Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς; Ακολούθησε αυτό το TikTok hack

Νάνσυ Μητσοστέργιου

Δες πώς θα καταφέρεις να κοιμηθείς πιο εύκολα.

Έχουμε μάθει πως μερικά από τα πιο περίεργα trends έχουν βγει μέσα από το ΤikTok. Και τον έναν χρόνο αυτό που έχουμε περάσει σε καραντίνα έχουμε δει ουκ ολίγα τρελά και περίεργα trends, τα οποία αναπαράγονται με τρομερά ρυθμό.

Ένα πρόσφατο viral post ξεχωρίζει για την ασυνήθιστη πρόταση ευεξίας και είναι το νερό μαρουλιού. Το φαινόμενο στο TikTok ξεκίνησε με μια γυναίκα που ονομάζεται Shapla Hoque (@shapla_11).

Δεν πάει το μυαλό σου! Τι μπορεί να σου συμβεί αν πίνεις παραπάνω νερό από όσο πρέπει

Το hack για το νερό μαρουλιού

Στο βίντεο, η Hoque ξεκινάει λέγοντας: «Έτσι, προφανώς, πίνοντας νερό μαρουλιού σε κάνει να νυστάζεις. Εγώ δεν κοιμάμαι εύκολα, οπότε το δοκίμασα».

Το βίντεο προχωράει δείχνοντάς τη να φτιάχνει το μαρουλόνερο. Προσθέτει βραστό νερό σε μερικά φύλλα μαρουλιού τοποθετημένα μέσα σε μια κούπα. Αποφασίζει να ρίξει λίγο τσάι και μέλι για να το κάνει λίγο πιο γευστικό (θα το κάναμε επίσης!) Τέλος, το αφήνει να βγάλει λίγο τη γεύση πριν αφαιρέσει το φακελάκι τσαγιού και το μαρούλι. Και είναι έτοιμο!

Καταλήγει λέγοντας ότι άρχισε να νιώθει υπνηλία, κάνοντας πολλούς ανθρώπους να αναρωτιούνται αν το νερό-μαρούλι σε βοηθά πραγματικά να κοιμηθείς.

Λειτουργεί πραγματικά;

Για όσες από εσάς αναρωτιέστε αν υπάρχουν αποδείξεις πίσω από αυτό το hack ευεξίας, η απάντηση είναι «ίσως».

Ο Christopher Winter, γιατρός που ειδικεύεται στη νευρολογία και την ιατρική του ύπνου, και συγγραφέας του βιβλίου The Sleep Solution: Why Your Sleep is Breaked and How to Fix It, είπε ότι το μαρούλι περιέχει πράγματι μια ουσία που μπορεί να βοηθήσει στον ύπνο. Ονομάζεται, lactucarium.

Όπως ορίζεται από το Merriam-Webster, το lactucarium είναι «ο ξηρός γαλακτώδης χυμός άγριου μαρουλιού (Lactuca virosa) της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης που μοιάζει με όπιο σε φυσικές ιδιότητες και παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως ηρεμιστικό». Η έρευνα διαπίστωσε ότι το lactucarium έχει πράγματι ηρεμιστικά αποτελέσματα (μαζί με τις πιθανές επιπτώσεις της μειωμένης γαστρεντερικής φλεγμονής και των συστολών της μήτρας).

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης