Φοιτητικό Σπίτι: Εύκολη σούπα λαχανικών για τις κρύες ημέρες του χειμώνα
Θα τη φτιάξεις σε λίγα μόλις λεπτά και θα εντυπωσιαστείς από την πλούσια γεύση της.
Υπέροχη, γεμάτη γεύση και άρωμα σούπα, που θα απολαύσεις όταν κάνει κρύο, όταν πεινάς πολύ ή κάθε φορά που βαριέσαι να μαγειρέψεις κάτι σύνθετο. Η σούπα minestrone έρχεται από την γειτονική Ιταλία ωστόσο σε κάθε περιοχή, τη βρίσκεις και σε διαφορετική εκδοχή.
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη σούπα Minestrone
Για παράδειγμα στο Μιλάνο δεν βάζουν μέσα καθόλου ζυμαρικά αλλά ρύζι ενώ στη Γένοβα βάζουν από πάνω μία γεμάτη κουταλιά σπιτικό pesto που λιώνει μέσα στη ζεστή σούπα. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να φτιάχνουμε την κλασική version της διάσημης σούπας.
Η απόλυτη σούπα λαχανικών- Η συνταγή
Υλικά: 1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πράσο
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
2 στικ σέλερι
1 κολοκυθάκι
2 καρότα
1 πατάτα
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 λίτρα ζωμό, λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. κοφτό μακαρονάκι
400 γρ. κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
Εκτέλεση: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Κόβουμε το πράσο, τα σέλερι, το κολοκυθάκι, τα καρότα, την πατάτα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης.
Βάζουμε το θυμάρι, τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και τα φασόλια. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, πιπέρι, ψωμί, φέτα και ρίγανη.
Πηγή κεντρικής: @kristines_kitchen
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πίτα με κολοκύθα και γλυκοπατάτα: Η συνταγή που θα κάνει πιο... γλυκά τα φετινά Χριστούγεννα
Sunday recipe! Φτιάξε το πιο λαχταριστό gingerbread κέικ με παγωμένη κρέμα τυριού