Back to school: 10 υγιεινά σνακ που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι

Τσακιρίδου Χριστίνα

Νόστιμες και απλές επιλογές για κάθε ώρα της ημέρας.

Η σχολική ζωή δεν είναι ό,τι πιο εύκολο αν σκεφτείς ότι ξυπνάς αρκετά πρωί καθημερινά. Χρειάζεσαι ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στις μαθητικές σου υποχρεώσεις και η σωστή διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Το κολατσιό κάνει τη διαφορά

Η επιλογή του κολατσιού στο σχολείο είναι σπουδαία υπόθεση. Τα κυλικεία συχνά διαθέτουν πολλά ανθυγιεινά τρόφιμα όπως πίτσες, τυρόπιτες και άλλες τροφές εξαιρετικά πλούσιες σε λίπος.

Το σνακ ανάμεσα στα γεύματα είναι εξίσου σημαντικό με το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα, αφού προσθέτει ή αφαιρεί θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή σου. Φρόντισε, λοιπόν, να ετοιμάζεις κάτι απλό, νόστιμο και υγιεινό στο σπίτι για να μην αναγκάζεσαι να ξοδεύεις χρήματα και να καταναλώνεις κακής ποιότητας φαγητό.

Φοιτητικό σπίτι: Συνταγές που πρέπει να φτιάξεις (vol2)- Παραδοσιακή πίτσα (video)



Tι να πάρεις μαζί σου στο σχολείο (ή το Πανεπιστήμιο)

  • τοστ με ζαμπόν, τυρί και αυγό
  • τοστ με μερέντα και μπανάνα
  • ρυζογκοφρέτες με μέλι και αμύγδαλα
  • σάντουιτς με τυρί, γαλοπούλα και ντομάτα
  • αραβική πίτα με κοτόπουλο, τυρί και μαγιονέζα
  • γιαούρτι με δημητριακά και μέλι
  • φρουτοσαλάτα με μπισκότα
  • μπάρες δημητριακών
  • παστέλι
  • ψωμί με φυστικοβούτυρο και μπανάνα

BONUS: Σου αφήνω εδώ την αγαπημένη μου συνταγή για το πιο νόστιμο αβοκάντο τοστ

Υλικά: 2 φέτες ψωμί για τοστ
7 κ.σ. ελαιόλαδο
3 αβοκάντο
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
αλάτι
πιπέρι
60 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
2 αβγά
50 γρ. ντοματίνια
1 κ.σ. κόλιανδρο

Πώς θα το κάνεις: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες από το ψωμί και ψήνουμε 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Πιέζουμε καλά με ένα πιρούνι για να λιώσουν. Προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε το αβοκάντο πάνω από τις φέτες του ψωμιού και αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό και 1-2 κ.σ. από το ξίδι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει. Σε 2 μπολάκια μοιράζουμε ξίδι και βάζουμε από ένα αβγό.

Κάνουμε μια μικρή δίνη στο νερό της κατσαρόλας και βάζουμε το ένα αβγό.

Μόλις πάρει σχήμα τότε προσθέτουμε και το δεύτερο. Ψήνουμε 2-3 λεπτά και αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε τα αβγά πάνω από το αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, κόλιανδρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με φέτες λάιμ και τσίλι ψιλοκομμένη.

Η επιλογή είναι ξεκάθαρα δική σου. Δοκίμασέ τα όλα και στείλε τις εντυπώσεις σου στην σελίδα μας στο Facebook.

Σου αρέσει η Ασιατική κουζίνα; Οι food bloggers που πρέπει να ακολουθήσεις ASAP στο Instagram

Πηγή κεντρικής: unsplash.com

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης