Eurovision τελικός: Η αντίδραση του κοινού στην εμφάνιση του Ισραήλ και της Eden Golan

Eurovision τελικός: Η αντίδραση του κοινού στην εμφάνιση του Ισραήλ και της Eden Golan
Eden Golan of Israel performs the song Hurricane during the Grand Final of the Eurovision Song Contest in Malmo, Sweden, Saturday, May 11, 2024. (AP Photo/Martin Meissner) Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved.

Ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ξεκινησε απόψε στο Μάλμε της Σουηδίας με αντιδράσεις του κοινού.

Ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ξεκινησε απόψε στο Μάλμε της Σουηδίας.

Μπόρεί ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας στη φετινή Eurovision, Joost Klein, να αποκλείστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) στη συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό, όμως και η συμμετοχή του Ισραήλ με την 20χρονη Eden Golan βρέθηκε στο επίκεντρο.

Η 20χρονη τραγουδίστρια Eden Golan εμφανίστηκε στη σκηνή της Eurovision έχοντας περάσει από σαράντα κύματα, ενώ παρά το control που γίνεται σς τέτοιες περιπτώσεις στον ήχο, οι αποδοκιμασίες τη στιγμή που η 20χρονη ανέβηκε στη σκηνή ακούστηκαν πεντακάθαρα. Η Eden Golan τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού που ενώνει μέσω της μουσικής, αντιμετώπισε πληθώρα γιουχαρισμάτων από το στάδιο παρότι οι Σουηδοί διοργανωτέςπροσπαθούν με κάθε τρόπο αυτό να μην ακουστεί.

Μάλιστα τα τελευταία 24ωρα, χιλιάδες διαδήλωναν στους δρόμους του Μάλμε, διαμαρτυρόμενοι για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision.

Η συμμετοχή του Ισραήλ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων λόγω του πολέμου στη Γάζα, ενώ θυμίζουμε πως για τον ίδιο λόγο, η Ρωσία έχει αποκλειστεί τα τελευταία χρόνια από τον διαγωνισμό τραγουδιού, παρότι η Ουκρανία διαγωνίζεται κανονικά.

«Μια φωνητικά δυνατή ερμηνεία από το Ισραήλ», ανέφερε για την Eden Golan ο λογαριασμός της Eurovision στο Tik Tok.

Πιο ήπια ήταν η αντίδραση του κόσμου στο κομμάτι της Ουκρανίας

Οι δύο εκπρόσωποι της χώρας είναι οι τραγουδίστριες Alyona Alyona και Jerry Heil, που ερμηνεύουν το κομμάτι Teresa & Maria που σύμφωνα με την Guardia πιστεύουν πολύ στη σημασία της πολιτιστικής διπλωματίας.

Το καλλιτεχνικό ντουέτο έχει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στη δεκάδα της φετινής διοργάνωσης της Eurovision.

«Όλοι μας ρωτάνε αν θέλουμε να κερδίσουμε. Αν η ουκρανική μουσική μπει στα τσαρτ, στην προσωπική σας playlist, σε καθημερινή βάση, τότε έχουμε κερδίσει», είπε η Alyona χαρακτηριστικά μετά την πρόκριση στον τελικό.

Νύστα μη μας έρθει, μακάρι;Το εύκολο συμπέρασμα για το χασμουρητό της Σάττι στο Ισραήλ προβληματίζει