Ο καιρός χαλάει το Σαββατοκύριακο και εμείς φτιάχνουμε παραδοσιακή φασολάδα

Υπάρχει πιο νόστιμο, «μαμαδίστικο» φαγητό;

Υλικά

500 γραμμ. φασόλια

2 κρεμμύδια ξηρά, κομμένα σε φέτες

2-3 σκελίδες σκόρδα, ολόκληρα

3 καρότα, χοντροκομμένα

1/2 σελινόριζα, σε ζαράκια

1 πράσο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

3 ώριμες ντομάτες. τριμμένες

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μπαστουνάκια

ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα στο νερό να μουλιάσουν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα καρότα, την σελινόριζα, το πράσο και την κόκκινη πιπεριά. Μόλις μαραθούν προσθέτετε την πάστα και ψήνετε τρίβοντας την, στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτετε τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, τη δάφνη και 2 λίτρα νερό ζεστό. Αφήνετε να βράσει για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο την ντομάτα και βράζετε για 40 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με ψωμί και ελιές.

Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης