Ο Νικόλας Σακελλαρίου μας αποκαλύπτει τα μυστικά του «καλού κρέατος», χωρίς πολλές «σάλτσες»

Νικόλας Σακελλαρίου

Το κρέας είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων, είναι όμως όλα τα κομμάτια κρέατος τα ίδια;

Συνήθως τα καλά κομμάτια προέρχονται από τις πλάτες και το πίσω μέρος του ζώου, όπως το κιλότο, σπαλομπριζόλα και κόντρα, είναι πολύ πιο τρυφερά σε σχέση με τα κομμάτια που προέρχονται από το μπροστινό μέρος του ζώου, όπως η σπάλα, το μπούτι και η λάπα.

Το κρέας με κόκκαλο έχει καλύτερη και πιο έντονη γεύση απ' ότι ένα κομμάτι κρέας φιλέτο.

Δώστε βάση στο χρώμα

Το μοσχάρι, πρέπει να είναι σκούρο κόκκινο. Να αποφεύγετε το μοσχάρι το οποίο έχει καφετί χρώμα αφού αυτό σημαίνει ότι ήταν για αρκετή ώρα στον πάγκο του ψυγείου. Να έχετε στο μυαλό σας ότι το κοτόπουλο πρέπει να είναι ροζ όπως και το χοιρινό και να αποφεύγετε τα γκρίζα κρέατα.

Ο Νικόλας Σακελλαρίου μας εξηγεί πώς να κάνουμε υγιεινό (και σούπερ νόστιμο) το σουβλάκι μας

Κρέας και κατάψυξη

Η ποιότητα αλλοιώνεται κάθε φορά που το κρέας έχει αποψυχθεί και ξανά μπαίνει στη κατάψυξη. Η ψύξη δημιουργεί κρυστάλλους πάγου μέσα στο κρέας. Αυτοί οι κρύσταλλοι που δημιουργούνται σπάνε τις ίνες, κάτι που κάνει το κρέας να ματώνει όταν αποψυχθεί, έτσι η υφή του κρέατος θα είναι πολύ ξηρή. Επίσης δημιουργούνται και μικρόβια. Και για να μην σας πιάσουν αδιάβαστους. Το κατάλληλο κρέας για…



Βραστό
Σπάλα, λάπα, ποντίκι, σβέρκος, στήθος, κότσι.
Κατσαρόλα (φρικασέ, κοκκινιστό, λεμονάτο κ.ά.)
Φιλέτο, κόντρα φιλέτο, Μπον φιλέ, σπάλα, νουά, ουρά, στρογγυλό, τρανς, σβέρκος.
Φούρνο
Kιλότο, σπάλα, μηρός.
Σχάρα
Mπριζόλες, παϊδάκια, κόντρα φιλέτο, κιλότο.
Τηγανητό
Kιλότο, Μπον φιλέ, ψαρονέφρι, μπριζόλες.
Kιμά
Kόντρα φιλέτο, σπάλα, νουά, λάπα, ελιά

Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης