Το LiveIn και το Locket Widget είναι οι δύο νέες εφαρμογές που θα σε κάνουν να κολλήσεις
Κατά πόσο είναι ασφαλείς;
Την ώρα που το TikTok, το Snapchat και το Instagram δέχονται κατηγορίες όσον αφορά στην ασφάλεια και την αρνητική επιρροή που ασκούν στους εφήβους (ας μην ξεχνάμε τις αυτοκτονιες παιδιών εξαιτίας επικίνδυνων challenges που τρεντάρουν κατά καιρούς), ορισμένοι επιλέγουν έναν διαφορετικό τρόπο για να διατηρούν επαφή με τους φίλους και τους γνωστούς τους. O λόγος για τις εφαρμογές Locket Widget και LiveIn, που θεωρούνται περισσότερο safe σε σχέση με άλλες εφαρμογές.
Το LiveIn κάνει μεγάλη επιτυχία στο Apple App Store, με χιλιάδες κόσμο να το κατεβάζει καθημερινά στο κινητό του, ενώ την επιτυχία του ακολουθεί και η εφαρμογή Locket Widget.
Το LiveIn συνδυάζει την ανταλλαγή μηνυμάτων μόνο για φίλους, όπως το Snapchat, με μια παγκόσμια ροή παρόμοια με την καρτέλα εξερεύνησης του Instagram, ενώ το Locket περιορίζει τους φίλους κάθε χρήστη στα 10 άτομα και δεν έχει δημόσια ροή.
Πάμε όμως να μάθουμε περισσότερα για αυτές τις δύο εφαρμογές που κάνουν χαμό τελευταία!
Είναι το LiveIn και το Locket ασφαλή;
Το LiveIn και το Locket έχουν σχεδιαστεί για κοινή χρήση «στιγμών» ή φωτογραφιών με μεμονωμένους φίλους ή μικρές ομάδες. Αλλά το LiveIn διαθέτει επίσης επιλογές σχεδίασης και πληκτρολόγησης, καθώς και feed και τη δυνατότητα σχολίων.
Οι χρήστες στο LiveIn μπορούν να πραγματοποιούν αναζήτηση μέσω ονομάτων χρήστη και να στέλνουν αιτήματα φιλίας σε άτομα που δε γνωρίζουν.
Ο συνιδρυτής Johnny Lin στην εφαρμογή απορρήτου Lockdown είπε ότι παρατήρησε δεδομένα από το LiveIn και το Locket Widget να κυκλοφορούν σε τρίτες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, της Google και του Snapchat.
Και οι δύο εφαρμογές ζητούν πρόσβαση στις επαφές και την κάμερα των χρηστών, αν και στο LiveIn μπορείς να προσκαλέσεις φίλους χωρίς να συγχρονίσεις τις επαφές σου.
Σε ποιες ηλικίες απευθύνονται αυτές οι εφαρμογές;
Το LiveIn και το Locket είναι διαθέσιμα σε ηλικίες 12 ετών και άνω στο Apple App Store. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κατάλληλα για εφήβους, σύμφωνα με τον ιδρυτή του οργανισμού ψηφιακής ασφάλειας Protect Young Eyes, Chris McKenna, ο οποίος αυνιστά να περιμένει κανείς μέχρι το γυμνάσιο για να τις κατεβάσει.