Εύκολο κέικ κολοκύθας για το Halloween - Θα το λατρέψεις! (photos)
Η απόλυτη συνταγή για να φτιάξεις το πιο ιδιαίτερο γλυκό και να ενθουσιάσεις τους πάντες.
Κάθε χρόνο, το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου γιορτάζεται το Halloween. Φωτισμένες κολοκύθες, στολισμοί με φαντάσματα και διάφορα γλυκά κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους των Αμερικανικών (κυρίως) πόλεων.
Τα παιδιά και οι έφηβοι γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας και οι νοικοκύρηδες τούς προσφέρουν κέικ η ζαχαρωτά για την ανάπαυση των ψυχών των νεκρών, το λεγόμενο «Τrick or treat». Στην Ελλάδα το Halloween έγινε ευρέως γνωστό τα τελευταία χρόνια με διάφορα θεματικά πάρτι που διοργανώνονται. Αν θες λοιπόν να μπεις στο mood, υπάρχει τρόπος και είναι πολύ γλυκός. Φτιάξε το πιο νόστιμο κέικ κολοκύθας και κέρασε τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Κέικ κολοκύθας- Η απόλυτη συνταγή
Υλικά: Για το κέικ
500 γρ. πουρές κολοκύθας
4 αβγά
230 γρ. σπορέλαιο
440 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
50 γρ. τζίντζερ φρέσκο
Το Halloween πλησιάζει - 6 tips για να ζωγραφίσεις μια κολοκύθα like a pro
Για το frosting
500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
200 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την αρωματική ζάχαρη
4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
Πώς θα το φτιάξεις
Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε ξανά μέχρι να απορροφηθεί. Σε μία φόρμα για κέικ (την οποία έχεις προηγουμένως αλευροβουτυρώσει), ρίξε το μείγμα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για μία περίπου ώρα. Μόλις ψηθεί αφαίρεσέ το από τον φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ χτύπα με το σύρμα το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά, 3-4 λεπτά και έπειτα πρόσθεσε το μέλι με τη ζάχαρη. Άπλωσε το frosting ομοιόμορφα πάνω στο κέικ και απόλαυσε!!
Τέλεια η συνταγή, δεν συμφωνείς;
Πηγή κεντρικής: unsplash.com