#Γλυξμπουργκ και #ΝτεΓκρες Νο1 trend στο X: H κίνηση του Φίλιππου και της Nina Flohr

INTIME NEWS

10 μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας ζητούν την ελληνική ιθαγένεια.Η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών και τα επικά σχόλια στο X.

Αίτηση για ιθαγένεια στο Ληξιαρχείο Αθηνών κατέθεσαν το πρωί της Πέμπτης (19/12/24), ο Παύλος και ο Νικόλαος, οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, κάνοντας πρ'αξη την επιθυμία του πατέρα τους να ανακτήσει η οικογένειά τους την ελληνική ιθαγένεια, την οποία είχε απωλέσει με τον νόμο Βενιζέλου του 1994. Συνολικά 10 μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας υπογράφουν την αίτηση με το επίθετο «Ντε Γκρες» να είναι η επιλογή που έκαναν όλοι μαζί.

Το επίθετο που επέλεξαν είναι το «Ντε Γκρες», ενώ συνολικά 10 μέλη της βασιλικής οικογένειας υπογράφουν την αίτηση. Πρόκειται για τα πέντε τα παιδιά του τέως βασιλέως Κωνσταντίνου (Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Θεοδώρα, Φίλιππος), τρία τα παιδιά του Παύλου και δύο τα παιδιά της Αλεξίας.

Η απάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Θανάση Μπαλέρμπα

«Πρέπει να εμφανιστούν ενώπιον του Ληξιαρχείου Αθηνών και να καταθέσουν δήλωση, στην οποία αποδέχονται το πολίτευμα και το Σύνταγμα, όπως διαμορφώθηκαν μετά το δημοψήφισμα του 1974. Επίσης, πρέπει να δηλώσουν επώνυμο και να εγγραφούν στο Μητρώο Πολιτών. Τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας δεν έχουν ταυτότητα, όπως και δεν έχουν ελληνικό διαβατήριο, διότι πολύ απλά δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτών», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Θανάσης Μπαλέρμπας χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το επίθετο Ντε Γκρέτσια, το οποίο χρησιμοποιούσε ο τέως Βασιλιάς στο δανέζικο διαβατήριο του ο γενικός γραμματέας ανέφερε:

«Το πώς μια αλλοδαπή αρχή καταγράφει το όνομα ενός πολίτη της είναι δικό της θέμα, δεν είναι δικό μας. Πρόκειται για προσωπική επιλογή», ενώ για αναγνώριση της ελληνικής ιθαγένειας για τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας ο Θανάσης Μπαλέρμπας τόνισε ότι αυτό «δεν συνιστά χορήγηση ή απόδοση, αλλά γίνεται μέσω μιας συγκεκριμένης διαδικασίας».

«Η διαδικασία είναι σαφής. Αφού υποβληθεί η αίτηση, διαβιβάζεται στον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος εξετάζει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις».

Η νομοθεσία που υπάρχει από το 1994 είναι συγκεκριμένη και έχει ακολουθηθεί κι άλλες φορές, όπως την περίπτωση του Μιχαήλ, πρώην πρίγκιπα της Ελλάδος, ο οποίος το 2004 δήλωσε τα στοιχεία του και εγγράφηκε στα ελληνικά μητρώα.

Ο Παύλος και ο Νικόλαος διαθέτουν δανέζικα διαβατήρια, καθώς δεν έχουν εγγραφεί στα ελληνικά μητρώα ποτέ.

«Το Μητρώο Πολιτών αποτελεί το βασικό μητρώο του ελληνικού Δημοσίου. Τυχόν αλλαγές σε στοιχεία, όπως ονόματα, μπορούν να γίνουν μόνο μέσω δικαστικών αποφάσεων», είπε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και τόνισε;

«Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού έχουν ειδικές ρυθμίσεις για τη στρατιωτική θητεία. Είμαστε όλοι ίσοι έναντι του νόμου».

Την ώρα αυτή, στο ελληνικό X/ πρώην Twitter, το hastag #Γλυξμπουργκ καθώς και το #ΝτεΓκρες είναι στην κορυφή των trends με επικά σχόλια για το επώνυμο της τέως βασιλικής οικογένειας.

Mια πρώτη αντίδραση από την πρώην βασιλική οικογένεια, ήρθε με τη χριστουγεννιάτικη κάρτα του Φίλιππου και της αγαπημένης του Nina Flohr. Το ζευγάρι που παντρεύτηκε στην Ελλάδα πριν τρία χρόνια, έγραψαν το χριστουγεννιάτικο μήνυμά τους στα ελληνικά και πολύ νωρίτερα από όλα τα προηγούμενα χρόνια! Τυχαίο;

Το κλασικό σπίτι του Φίλιππου και της Nina Flohr στο Λονδίνο έχει υπέροχη British αισθητική

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης