Aυτή είναι η συνταγή για τα πιο νόστιμα και τραγανά τυροπιτάκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ
«Ένα γρήγορο σνάκ για την δουλειά και το σχολείο. Βάλε και λίγο μέλι από πάνω και ο συνδυασμός θα σε ξετρελάνει», μας λέει ο Νικόλας Σακελλαρίου και μας δίνει τη συνταγή!
Τα λατρεμένα μας «τυροπιτάκια της γιαγιάς» που περιέχουν όλη τη νοστιμιά και την αγάπη από τα χεράκια μας.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας 450 γραμμ.
500 γραμμ. φέτα
400 γραμμ. ανθότυρο
1 ½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι, στραγγιστό
1/2 φλιτζ. Δυόσμος φρέσκος
3 αβγά συν 1 για το άλειμμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ετοιμάζετε τη γέμιση για τα τυροπιτάκια, αναμειγνύοντας σε ένα μπολ την φέτα με το ανθότυρο, το δυόσμο το γιαούρτι, και τα αβγά.
Απλώνετε τα φύλλα της κρούστας και τα κόβετε σε 3 κάθετες λωρίδες.
Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας από μια κουτάλια γέμιση και τυλίγετε τρίγωνα τυροπιτάκια μέχρι να εξαντληθεί η γέμιση. Το φύλλο το κολλάτε στο τέλος με λίγο αβγό χτυπημένο. Τηγανίζετε τα τυροπιτάκια σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν και σερβίρετε.
Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos
Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos
Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos