Φοιτητικό Σπίτι: Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα σπιτικά μπιφτέκια σε χρόνο dt

Το απόλυτο φαγητό για όλη την παρέα.

Καθημερινά, πρέπει να φροντίσεις τα γεύματά σου αφού το να τρως συνέχεια έξω ή να παραγγέλνεις delivery δεν αποτελεί την πιο υγιεινή και οικονομική επιλογή. Η μαγειρική είναι μια υπέροχη, δημιουργική ασχολία, την οποία καλό θα ήταν να εξελίξεις αν θες να φτιάχνεις νόστιμα πιάτα για εσένα και τις φίλες σου.

Επιστροφή στην κουζίνα

Πίστεψέ με δεν χρειάζεται να είσαι σεφ για να φτιάξεις ένα ολοκληρωμένο πιάτο, αρκεί να διαβάσεις προσεκτικά τη συνταγή και να εφαρμόσεις πιστά τα βήματα. Τα μπιφτέκια στον φούρνο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά Ελληνικά πιάτα και φτιάχνονται σχετικά γρήγορα. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με πατάτες φούρνου (ή τηγανητές), με ρύζι ή πουρέ, ανάλογα τι σου αρέσει περισσότερο.

Σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου την απόλυτη συνταγή, που αξίζει να δοκιμάσεις και να δεχθείς αργότερα «συγχαρητήρια» για τις μαγειρικές σου ικανότητες.



Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα μπιφτέκια

Υλικά: 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωναράκι θυμάρι
150 γρ. ψωμί για τοστ
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
50 ml γάλα
500 γρ. κιμά χοιρινό
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 αυγό
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
αλάτι
πιπέρι

Eκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και το ψωμί του τοστ κομματιασμένο. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το ψωμί. Προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα, το γάλα και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, το ξύσμα από το λεμόνι και το αυγό. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο (μόνο τα φύλλα του) και βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ξεκινάμε να πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί, με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.

Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Πασπαλίζουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, πιπέρι, πάπρικα και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε αυτό το φανταστικό πιάτο!

TIP: Μπορείς να γεμίσεις τα μπιφτέκια με το τυρί της αρεσκείας σου και να απογειώσεις την γεύση.

Πηγή κεντρικής: @cookscountry

Φοιτητικό Σπίτι: Εύκολη σούπα λαχανικών για τις κρύες ημέρες του χειμώνα



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η απόλυτη συνταγή για να φτιάξεις το πιο λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας

3 νόστιμα και υγιεινά smoothies για να έχεις ενέργεια όλη την ημέρα

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης