Φτιάξε παγωτό σοκολάτα με 3 μόνο υλικά

Νάνσυ Μητσοστέργιου

Δεν έχεις φτιάξει πιο νόστιμο και γρήγορο παγωτό.

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, είσαι σπίτι δεν έχεις τι να κάνεις και ταυτόχρονα θέλεις και κάτι γλυκό, η λύση είναι μία και ονομάζεται παγωτό, προφανώς. Είναι δροσιστικό, είναι νόστιμο και μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλά από τη πρώτη κιόλας κουταλιά.

Όταν μάλιστα το έχεις φτιάξει και μόνη σου, τότε τα πράγματα αλλάζουν κάπως. Και επειδή καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν υφίσταται, είμαι εδώ για να σου πω πως θα φτιάξεις παγωτό με τρία μόνο υλικά στο σπίτι, χωρίς να χρειαστείς καν παγωτομηχανή.

Πατώντας εδώ θα δεις ακόμη έναν τρόπο να φτιάξεις παγωτό σοκολάτα μέσα σε 5'

Το παγωτό σοκολάτα που θα φτιάξεις σήμερα με τρία μόνο υλικά

Αν η ημέρα σου ήταν δύσκολη αλλά νιώθεις δημιουργική και την ανάγκη να κάνεις κάτι, τότε δοκίμασε να φτιάξεις αυτό το παγωτό σοκολάτα, το οποίο έχει μόνο τρία υλικά. Τι θα χρειαστείς;

400γρ κρέμα γάλατος
140γρ ζαχαρούχο γάλα
60γρ κακάο

Ξεκίνα ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ το οποί προηγουμένως έχεις βάλει στην κατάψυξη για να είναι παγωμένο. Με ένα σύρμα χτύπα την κρέμα για περίπου 5-7’ ούτως ώστε να γίνει αφράτη. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο.

Συνέχισε να τα χτυπάς, ωσότου γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, ρίξε το σε μία φόρμα του κέικ, κάλυψέ το με μία μεμβράνη και βάλε το να παγώσει για περίπου 4 ώρες.

5+1 Fun Facts για τα παγωτά που θα σε κουφάνουν

Η ιστορία του παγωτού

Η προέλευση του παγωτού είναι γνωστό ότι χρονολογείται από τον 2ο αιώνα π.Χ., αν και καμία συγκεκριμένη ημερομηνία προέλευσης, ούτε εφευρέτης δεν έχει συνδεθεί με την ανακάλυψή του. Γνωρίζουμε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος απολάμβανε χιόνι και πάγο με μέλι και νέκταρ. Βιβλικές αναφορές δείχνουν επίσης ότι ο Βασιλιάς Σολομώντας λάτρευε τα παγωμένα ποτά κατά τη συγκομιδή. Κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ο Νέρων Κλαύδιος Καίσαρας (54-86 μ.Χ.) έστελνε συχνά δρομείς στα βουνά για χιόνι, το οποίο στη συνέχεια το αρωμάτιζαν με φρούτα και χυμούς.

Πάνω από χίλια χρόνια αργότερα, ο Μάρκο Πόλο επέστρεψε στην Ιταλία από την Άπω Ανατολή με μια συνταγή που μοιάζει πολύ με αυτό που τώρα ονομάζεται σορμπέ. Οι ιστορικοί εκτιμούν ότι αυτή η συνταγή εξελίχθηκε σε παγωτό κάποτε τον 16ο αιώνα. Η Αγγλία φαίνεται να ανακάλυψε το παγωτό ταυτόχρονα, ή ίσως ακόμη νωρίτερα από τους Ιταλούς. Το «Cream Ice», όπως λέγεται, εμφανιζόταν τακτικά στο τραπέζι του Charles I κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα. Η Γαλλία εισήχθη σε παρόμοια κατεψυγμένα επιδόρπια το 1553 από την Ιταλίδα Catherine de Medici όταν έγινε σύζυγος του Henry II της Γαλλίας.

Μόλις το 1660 το παγωτό διατέθηκε στο ευρύ κοινό. Το Sicilian Procopio παρουσίασε μια συνταγή ανάμειξης γάλακτος, κρέμας, βουτύρου και αυγών στο Café Procope, το πρώτο καφέ στο Παρίσι.

Στο μεταξύ δες το βίντεο με το πώς θα φτιάξεις το παγωτό.



© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης