«Το βραχιόλι της φωτιάς» από τον Χρήστο Λούλη στον Δημήτρη Αριανούτσο και στην αποθέωση της Le Monde
Οι δύο ηθοποιοί που θα συγκλονίσουν στη συνέχεια. Ο θρίαμβος της σειράς σε τηλεθέαση αλλά και σε εντυπώσεις. Πώς θα εξελιχθεί η ιστορία της οικογένειας Κοέν και γιατί 2 ζευγάρια θα παίξουν τον πιο ουσιαστικό ρόλο στη σειρά;
Η σειρά «Το βραχιόλι της φωτιάς» υπήρξε ένα ανέλπιστο δώρο για τους τηλεθεατές, λόγω και του κινηματογραφικού και άρτιου αποτελέσματος. Για πρώτη φορά σίριαλ της δημόσιας τηλεόρασης κερδίζει και πρωτιά στην τηλεθέαση, ενώ τα σχόλια του κοινού στο Twitter υπήρξαν διθυραμβικά, όπως και η αναφορά της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.
Γιατί στα επόμενα επεισόδια θα μας απασχολήσουν ο Χρήστος Λούλης και ποιος είναι ο νεαρός και ταλαντούχος Δημήτρης Αριανούτσος ο οποίος θα λειτουργήσει καταλυτικά στη συνέχεια; Η ιστορία της οικογένειας Κοέν έχει ανατροπές που δεν τις φαντάζεσαι.
Ο ταλαντούχος κύριος Λούλης και η έκπληξη με τον νεαρό Δημήτρη
Η σειρά «Το βραχιόλι της φωτιάς» η οποία στηρίζεται σε πραγματική ιστορία και στο βιβλίο που έγραψε για την οικογένειά της η συγγραφέας Βεατρίκη Σαΐας Μαγρίζου, είναι η πρώτη τηλεοπτική απόπειρα για την καταγραφή της ιστορίας και του αφανισμού του εβραϊκού πληθυσμού της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της κατοχής.
Το ολοκαύτωμα θα το δεις σε ρεαλιστικές συνθήκες στα επόμενα επεισόδια, καθώς ήδη στα 2 πρώτα που έχουμε δει και στο επόμενο που θα ακολουθήσει το προσεχές Σάββατο, βλέπουμε αρχικά την πιο τρυφερή ιστορία της εβραικής οικογένειας Κοέν με τα 5 παιδιά της οικογένειας και τους γονείς τους, του Μωής και της Μπενούτα Κοέν, που υποδύονται ο Νίκος Ψαρράς και η Ελισάβετ Μουτάφη .
Σε ένα πραγματικά αριστουργηματικό flashback βλέπουμε την εξέλιξη της ιστορίας σε σχέση με το μετά και τις μεγάλες αλήθειες που θα ανακαλύψει για το παρελθόν ο μικρότερος γιος της οικογένειας, ο Ιωσήφ Κοέν τον οποίο υποδύεται μοναδικά ο Χρήστος Λούλης. Όταν πια και εκείνος θα έχει βιώσει τον εφιάλτη και θα έχει δημιουργήσει την δική του οικογένεια, διηγούμενος στην μικρή του κόρη, το παρελθόν.
Ο Χρήστος Λούλης αλλά και ο νεαρός ηθοποιός Δημήτρης Αριανούτσος που τον υποδύεται σε νεανική ηλικία, θα αποτελέσουν και στη συνέχεια ένα συγκλονιστικό δίδυμο. Αν πρόλαβες να δεις τη σειρά στο Ertflix πριν κατέβουν τα επεισόδια για να ξεκινήσει η τηλεοπτική προβολή, καταλαβαίνεις τι εννοώ με την μεγάλη ανατροπή που ούτε κανείς δεν περίμενε.
Αν δεν την έχεις δει, τότε το μόνο που θα σου πω είναι ότι θα παρακολουθήσεις μία σπάνια στιγμή της τηλεόρασης. Με κινηματογραφική αισθητική. Με ρεαλισμό, ειδικά μόλις φτάσουμε στα χρόνια του Άουσβιτς. Θα χρειαστείς χαρτομάντηλα, ακόμη και αν δεν κλαις εύκολα με τηλεοπτικές σειρές.
Ο Δημήτρης Αριανούτσος έχει κάνει ένα μικρό τηλεοπτικό πέρασμα και από την σειρά «Ψέματα» και παράλληλα εργάζεται και ως γραφίστας όπως αποκάλυψε και στην εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν».
Ένα ακόμη δίδυμο, ζευγάρι, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια κάνοντας μία μικρή επανάσταση για τα ήθη της εβραϊκής οικογένειας. Να σου πούμε σε αυτό το σημείο, ότι αυτά τα ήθη και τα έθιμα, παραδόσεις αιώνων παρουσιάζονται με ένα τρόπο που σου προκαλεί σεβασμό. Αυτό το ζευγάρι θα είναι η Ζακλίν η δεύτερη κόρη της οικογένειας και ο Κωνσταντίνος, γιος τραπεζίτη. Ο έρωτας αυτός θα λειτουργήσει καταλυτικά έως και λυτρωτικά και η Νεφέλη Κουρή με τον Σπύρο Σταμούλη κάνουν ένα πολύ ενδιαφέρον τηλεοπτικό δίδυμο.
Όλο το καστ ακόμη και οι βοηθητικοί ηθοποιοί και οι δεύτεροι ρόλοι (που γίνονται και πρώτοι όπως στην περίπτωση της τσιγγάνας Τσιούπη) είναι εξαιρετικό.
Έχουμε και μία πρωτοτυπία καθώς η Νεφέλη Κουρή και ο Μιχαήλ Ταμπακάκης κάνουν εκτός από το «Μαύρο Ρόδο» και σε αυτή τη σειρά τα αδέλφια.
Το Twitter από το πρώτο επεισόδιο αποθέωσε τη σειρά και την θεωρεί αντίστοιχη μεγάλων σειρών στο Netflix.
Ακόμη και η γαλλική εφημερίδα Le Monde είχε κάνει πριν την πρεμιέρα αναφορά στη σειρά, γιατί είναι η πρώτη φορά που γίνεται τηλεοπτική αποτύπωση της ιστορίας του εβραικού πληθυσμού της Θεσσαλονίκης, στην πλειοψηφία τους εύποροι έμποροι που έχτισαν το κέντρο της πόλης σε μία εποχή ακμής και δημιουργίας, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.
Kαι όπως αναφέρει το άρθρο: «Η κοσμοπολίτικη και εμπορική μητρόπολη είχε την ονομασία «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων». Η σειρά «Το βραχιόλι της φωτιάς», σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, η οποία θα προβληθεί στις 4 Φεβρουαρίου στη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ και από τις 25 Ιανουαρίου στην πλατφόρμα Ertflix, παρακολουθεί για πρώτη φορά την ιστορία μιας εβραϊκής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη μέσα από τα πιο σκοτεινά γεγονότα του 20ού αιώνα»
Στη συνέχεια το άρθρο έχει δηλώσεις της συγγραφέως, καθώς ο Ιωσήφ ήταν ο πατέρας της και έχει μεταφέρει όλη την ιστορία της οικογένειάς της όπως εκείνος την διηγήθηκε πριν φύγει από τη ζωή.