Sunday's recipe! Φτιάξε το πιο λαχταριστό gingerbread κέικ με παγωμένη κρέμα τυριού
Τις φετινές γιορτές ξεδίπλωσε το ταλέντο σου και τόλμησε να φτιάξεις αυτό το πεντανόστιμο και μοσχοβολιστό gingerbread κέικ.
Είναι απόλυτα γευστικό και «λιώνει» στο στόμα... Αυτό το gingerbread κέικ με γλυκιά κρέμα τυριού είναι η απόλυτη συνταγή για να συνοδεύσει το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο!
Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα - Η συνταγή για το απόλυτο γλυκό των εορτών
Αν θέλεις να βάλεις κι εσύ το... χεράκι σου και να καταπλήξεις φίλους και συγγενείς με το ζαχαροπλαστικό σου ταλέντο, βάλε ποδιά, μπες στην κουζίνα, ακολούθησε κατά γράμμα την παρακάτω συνταγή και κατάπληξε τα πλήθη!
Υλικά
Για το κέικ:
- 1¼ φλιτζάνι (150 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
- ¾ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
- 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 μεγάλα αυγά
Για το παγωμένο τυρί κρέμα:
- 230 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Αλάτι
- Γλασαρισμένο τζίντζερ, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Για το κέικ, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνεις ελαφρά μια φόρμα για κέικ και τη στρώνεις με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεσαίο μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το γαρύφαλλο. Αφήνεις στην άκρη.
- Στη συνέχεια χτυπάς με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα. Προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μεταξύ κάθε προσθήκης και στο τέλος ρίχνεις το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύεις ξανά.
- Προσθέτεις σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνεις τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα και τη στρώνεις με μια σπάτουλα.
- Ψήνεις για 50-55 λεπτά.
- Μόλις βγάλεις το κέικ από τον φούρνο, το αφήνεις να κρυώσει εντελώς κι έπειτα το βγάζεις από τη φόρμα.
- Για την παγωμένη κρέμα τυριού, χτυπάς με το μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο και ανακατεύεις σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα, για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις για περίπου 1 λεπτό ακόμα.
- Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτεις σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, στη συνέχεια δυναμώνεις την ταχύτητα σε μέτρια και ανακατεύεις μέχρι να γίνει κρέμα, για περίπου 1 λεπτό.
- Στο τέλος προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανακατεύεις.
- Όταν το κέικ κρυώσει τελείως, ρίχνεις από πάνω την κρέμα τυριού και τη στρώνεις με μια σπάτουλα.
- Γαρνίρεις με γλασαρισμένο τζίντζερ κατά βούληση.
Cover photo: @ournourishingtable
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χριστούγεννα χωρίς γεμιστή γαλοπούλα δεν γίνονται! Εύκολη συνταγή για να εντυπωσιάσεις την παρέα σου
Μπες σε xmas mood! Συνταγή για κουραμπιέδες που θα φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι
Αυτή η συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας έχει γίνει viral στο TikTok - Φτιάξ' την κι εσύ!