Για τί απ' όλα κατηγορείται ο Diddy; Από τη JLo στα 1000 baby oils και τις TikTok θεωρίες συνωμοσίας

Για τί απ' όλα κατηγορείται ο Diddy; Από τη JLo στα 1000 baby oils και τις TikTok θεωρίες συνωμοσίας

Η σύλληψη του P.Diddy οδηγεί στην κατάρρευση του Hollywood και στο TikTok αυτό λένε οι «online ερευνητές».

Η σύλληψη του P.Diddy ή αλλιώς του Puff Daddy ή όπως είναι το όνομά του κανονικά, του Sean John Combs φαίνεται πως θα αποκαλύψει πολλά περισσότερα απ' όσα ίσως περιμέναμε πως συμβαίνουν στο Hollywood - ή όσα πιστεύαμε πως μπορούσαμε να αντέξουμε.

O Justin Bieber επικεντρώθηκε στον γιο του και την Hailey μετά τη σύλληψη του Sean "Diddy" Combs

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι πολλές και οι λεπτομέρειες όσων γίνονταν στα «λευκά» πάρτι του (ή αλλιώς τα «White Parties»), τα οποία εξελίσσονταν κατόπιν στα παρασκήνια, για έναν πιο στενό κύκλο, στα «Freak Offs» είναι ακόμα περισσότερες.

Το θέμα βέβαια, είναι πως σε αυτά τα πάρτι είχαν βρεθεί σχεδόν όλα τα γνωστά ονόματα -όχι μόνο της μουσικής βιομηχανίας και του καλλιτεχνικού θεάματος γενικότερα- αλλά και αρκετά μέλη του πολιτικού κόσμου, με τις λίστες των καλεσμένων του να είναι ατελείωτες.

Η ύπαρξη ωστόσο, αυτών των ανθρώπων σε σχέση με το τι ανεκδιήγητο γινόταν - και σε ποιους - σε αυτά τα πάρτι είναι κάτι διαφορετικό.

Το σίγουρο είναι πως ο P. Diddy αποδεικνύεται ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους του Hollywood, στο όνομα του οποίου πολλοί λέγεται πως είχαν υπογράψει «omerta» κι αυτό κυρίως για την καριέρα τους - για να μην καταστραφεί αν υπήρχε ήδη ή για να ανέβει ακόμα περισσότερο.

Για τί απ' όλα κατηγορείται ο P. Diddy μέχρι στιγμής;

Ο Combs αντιμετωπίζει δύο είδη κατηγοριών: μία ποινική που έχει ασκηθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και πολλές αστικές που έχουν ασκηθεί από ιδιώτες, καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει διαφορετικές κατηγορίες.

Όσον αφορά τις ποινικές διώξεις που έχει δεχθεί από την κυβέρνηση αυτές αφορούν την επιχείρησή του, την οποία χρησιμοποιούσε για εγκληματικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής εμπορίας και των απαγωγών. Όλα αυτά συγκαλύπτονταν φυσικά, με τους εκβιασμούς που έκανε στα θύματά του.

Όσο για τις αστικές υποθέσεις αυτές ξεκίνησαν με τις κατηγορίες της Cassie (Casandra Ventura), της πρώην συντρόφου του και τραγουδίστριας, η οποία του έκανε μήνυση για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που διήρκεσε χρόνια.

Τέσσερις άλλες υποθέσεις κατατέθηκαν αμέσως μετά, τρεις από γυναίκες που ισχυρίστηκαν ότι τις βίασε (σε ορισμένες περιπτώσεις ναρκώνοντάς τες) και μία από έναν άνδρα μουσικό παραγωγό που κατηγόρησε τον Diddy ότι τον κακοποίησε και τον ανάγκασε να προσλάβει εργάτριες του σεξ.

https://www.instagram.com/p/C-Dm-zCpx7W/

Τι συμβαίνει με τα 1000 baby oils;

Μία από τις πιο περίεργες λεπτομέρειες στο κατηγορητήριο του Diddy είναι ότι οι αρχές λένε ότι κατέσχεσαν «περισσότερα από 1.000 μπουκάλια baby oil και λιπαντικό» σε έρευνες στις κατοικίες του μεγιστάνα στο Μαϊάμι και το Λος Άντζελες νωρίτερα αυτό το έτος.

Οι εισαγγελείς λένε ότι το baby oil προοριζόταν για διάφορες εμφανίσεις ενώ και η πρώην σύντροφός του είπε επίσης στην αγωγή της ότι της είπαν να ρίξει «υπερβολικές» ποσότητες baby oil στον εαυτό της στα διάφορα events.

Η κατοχή baby oil δεν αποτελεί από μόνο του έγκλημα και όλο αυτό έχει μικρή σημασία αν αναλογιστούμε την βίαιη και ενοχλητική συμπεριφορά για την οποία έχει κατηγορηθεί ο Combs.

Ωστόσο, ένα ομοσπονδιακό κατηγορητήριο για ένα δημόσιο πρόσωπο όπως ο Combs που προορίζεται να διαβαστεί, και δεν είναι ασυνήθιστο για τους εισαγγελείς να περιλαμβάνουν λεπτομέρειες που γνωρίζουν ότι θα σοκάρουν τους ανθρώπους και θα γίνουν πρωτοσέλιδα. Το baby oil έκανε ακριβώς αυτό.

Ποιοι άλλοι celebrities εμπλέκονται;

Eίναι σημαντικό σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως κανένα άλλο άτομο είτε είναι διάσημο είτε όχι δεν έχει υποστεί κατηγορίες μαζί με τον P. Diddy ούτε όσον αφορά τις κατηγορίες της πολιτείας, ούτε τις υποθέσεις για σωματική κακοποίηση που έχουν κατατεθεί.

Βέβαια, όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο P. Diddy είχε μεγάλη δύναμη στον χώρο του θεάματος και πολλοί ήταν οι celebrities που και τον έκαναν παρέα και είχαν πάει στα ξακουστά πάρτι του. Μην ξεχνάμε ότι η JLo ήταν κάποτε κοπέλα του, ενώ ο Ashton Kutcher πολύ καλός του φίλος.

Επομένως, πολλοί απ' όσους είχαν βρεθεί στα πάρτι του γνώριζαν τι ακριβώς γίνεται. Το αν θα θεωρηθούν συνυπεύθυνοι όλης αυτής της εγκληματικότητας του P. Diddy ακόμα δεν μπορούμε να το πούμε.

Παρ' όλα αυτά, οι «online ντετέκτιβ» στο TikTok έχουν συνδέσει την υπόθεσή του με δύο κυρίως ονόματα - για αρχή - αυτά της Beyoncé και του Jay-Z.

Fashion Kanye West Adidas Fall 2015
Sean Combs, from left, Jay Z, and Beyonce watch as Kanye West's Yeezy Boost shoe line for Adidas is shown during Fashion Week in New York on Thursday, Feb. 12, 2015. (AP Photo/Bebeto Matthews)

H Beyoncé, ο Jay-Z και οι «φόνοι»

Εδώ αρχίζουν οι πρώτες θεωρίες συνωμοσίας, αυτές για 3 φόνους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα λέγονται ο κολλητός του P. Diddy, ο Jay-Z ήταν ερωτευμένος με την Aaliyah, η οποία ήταν ένα φαινόμενο της R&B μουσικής, και είχε κερδίσει επάξια τον τίτλο της "Πριγκίπισσας της R&B".

Ο Jay-Z έτρεφε αισθήματα για την Aaliyah και ήθελε να βγει μαζί της, κάτι ωστόσο που και πολλοί άλλοι ήθελαν.

Καταλαβαίνοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στράφηκε στην Beyoncé - ή εκείνη σε εκείνον - έκαναν σχέση και κάπως έτσι θέλησαν να «βγάλουν» από τη μέση την Aaliyah για να ανελιχθεί η Beyoncé, η οποία τότε βρισκόταν στις Destiny's Child και είχε πολύ μικρότερη φήμη από την Aaliyah.

Φήμες - ίσως και ο Usher - θέλουν την 43χρονη να είναι ο ηθικός αυτουργός για πολλά φρικτά πράγματα.

O θάνατος της Aaliyah πάντως, ήταν αρκετά περίεργος. Πρόκειται για ένα αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του βίντεο κλιπ της για το Rock the Boat στις Μπαχάμες (ενώ μπορούσε να είχε γυριστεί και στο Μαϊάμι) με προορισμό τη Φλόριντα, σε μια πτήση που ο πιλότος δεν είχε άδεια να πετάει το συγκεκριμένο αεροπλάνο και που λέγεται πως το αεροπλάνο ήταν υπερφορτωμένο από τους εξοπλισμούς για το βίντεοκλιπ.

Όσο για τον θάνατο του Michael Jackson και της Left Eye, λέγεται πως δεν ήταν τυχαία μεταξύ τους γεγονότα, αλλά επειδή οι δύο καλλιτέχνες ήξεραν όλα όσα γίνονταν στα πάρτι του P.Diddy, ήθελαν να τα αποκαλύψουν και «φιμώθηκαν» με αυτόν τον τρόπο.

Ο «βασιλιάς της ποπ» είχε πει σε τηλεφώνημά του πριν βρεθεί νεκρός πως πιστεύει ότι κάποιος θέλει να τον δολοφονήσει, ενώ η Left Eye σκοτώθηκε σε τροχαίο πάλι υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Κι αν όλα αυτά μέχρι στιγμής δεν σου φαίνονται τρομακτικά, ο ράπερ J. Cole είχε κυκλοφορήσει το 2013 το single του με τίτλο She Knows, στο οποίο αναφέρεται στους θανάτους της Αaliyah, της Left Eye και του Michael Jackson, καταλήγοντας στον στίχο «She Knows» που για τους TikTokers παραπέμπει στον Jay-Z, του οποίου το μικρό όνομα κανονικά είναι Shawn και την Beyoncé, της οποίας το επίθετο είναι Knowles.

Η «υποταγή» στην Beyoncé

Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που κάποια άλλη καλλιτέχνης πέρα από την Beyoncé έπαιρνε κάποιο βραβείο στη μουσική, την εκθείαζε με πρωτοφανή τρόπο αντί να σταθεί στη δική της επιτυχία.

Η Britney Spears, η Adele (τότε που έσπασε το Grammy που κέρδισε το 2017 για να το μοιραστεί με την Beyoncé) ήταν μόνο μερικές από αυτές.

Μία φορά δεν έγινε αυτό, το 2017, τότε που η Taylor Swift βραβεύτηκε στα MTV Awards και την ώρα που η ίδια ήθελε να μιλήσει για το κατόρθωμά της ο Kanye West - που τότε μάλλον είχαμε παρεξηγήσει - πήρε τον λόγο για να πει πως το καλύτερο άλμπουμ είναι της Beyoncé, «σώζωντας» όπως λένε πολλοί σήμερα με αυτόν τον τρόπο την Taylor από την οργή της.

Aκραίο; Μπορεί και όχι!

Η κακοποίηση του Bieber και του Usher από τον Diddy

Και τα πράγματα δεν τελειώνουν εκεί, αφού viral στο TikTok έχουν γίνει και κάποια τραγούδια του Bieber ή κάποια βίντεό του με τον Diddy απ' όταν εκείνος ήταν 15 χρονών, τα οποία οι TikTokers λένε πως αποδεικνύουν πως ο Bieber είχε πράγματι κακοποιηθεί από τον ράπερ και παραγωγό.

Γι' αυτό και κάποια στιγμή κλείστηκε στον εαυτό του και μάλιστα γι' αυτό χώρισε λέγεται με την Selena Gomez, για να την προστατέψει απ' όλο αυτό το χάος. Ο ίδιος βέβαια, δεν έχει βγει να απαντήσει σε τίποτα απ' όλα αυτά.

O Bieber έζησε μαζί με τον P. Diddy για πολύ καιρό, ενώ είχε συνεργαστεί και μαζί του στα πρώτα χρόνια της επιτυχίας του που ήρθε μαζί με την εφηβεία του.

Λέγεται ωστόσο, πως εκείνος είχε κακοποιηθεί από τον ράπερ, όπως είχε κακοποιηθεί και ο Usher, ο οποίος ήταν ο προηγούμενος «κολλητός» του Diddy πριν τον Βieber.

Στα 13 του χρόνια και ο Usher είχε ζήσει για ένα χρόνο μαζί με τον «φίλο» του τον Diddy αναφέροντας μεγαλώνοντας πως δεν θα άφηνε ούτε τα παιδιά του να πάνε στο «Flavor camp» του, αλλά ούτε και ο ίδιος θα ήθελε να ξαναζήσει τον «άγριο» τρόπο ζωής δίπλα στον Diddy.

Kι ενώ όλα αυτά για κακοποιήσεις αγοριών από τον Diddy ακούγονται και πάλι ακραία, ήρθε η επώνυμη καταγγελία από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Death Row Records, τον Suge Knight, ο οποίος ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του ότι ο Diddy και άλλοι αστέρες της μουσικής είναι θύματα κακοποίησης από μία «σέχτα» πολύ ισχυρών ονομάτων.

Στην ουσία ο Suge μίλησε για ένα κύκλωμα το οποίο έλεγχε πολλούς καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και τον Diddy, τον Βieber και τον Usher με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και το σεξ.

Για να γλιτώσεις από το συγκεκριμένο κύκλωμα έπρεπε να μυήσεις κάποιον άλλον σε όλα αυτά και αυτός ο άλλος λέγεται πως ήταν για τον Usher, ο Bieber.

Ο Eminem πάντως, ίσως κάτι ήθελε να πει σχετικά με τους βιασμούς που διέπραττε ο Diddy στο τραγούδι του, με τίτλο Fuel όπου μιλούσε για κάποιον ο οποίος είχε πολλά «essay's» ή S A's (δηλαδή Sexual Assaults δηλαδή σεξουαλικές κακοποιήσεις), ενώ πιο κάτω λέει αναφερόμενος στη λέξη rapper η οποία έντεχνα είχε γραφτεί με ένα -p- για να θυμίζει τη λέξη βιαστής: «he leave out a P, did he?» με τον στίχο να ακούγεται σαν να λέει P. Diddy στο τέλος του.

Τι συμβαίνει ήδη στις συνεργασίες και τις επιχειρήσεις του Diddy;

Σίγουρα όλες αυτές οι κατηγορίες και η σύλληψη του Diddy έχουν οικονομικό αντίκτυπο και στις συνεργασίες και τις επιχειρήσεις του.

Η Diageo, η επωνυμία ποτών με την οποία κάποτε συνεργαζόταν ο Diddy για τη βότκα και την τεκίλα, αφαίρεσε γρήγορα την εικόνα του από τον ιστότοπό της και η συνεργασία διαλύθηκε μετά τη διευθέτηση μιας αγωγής για άλλο θέμα αυτόν τον Ιανουάριο.

Το Capital Preparatory Schools, ένα δίκτυο τσάρτερ σχολείων της Νέας Υόρκης που βοήθησε να επεκταθεί ο Combs, δημοσίευσε μια δήλωση στον ιστότοπο του σχολείου το περασμένο φθινόπωρο λέγοντας ότι διακόπτει τις σχέσεις μαζί του (αν και η δήλωση αφαιρέθηκε αργότερα).

Ο Combs παραμερίστηκε επίσης ως πρόεδρος του Revolt, ενός τηλεοπτικού δικτύου που βοήθησε να ξεκινήσει το 2013, και στη συνέχεια πούλησε επίσημα το μερίδιό του αυτό το καλοκαίρι.

Και ο ιστότοπος του Sean John (της εταιρείας με ρούχα που είχε δημιουργήσει), σύμφωνα με την Daily Beast, καταργήθηκε.

Παράλληλα, σύμφωνα με το περιοδικό της Νέας Υόρκης, δεν υπάρχει πλέον μια αφιερωμένη «Ημέρα του Sean Diddy Combs» στο Μαϊάμι.

Μέχρι να δούμε ωστόσο, τι άλλο θα συμβεί στην υπόθεση του P. Diddy και για ποια εγκλήματα θα τιμωηθεί μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο χρονικό της σύλληψής του.

Το χρονικό της σύλληψης του P. Diddy

16 Νοεμβρίου 2023: Η Cassie καταθέτει την αγωγή της

Σύμφωνα με το Associated Press (AP), η τραγουδίστρια Cassie καταθέτει μήνυση κατηγορώντας τον Combs για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που διήρκεσε χρόνια. Μέσω του δικηγόρου του, ο Combs αρνείται τις κατηγορίες. Μετά τη δημοσιοποίηση της μήνυσης της Cassie, άλλοι προχώρησαν σε παρόμοιες αγωγές που επίσης κατηγορούσαν τον μεγιστάνα της μουσικής για σεξουαλική κακοποίηση.

17 Νοεμβρίου 2023: Cassie & Combs συμφωνούν σε συμβιβασμό

Σε λιγότερο από 24 ώρες που έγινε η αγωγή, Cassie και Combs κατέληξαν σε συμβιβασμό. «Αποφάσισα να επιλύσω αυτό το θέμα φιλικά με συνθήκες που θα έχω κάποιο επίπεδο ελέγχου», ανέφερε η Cassie σε δήλωση που εξέδωσε ο δικηγόρος της, Douglas Wigdor. «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους θαυμαστές μου και τους δικηγόρους μου για την αμέριστη υποστήριξή τους».

Ο Combs απάντησε με μια δήλωση: «Αποφασίσαμε να επιλύσουμε αυτό το θέμα φιλικά. Εύχομαι στην Cassie και στην οικογένειά της τα καλύτερα. Με αγάπη».

23 Νοεμβρίου 2023: Ο Combs κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και ναρκωτικά σε περιστατικά στις αρχές της δεκαετίας του '90

Ο Combs δέχτηκε δύο μηνύσεις για σεξουαλική επίθεση. Η μία ήταν από μια ανώνυμη ενάγουσα, η οποία ισχυρίστηκε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά και την χτύπησε, ενώ η άλλη κατατέθηκε από μια γυναίκα ονόματι Joi Dickerson-Neal, η οποία τον κατηγόρησε ότι την νάρκωσε και την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν φοιτήτρια το 1991. Η Dickerson-Neal ισχυρίστηκε ότι ο Diddy είχε υλικό από την επίθεση και φέρεται να το διένειμε σε άλλους γύρω από τη μουσική βιομηχανία.

28 Νοεμβρίου 2023: Αποχωρεί από πρόεδρος της Revolt

Με τρεις αγωγές να έχουν κατατεθεί εναντίον του, ο Combs συμφώνησε να παραιτηθεί από το ρόλο του στη Revolt -στην ίδρυση της οποίας συνέβαλε το 2013- και να μην είναι πλέον πρόεδρος της εταιρείας ψηφιακών μέσων.

«Αν και ο κ. Combs δεν είχε προηγουμένως κανένα λειτουργικό ή καθημερινό ρόλο στην επιχείρηση, η απόφαση αυτή βοηθά να διασφαλιστεί ότι η Revolt παραμένει σταθερά επικεντρωμένη στην αποστολή μας να δημιουργούμε ουσιαστικό περιεχόμενο για την κουλτούρα και να ενισχύουμε τις φωνές όλων των μαύρων ανθρώπων σε όλη τη χώρα και την αφρικανική διασπορά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. «Η εστίασή μας ήταν πάντα μια εστίαση που αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας στο συλλογικό ταξίδι της Revolt - ένα ταξίδι που δεν καθοδηγείται από το άτομο, αλλά από τις κοινές προσπάθειες και αξίες ολόκληρης της ομάδας μας για λογαριασμό της προώθησης, ανύψωσης και υπεράσπισης του πολιτισμού μας και αυτό συνεχίζεται».

Ο 50 Cent ήταν αμείλικτος στο τρολάρισμα του Diddy σε όλα τα εμπόδια της ζωής του και προσφέρθηκε να αγοράσει την Revolt, αφού έμαθε ότι αποχωρεί.

6 Δεκεμβρίου 2023: Ο Combs αρνείται όλους τους ισχυρισμούς μετά την κατάθεση τέταρτης αγωγής

Μια γυναίκα με την ανωνυμία Jane Doe στα νομικά έγγραφα γίνεται το τέταρτο πρόσωπο που κατηγορεί τον Diddy για σεξουαλική επίθεση - συγκεκριμένα για ομαδικό βιασμό - καθώς και για σεξουαλική διακίνηση.

Υποστηρίζει ότι το 2003, ο Harve Pierre, τότε πρόεδρος της Bad Boy Records του Combs, την πέταξε με ιδιωτικό τζετ από το Ντιτρόιτ στη Νέα Υόρκη, όπου ο Combs, ο Pierre και ένας τρίτος άνδρας τη βίασαν όταν ήταν 17 ετών, ανήλικη. Ο Pierre αρνείται τους ισχυρισμούς.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Instagram στις 6 Δεκεμβρίου, ο Combs αρνείται όλες τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, γράφοντας: «Αηδιαστικοί ισχυρισμοί έχουν γίνει εναντίον μου από άτομα που αναζητούν μια γρήγορη πληρωμή. Επιτρέψτε μου να είμαι απολύτως σαφής: δεν έκανα τίποτα από τα απαίσια πράγματα που ισχυρίζονται. Θα αγωνιστώ για το όνομά μου, την οικογένειά μου και για την αλήθεια».

10 Δεκεμβρίου 2023: Brands διακόπτουν τις σχέσεις με την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου του

Δεκαοκτώ μάρκες διέκοψαν τους δεσμούς τους από τη συνεργασία τους με την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου του Combs, Empower Global, στον απόηχο των αυξανόμενων καταγγελιών για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον του.

26 Φεβρουαρίου 2024: Μουσικός παραγωγός μηνύει τον Combs

Ο παραγωγός Rodney «Lil Rod» Jones Jr. εργάστηκε στο The Love Album: Off the Grid 2023 και κατέθεσε αγωγή κατά του Combs τον Φεβρουάριο. Τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι τον «ανάγκασε» να «προσκαλέσει εργάτριες του σεξ» -μερικές από τις οποίες φέρονται να ήταν ανήλικες- και να τις βάλει να «κάνουν σεξουαλικές πράξεις προς ευχαρίστηση του κ. Combs», σύμφωνα με την καταγγελία.

Ο δικηγόρος του Combs, Shawn Holley, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Jones Jr. σε μια δήλωση που μοιράστηκε με το Billboard, λέγοντας ότι ο παραγωγός απλά «αναζητούσε μια αδικαιολόγητη πληρωμή». «Έχουμε συντριπτικές, αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι οι ισχυρισμοί του είναι πλήρη ψέματα. Θα αντιμετωπίσουμε αυτούς τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς στο δικαστήριο και θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα εναντίον αυτών που τους διατυπώνουν».

25 Μαρτίου 2024: Ομοσπονδιακοί πράκτορες εισβάλλουν στα σπίτια του στο Λος Άντζελες και το Μαϊάμι

Οι υπηρεσίες έρευνας του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της Νέας Υόρκης εξέδωσαν εντάλματα έρευνας, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να εισβάλλουν στις 25 Μαρτίου στα σπίτια του Combs στο Λος Άντζελες και στο Μαϊάμι.

Οι έφοδοι της Homeland Security φέρεται να έγιναν «σε σχέση» με μια συνεχιζόμενη ομοσπονδιακή έρευνα για την εμπορία ανθρώπων σχετικά με το σεξ, σύμφωνα με το CNN.

25 Μαρτίου 2024: Σύλληψη φερόμενου συνεργάτη με κατηγορίες για ναρκωτικά

Ένας 25χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι ήταν «βαποράκι» ναρκωτικών για τον Diddy συνελήφθη στο αεροδρόμιο Opa-Locka στις 25 Μαρτίου, την ίδια στιγμή που γινόταν έφοδος στα σπίτια του Combs στο Λος Άντζελες και στο Μαϊάμι. Σύμφωνα με το Rolling Stone, ο Brendan Paul συνελήφθη με δύο κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών για κοκαΐνη και μαριχουάνα.

26 Μαρτίου 2024: Πουλάει το μερίδιό του στη Revolt

Ο Combs φέρεται να συμφώνησε σε συμφωνία για την πώληση του μεριδίου του στην Revolt TV, αφού παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως πρόεδρος τον Νοέμβριο, εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλική επίθεση. Σύμφωνα με το TMZ, ο μεγιστάνας πούλησε τις εναπομείνασες μετοχές του σε ανώνυμο αγοραστή.

10 Μαΐου 2024: Ο Combs ζητά από τον δικαστή να απορρίψει την αγωγή για βιασμό

Στις 10 Μαΐου, ο Combs ζήτησε από ομοσπονδιακό δικαστή να απορρίψει την αγωγή της Jane Doe που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2023, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς ότι ο ίδιος και δύο συγκατηγορούμενοι του βίασαν ένα 17χρονο κορίτσι το 2003 «ψευδείς και αποτρόπαιους». Υποστήριξε επίσης ότι η υπόθεση κατατέθηκε πολύ αργά, σύμφωνα με το νόμο.

17 Μαΐου 2024: Βίντεο από επίθεση σε ξενοδοχείο έρχεται στην επιφάνεια

Το υλικό από κάμερα ασφαλείας που περιήλθε στην κατοχή του CNN έδειξε τον Combs να φαίνεται να επιτίθεται σωματικά στην τότε φίλη του Cassie Ventura κατά τη διάρκεια μιας διαμονής σε ξενοδοχείο.

Στο βίντεο, ο Combs - που δεν φορούσε τίποτα άλλο παρά μια λευκή πετσέτα γύρω από τη μέση του - έσπρωξε τη Ventura στο έδαφος, την κλώτσησε αρκετές φορές ενώ εκείνη βρισκόταν κάτω και την έσυρε σε έναν διάδρομο. Αργότερα εμφανίζεται να κάθεται σε μια καρέκλα, στη συνέχεια άρπαξε κάτι από ένα τραπέζι και φαίνεται να το πετάει πάνω της. Στη συνέχεια απομακρύνθηκε προτού γυρίσει προς τη Ventura για άλλη μια φορά, την ώρα που άνοιξε μια από τις πόρτες του ασανσέρ και κάποιος εθεάθη να βγαίνει έξω.

Το περιστατικό αντανακλούσε σε μεγάλο βαθμό έναν ισχυρισμό της Ventura για επίθεση εναντίον του Combs στην αγωγή της.

Την ίδια ημέρα που το βίντεο από το ξενοδοχείο ήρθε στην επιφάνεια, ο σύζυγος της Ventura - το μοντέλο Alex Fine - μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο από την εφαρμογή Notes με μια δήλωση που ξεκινούσε με την εξής φράση: «Οι άνδρες που χτυπούν τις γυναίκες δεν είναι άνδρες».

https://www.instagram.com/p/C7FM_EoulZk/

19 Μαΐου 2024: Ο Combs ζητά συγγνώμη για το περιστατικό στο ξενοδοχείο

Δύο ημέρες μετά την εμφάνιση του βίντεο από το ξενοδοχείο - και μετά από μήνες που υποστήριζε την αθωότητά του απέναντι στις πολυάριθμες καταγγελίες για επίθεση εναντίον του - ο Combs δημοσίευσε μια απολογία 70 δευτερολέπτων που γύρισε ο ίδιος στο Instagram.

«Είναι τόσο δύσκολο να αναλογιστείς τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής σου, αλλά μερικές φορές πρέπει να το κάνεις αυτό», είπε στο κλιπ. «Ήμουν χάλια. Θέλω να πω, έφτασα στο κατώτατο σημείο. Αλλά δεν βρίσκω δικαιολογίες. Η συμπεριφορά μου σε αυτό το βίντεο είναι ασυγχώρητη. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τις πράξεις μου σε εκείνο το βίντεο. Είμαι αηδιασμένος. Είχα αηδιάσει τότε όταν το έκανα, έχω αηδιάσει και τώρα».

«Πήγα και αναζήτησα επαγγελματική βοήθεια», συνέχισε. «Έπρεπε να πάω σε θεραπεία, σε κέντρο αποτοξίνωσης. Έπρεπε να ζητήσω από τον Θεό το έλεος και τη χάρη του. Λυπάμαι πολύ. Αλλά έχω δεσμευτεί να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος κάθε μέρα. Δεν ζητάω συγχώρεση. Λυπάμαι ειλικρινά».

20 Μαΐου 2024: Δήμαρχος της Νέας Υόρκης εξετάζει την ανάκληση του δικαιώματος του Combs στην πόλη

Λίγο μετά την εμφάνιση του βίντεο από το ξενοδοχείο το 2016, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του σκέφτονταν να ανακαλέσουν το κλειδί της πόλης που είχαν δώσει στον Combs τον Σεπτέμβριο του 2023.

«Νομίζω ότι όλοι μας θορυβηθήκαμε βαθύτατα βλέποντας εκείνο το ανατριχιαστικό βίντεο με τη νεαρή κοπέλα να δέχεται επίθεση από εκείνον και η επιτροπή και η ομάδα - δεν έχουμε ανακαλέσει ποτέ στο παρελθόν κλειδί, αλλά τώρα καθόμαστε να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα προς τα εμπρός», δήλωσε στο PIX11. « Λαμβάνουμε τα πάντα υπό εξέταση και η ομάδα θα επανέλθει σε μένα με μια τελική απόφαση».

21 Μαΐου 2024: Ο Combs για υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση

Η Crystal McKinney κατηγόρησε τον Combs για σεξουαλική επίθεση σε αγωγή που κατέθεσε εναντίον του στις 21 Μαΐου, ισχυριζόμενη ότι την ανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ στο μπάνιο ενός στούντιο ηχογράφησης στη Νέα Υόρκη το 2003.

Η McKinney ισχυρίστηκε επίσης ότι της δόθηκε αλκοόλ και μαριχουάνα που αργότερα πίστεψε ότι ήταν εμπλουτισμένη «με ναρκωτικό ή άλλη μεθυστική ουσία». Αφού τελείωσε η υποτιθέμενη επίθεση, λέει ότι «ξύπνησε σε κατάσταση σοκ» και βρέθηκε σε ένα ταξί να φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος.

Επίσης, ως κατηγορούμενοι στην αγωγή κατονομάζονται η δισκογραφική εταιρεία του Combs, Bad Boy Records, η μητρική της εταιρεία Universal Music Group και η εταιρεία ρούχων του Combs, Sean John Clothing, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται η McKinney, «επέτρεψαν» την υποτιθέμενη επίθεση «διατηρώντας και απασχολώντας ενεργά τον Combs σε θέση ισχύος», παρά το γεγονός ότι φέρονται να «γνώριζαν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο Combs αποτελούσε κίνδυνο σεξουαλικής επίθεσης».

23 Μαΐου 2024: Η Cassie σπάει τη σιωπή της

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την εμφάνιση του βίντεο από το ξενοδοχείο, η Cassie μίλησε για το υλικό, αφού προηγουμένως είχε μιλήσει μόνο μέσω των δικηγόρων της. «Σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη και την υποστήριξη από την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους αγνώστους και εκείνους που δεν έχουν συναντήσει ακόμα», έγραψε σε μια δήλωση στο Instagram που δεν ανέφερε τον Diddy.

https://www.instagram.com/p/C7T6OCKRJ-W/

16 Σεπτεμβρίου 2024: Ο Diddy συνελήφθη

Συνελήφθη στο Μανχάταν μετά από μήνυση που του απαγγέλθηκε από το σώμα ενόρκων. Ο Marc Agnifilo, ένας από τους δικηγόρους του μεγιστάνα της μουσικής, επιβεβαίωσε τη σύλληψη σε πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία - συμπεριλαμβανομένων των CNN και NBC News - αργά στις 16 Σεπτεμβρίου.

«Είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση να ασκηθεί από το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ μια άδικη δίωξη κατά του κ. Combs, όπως πιστεύουμε», δήλωσε, χαρακτηρίζοντας τον πελάτη του ως έναν ατελή άνθρωπο που δεν είναι εγκληματίας. «Προς τιμήν του, ο κ. Combs ήταν μόνο συνεργάσιμος με αυτή την έρευνα και μετακόμισε οικειοθελώς στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα εν αναμονή αυτών των κατηγοριών».

17 Σεπτεμβρίου 2024: Αποκαλύφθηκαν οι κατηγορίες και άρνηση της εγγύησης

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αποκάλυψαν το κατηγορητήριο το πρωί μετά τη σύλληψη του Diddy, γνωστοποιώντας ότι ο μουσικός κατηγορείται για τη διεύθυνση μιας εκβιαστικής συνωμοσίας που περιελάμβανε εμπορία σεξ, καταναγκαστική εργασία, δωροδοκία και άλλα. «Για δεκαετίες, ο Sean Combs ... κακοποιούσε, απειλούσε και εξαναγκάζει γυναίκες και άλλους γύρω του για να εκπληρώσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες, να προστατεύσει τη φήμη του και να αποκρύψει τη συμπεριφορά του», αναφέρεται στα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του Billboard. «Για να το κάνει αυτό, ο Combs βασίστηκε στους υπαλλήλους, τους πόρους και την επιρροή της πολύπλευρης επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του, της οποίας ηγείτο και ήλεγχε».

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του κατηγορητηρίου, ένας ομοσπονδιακός δικαστής αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης για τον Diddy κατά τη διάρκεια ακρόασης, πράγμα που σημαίνει ότι ο Combs - ο οποίος νωρίτερα μέσα στην ημέρα δήλωσε αθώος για μια σειρά από κατηγορίες - θα παραμείνει πίσω από τα κάγκελα μέχρι τη δίκη του.

18 Σεπτεμβρίου 2024: Αμφισβητείται και πάλι η εγγύηση

Στον Combs δεν επετράπη για άλλη μια φορά η καταβολή εγγύησης, αφού ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι ο κατηγορούμενος ράπερ θα αποτελούσε κίνδυνο φυγής και θα μπορούσε να εκφοβίσει μάρτυρες αν αφεθεί ελεύθερος. Σε ακρόαση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι δικηγόροι του Combs ανανέωσαν το αίτημά τους να τον αφήσουν να περιμένει τη δίκη του για τις κατηγορίες της εμπορίας σεξουαλικών αγαθών και της εκβίασης υπό κατ' οίκον περιορισμό στην έπαυλή του στο Μαϊάμι, προσφέροντας και πάλι να πληρώσει εγγύηση 50 εκατομμυρίων δολαρίων και να υποβληθεί σε άλλες αυστηρές απαιτήσεις. Όμως, όπως ακριβώς είχε αποφανθεί μία ημέρα νωρίτερα ένας δικαστής, ο δικαστής Andrew L. Carter είπε ότι ο Diddy πρέπει αντ' αυτού να περιμένει τη δίκη σε ομοσπονδιακή φυλακή του Μπρούκλιν, επικαλούμενος ανησυχίες ότι το άλλοτε πανίσχυρο στέλεχος θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για άλλους ή να παρεμποδίσει την υπόθεση της κυβέρνησης.

DPG Network