MasterChef: Ο Χρήστος Μοίρας πρότεινε να μοιραστεί το silver award ενώ παίκτες & Twitter αντέδρασαν

Πατούλια Κατερίνα
MasterChef: Ο Χρήστος Μοίρας πρότεινε να μοιραστεί το silver award ενώ παίκτες & Twitter αντέδρασαν

«Πρότεινα επειδή ήμασταν πέντε μόνο να μοιράσουμε τα χρήματα. Και φυσικά θα παίζαμε για το ποιος θα κερδίσει. Δεν υπήρξε ούτε ανταπόκριση, ούτε και συζήτηση», αποκάλυψε ο Χρήστος Μοίρας με παράπονο για το έπαθλο του Silver Award των 20.000 του MasterChef.

Η Silver Week συνεχίστηκε το βράδυ Τρίτης (23/4) με το Τεστ Δημιουργικότητας και την γκρι μπριγάδα να έχει σημειώσει ήδη την πρώτη της νίκη στο MasterChef.

Ο εκκεντρικός Σωτήρης Κοντιζάς

Τη νίκη του στυλ ανάμεσα στους τρεις κριτές έκλεψε ο Σωτήρης Κοντιζάς με το ασπρόμαυρο σακάκι του, το οποίο περασε από κόσκινο το Twitter/X.

Τα ζευγάρια που διαμορφώθηκαν ήταν τα εξής:

Νίκος - Ηλίας

Χρήστος - Σοφοκλής

Λευτέρης - Άνχελ

Κώστας - Γιάννης

Ηλίας - Χριστίνα

Μια ατάκα -άντε και δύο- του Γιάννη Κούρτογλου έκαναν το κοινό του MasterChef να ξεσπάσει

Με το σκορ να είναι 4-4, ο Χρήστος κόντρα στον Σοφοκλή θα έκριναν την έκβαση της δεύτερης ημέρας της Silver Week.

Με τη νίκη του ο Χρήστος Μοίρας έδωσε τη χαριστική βολή στη μπορντό μπριγάδα αποκλείοντάς την ολόκληρη από το Silver Award.

«Συγχαρητήρια κι ένα τεράστιο μπράβο και στους 10. Αυτό το διήμερο παιδιά φέρατε πιατάρες, τέτοιο επίπεδο 8 σεζόν MasterChef δεν το έχουμε ξαναδεί», είπε με θαυμασμό και για τους δέκα παίκτες ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς, η γκρι μπριγάδα να πετάει στα σύννεφα και να είναι μόνο ο bro Γιάννης Κούρτογλου πικραμένος από τους μπορντό, ήταν τελικά εκείνος που έκρινε τη νίκη, ο Χρήστος Μοίρας αυτός που εξέφρασε το μεγάλο παράπονό του στους κριτές.

«Παλεύουμε μεταξύ μας για τα λεφτά κι αυτό δε μ' αρέσει, νόμιζα ότι θα το διασκεδάζαμε περισσότερο»

«Νόμιζα πως θα το διασκεδάσουμε λίγο παραπάνω αλλά μπαίνουν στη μέση τα λεφτά, δεν κάνουμε πλάκα, θα παλέψουμε για τα λεφτά, πρέπει να το δω κι εγώ έτσι, μέχρι πριν το silver ήμασταν μια ομάδα και παιρνούσαμε καλά και νόμιζα πως αυτό θα πολαπλασιαστεί την εβδομάδα αυτή, γιατί δεν θα φύγει κάποιος, δεν θα ψηφιστούμε, δεν υπάρχει αποχώρηση, δεν θα υπήρχαν όλα αυτά που μας φθείρουν, την είχα στο μυαλό σαν εβδομάδα αναψυχής.

Ίσως τα βλέπω πιο ρομαντικά όλα, δεν σκεφτόμουν τα 100.000 ευρώ, ήμουν πιο ρομαντικός, μάθαινα μαγειρικές. σκληραίνει το παιχνίδι και βγαίνουν νύχια.

Παλεύουμε μεταξύ μας για τα λεφτά κι αυτό δε μ' αρέσει, νόμιζα ότι θα το διασκεδάζαμε περισσότερο. Χαλάει η διάθεση λόγω κινήτρου. Κάποιοι το παίρνουν πιο σοβαρά», είπε αρχικά ο ερασιτέχνης του φετινού MasterChef και αποκάλυψε:

«Πρότεινα επειδή ήμασταν πέντε μόνο να μοιράσουμε τα χρήματα. Και φυσικά θα παίζαμε για το ποιος θα κερδίσει. Δεν υπήρξε ούτε ανταπόκριση, ούτε και συζήτηση. Σαν να μην είμαι εγώ ο διεκδικητής. Δεν λέω πως το ποσό δεν είναι μεγάλο και εννοείται πως κάποιος μπορεί να θέλει να το μοιραστεί με φίλους του.

Απλά όταν εγώ λειτουργώ ξεκάθαρα, θέλω να κάνουν το ίδιο, θέλω να σκέφτονται και οι άλλοι τις αρχές τις δικές μου και για τα λεφτά και για τη φιλία, άνθρωποι όπως ο Νίκος και ο Κώστας».

https://www.instagram.com/reel/C6HegwDsjMU/

Αν σκεφτεί κανείς πως ο αρχηγός των γκρι, Νίκος Κυψίδης μπήκε απευθείας στον τελικό για το Silver Award, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις (Χριστίνα, Κώστας, Χρήστος και Λευτέρης) θα παλέψουν σε πιάτα αντιγραφής χωρίς τη συνταγή, καταλαβαίνουμε την ένσταση του Μοίρα.

Ο ίδιος ο Κυψίδης είπε χαρακτηριστικά:

«Έχει χαθεί η αγνότητα αλλά είναι μεγάλα τα χρηματικά ποσά στα έπαθλα», τόνισε ο Νίκος Κυψίδης ο οποίος άλλαξε στρατηγική προς το τέλος του επεισοδίου, τονίζοντας πως εφόσον κερδίσει τα 20.000 χιλιάδες ευρώ, θα κάνει από ένα δώρο στους συμπαίκτες του.

«Έχω έρθει για τον στόχο, διεκδικώ κάθε εβδομάδα τα χιλιάρικα, θα διεκδικήσω μόνος μου το Silver, είναι ανάσα για την έξω μου ζωή, θα διεκδικήσω και το μεγάλο έπαθλο, είναι 100.000 ευρώ φέτος, είναι πολλά τα χρήματα», είπε πιο κοφτά ο Κώστας Φρέτζιος, εξηγώντας γιατί δεν θα μοιραστεί το έπαθλο με κανέναν.

Το σχόλιο του Σωτήρη Κοντιζά για την τελική δεκάδα στο MasterChef 2024 «είπε» τη μεγάλη αλήθεια

«Εξαρχής ο στόχος ήταν τίτλος, έπαθλο και 100.000 ευρώ για τον νικητή», είπε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο προς τον Χρήστο ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Να μοιραστούν ή όχι τα 20.000 ευρώ; Το Twitter/Χ απαντά

Προφανώς και οι υπόλοιποι παίκτες με σπουδές στη μαγειρική και τεράστια εμπειρία, καμία διάθεση δεν έχουν να μοιραστούν τα 20.000 ευρώ με τον Μοίρα, που είναι και ερασιτέχνης και όπως φάνηκε δεν παίζει με σκοπό να βγει νικητής ή τουλάχιστον δεν πιστεύει πως θα τα καταφέρει.

Από την άλλη, παραδείγματα όπως εκείνο της Καλλιόπης Μπεζαντέ του MasterChef 6 που έφτασε ως αρχάρια στη μαγειρική μέχρι τον τελικό του MasterChef, είναι εκεί για να μας δείξουν πως είναι άλλο το ταλέντο κι άλλο η τεχνική.

Εννοείται πως κάθε παίκτης μπορεί να κερδίσει -ειδικά σε έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό- και να κρατήσει τα χρηματικά έπαθλα για τον εαυτό του. Σίγουρα στον Μοίρα έπρεπε να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση.

Σίγουρα κι αυτός έχει μπλέξει στο μυαλό του το άτυπο Big Brother που ζουν οι παίκτες μέσα στο σπίτι με τις αληθινές φιλίες εκτός πλατό και κάμερας. Είναι ξεκάθαρα ρομαντικός και αξίζει να κερδίσει το Silver Award, έτσι απλά για να δείξει στους υπόλοιπους πως μπορεί να είναι ερασιτέχνης στη μαγειρική αλλά έμπειρος στην ομαδικότητα και την συνεργασία.

Σου θυμίζουμε πως το 2023, ο Νίκος Τράκας, κέρδισε το Silver Award αλλά και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ και αδυνατώ να σκεφτώ ποιος θα πρότεινε στον Τράκα να μοιραστεί έπαθλο μαζί του...