Οι 5+1 iconic εμφανίσεις στη σκηνή των Mad VMA που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Οι 5+1 iconic εμφανίσεις στη σκηνή των Mad VMA που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ
Mad VMA

Έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια αλλά αυτές τις εμφανίσεις τις θυμόμαστε μέχρι και σήμερα.

Η 21η χρόνια του μεγαλύτερου μουσικού event στην Ελλάδα είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do.

Για άλλη μια φορά στα «Mad Video Music Awards 2024» αναμένονται βραβεύσεις κορυφαίων καλλιτεχνών, απονεμητές - έκπληξη αλλά και εντυπωσιακά acts!

Πριν όμως φτάσει η μεγάλη αυτή βραδιά κάναμε μια αναδρομή στο παρελθόν για να θυμηθούμε τις πιο iconic στιγμές των βραβείων. Τις στιγμές που μας έκαναν να τις συζητάμε όλο το καλοκαίρι αλλά και (γιατί όχι) που μας έκανα να εμπνευστούμε.

Για την ιστορία να πούμε ότι τα πρώτα Mad Video Music Awards πραγματοποιήθηκαν στις 26 Ιουνίου 2004 στο Θέατρο Βράχων. Από τότε έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια και αμέτρητες εμφανίσεις που μας κέντρισαν την προσοχή και τις θυμόμαστε μέχρι και σήμερα.

MAD VMA 2023: O Tom Zois αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για το japanese geometric hair look της Τάμτα

Σάκης Ρουβάς - 2004

Το 2004 όπως είπαμε ήταν η πρώτη χρονιά των Mad VMA και τα είχε όλα. Ανατρεπτικά ντουέτα, κορυφαίους καλλιτέχνες αλλά και άρωμα Eurovision, αφού ήταν η χρονιά που ο Σάκης Ρουβάς είχε ερμηνεύσει το «Shake It» σε όλη την Ευρώπη και αργότερα στη σκηνή τoυ Μad. Δεν θα ξεχάσει κανείς το λευκό σακάκι του τραγουδιστή που για χάρη του χορευτικού έσκισαν στα δύο οι χορεύτριες αλλά και την χαρακτηριστική κολωτούμπα του καλλιτέχνη.

Την περσινή χρονιά μάλιστα ο τραγουδιστής πήρε μια τιμητική διάκριση, από τη διοργάνωση, με τίτλο «Mad Icon» για όλες τις iconic εμφανίσεις του όλα αυτά τα χρόνια.

Έλενα Παπαρίζου ft. Stavento 2008

Τι να πει κανείς για την Έλενα Παπαρίζου; Είναι μια γυναίκα που συνδυάζει την απόλυτη φωνή μαζί με την εντυπωσιακή και πολλές φορές iconic εμφάνιση. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που διοργανώνονται τα Mad βραβεία η παρουσία της έχει αφήσει εποχή.

Μάθαμε τι έκαναν Συνατσάκη και Φουρέιρα στα παρασκήνια των βραβείων MAD: Η επική ατάκα της Μαίρης

Μία όμως είναι αυτή που ίσως έχει συζητηθεί όσο καμία άλλη και αυτή ήταν με τον Μιχάλη Κουινέλη ή αλλιώς Stavento, το 2008. Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε με μια χαμηλοκάβαλη βερμούδα και ένα άκρως αποκαλυπτικό κορμάκι. Μετά από αυτή την εμφάνιση η μόδα των χαμηλοκάβαλων παντελονιών φορέθηκε όσο καμία. Η εκρηκτική αυτή συνεργασία απασχόλησε για καιρό ενώ το τραγούδι έγινε super viral όλο το καλοκαίρι.

Ελένη Φουρέιρα 2017

Αν και από την Ελένη Φουρέιρα είναι δύσκολο να διαλέξεις μόνο μία iconic στιγμής της, εμείς διαλέξαμε αυτή που για τα δικά της δεδομένα ήταν η πιο τολμηρή.

Η τραγουδίστρια το 2017 ανέβηκε στη σκηνή των Mad VMA με τη διασκευή από το τραγούδι της Καίτης Γαρμπή, «Το Κάτι». Αυτό που μας έκανε να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό ήταν το μη αναμενόμενο haircut, αφού ήταν η μόνη φορά που την είδαμε χωρίς το μακρύ πλούσιο μαλλί αλλά με ένα ανδρόγυνο κούρεμα. Αν και δεν την είχαμε συνηθίσει ποτέ έτσι ομολογουμένως το υποστήριξε απόλυτα!

Γιώργος Μαζωνάκης 2022

Aπό τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο πιο ανατρεπτικός και fashion icon Έλληνας τραγουδιστής. Φυσικά μιλάμε για τον Γιώργο Μαζωνάκη. Mια από τις χαρακτηριστικές και από τις πιο πρόσφατες εμφανίσεις στα Mad ήταν αυτή το 2022, όπου βγήκε στο stage ντυμένος στα λευκά και στη συνέχεια σε total black ντύσιμο με δερμάτινες μπότες – ζαρτιέρες, για να ερμηνεύσει το νέο του τραγούδι «Tora Tora».

Άννα Βίσση 2009

Είναι iconic ως τραγουδίστρια, ως χαρακτήρας και ως εμφάνιση. Έχει χαρακτηριστεί «η απόλυτη» και πάντα θέλει να πηγαίνει λίγο πιο μπροστά από την εποχή της. Ο λόγος για την Άννα Βίσση.

Αν και δεν ανεβαίνει κάθε χρόνο στη σκηνή των Mad VMA όταν το κάνει θα το κάνει ολοκληρωτικά. Το 2004 έκανε ένα εντυπωσιακό closing act με το τραγούδι «Είσαι» και εμφανίστηκε ανάμεσα σε 100 μοντέλα. Μάλιστα, η δυναμική εμφάνιση «έκλεισε» με την αγαπημένη τραγουδίστρια να ρίχνει όλα τα μοντέλα κάτω, σαν ντόμινο.

Ωστόσο την iconic εμφάνιση την έκανε το με το τραγούδι «Στην πυρά», φορώντας ένα λεοπάρ κορμάκι, μια ζώνη σε στιλ κορσέ και χρυσές μπότες. Ήταν μια χαρακτηριστική εμφάνιση που σε συνδυασμό με την ενέργεια του τραγουδιού έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα Mad.

Τάμτα 2022

H λέξη iconic έχει ίσως ταυτιστεί με τις εμφανίσεις της. Αυτή είναι η Τάμτα, όπου όποια εμφάνισή της στα βραβεία Mad και να θυμηθείς είναι η μία πιο iconic από την άλλη.
Είναι από της τραγουδίστριες που πάντα εντυπωσιάζει, ρισκάρει και δεν περιορίζεται στα trends της εποχής. Αυτό έκανε και το 2022. Τραγούδησε το κομμάτι Azucar και εμφανίστηκε με ένα μεταλλικό φόρεμα, βαμμένο όλο το κορμί της με μεταλλική μπογιά, ενώ είχε προσθέσει αυτιά ξωτικών.

Ποια άλλη θα το τολμούσε;