφελος. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, άλλοι συνάδελφοί τους πηγαίνουν με βάρδιες να τις βοηθούν, ενώ ανανεώνεται το περιεχόμενο στα social media που έχει ο ζωολογικός για να βλέπει ο κόσμος το πάρκο ακόμα και μέσα στην καραντίνα.
Η ανθρωπιά δεν έχει να κάνει μόνο με τον άνθρωπο και κάποιοι άνθρωποι όπως αυτοί, το αποδεικνύουν περίτρανα.
Διάβασε επίσης: Ένα 7χρονο αγόρι έγραψε στο πιάνο το «βαλς της απομόνωσης» και πρέπει να το ακούσεις