Η Ελένη Ράντου γιόρτασε την Ημέρα της Μητέρας ως μαμά και ως κόρη με 2 σπάνιες φωτογραφίες

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Ελένη Ράντου γιόρτασε την Ημέρα της Μητέρας ως μαμά και ως κόρη με 2 σπάνιες φωτογραφίες

«Δυο γενιές μαμάδες» έγραψε η Ελένη Ράντου στις φωτογραφίες με την μαμά και την κόρη της.

Κάθε χρόνο η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Κάπως έτσι, τα social media γέμισαν στις 12 του μήνα με αναρτήσεις διασήμων και μη για τις μαμάδες τους.

Η Ελένη Ράντου έχει αδυναμία στην κόρη της αλλά έχει καταλάβει ότι «τα παιδιά δεν μας ανήκουν»

Η Ελένη Ράντου, ωστόσο δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με τη μαμά της και μία με την κόρη που έχουν αποκτήσει με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, την Νικολέτα, έθεσε μια εύλογη απορία στους followers της.

«Άμα είσαι και μάνα και κόρη, τι να πρωτογιορτάσεις! Δύο γενιές μαμάδες! Χρόνια μας πολλά!» έγραψε η γνωστή ηθοποιός.

Η Ελένη Ράντου και όσα έχει πει για την άνοια της μαμάς της

H Γιορτή της Μητέρας ωστόσο, αυτή τη χρονιά έχει ίσως ακόμα πιο μεγάλη σημασία για την ηθοποιό μιας και όπως έχει πει σε συνεντεύξεις της το 2023, η μητέρα της πάσχει από άνοια, κάτι που έχει αναγκάσει την ηθοποιό να παίρνει εκείνη όλες τις αποφάσεις για την μαμά της.

Η σειρά «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» επιστρέφει και μέσα από 2 ταινίες θα μάθουμε το φινάλε της

«Επειδή είναι με άνοια και δεν μπορεί να παίρνει εκείνη τις αποφάσεις, αισθανόμουν ότι έχω μια ευθύνη περισσότερη για τις αποφάσεις μου και για τον τρόπο που θα διαχειριστούμε την ασθένεια της. Από ιατρικά μέχρι πρακτικά θέματα. Ένιωσα κάπου ότι θόλωσε η κρίση μου, μήπως κάτι δεν κάνω σωστά και μήπως «την στείλω» μια ώρα αρχύτερα αν δεν πάρω την σωστή απόφαση. Την μετέφερα σε μονάδα φροντίδας επειδή, την είχα μεν έξι χρόνια στο σπίτι, αλλά πια η κατάσταση σοβάρεψε τόσο που ένιωθα ότι έπρεπε να συμβεί αυτό. Από την άλλη, όμως, υπήρχαν οι ενοχές που δεν ήθελα καθόλου να την αποχωριστώ. Εκεί πέρα άρχισα να αμφισβητώ την διαύγεια του μυαλού μου γιατί δεν μπορούσα πουθενά να νιώσω ότι κάνω αυτό που πρέπει» είχε εξομολογηθεί η Ελένη Ράντου στην εκπομπή του Τάσου Ιορδανίδη, Μπαμπά - δες τον Νοέμβριο του 2023.

Λυγίζεις. Έχω λίγο διαλυθεί. Μου λες αυτή τη στιγμή ότι με βλέπεις που χαμογελάω και μου φαίνεται περίεργο, γιατί έχω ζήσει ένα καλοκαίρι το οποίο ήταν θρίλερ. Το να φροντίζεις έναν άνθρωπο με άνοια είναι σαν να ζεις ένα θρίλερ καθημερινά, με την ένταση που δεν ξέρεις πότε θα σου κοπεί η ανάσα. Είναι τρομακτική ασθένεια, συμβαίνει πια σε πολύ κόσμο, δεν υπάρχει καμία πρόοδος της επιστήμης πάνω σε αυτό, σηκώνουν όλοι τα χέρια ψηλά, είσαι αβοήθητος και είσαι αβοήθητος και από οποιαδήποτε έρευνα, δεν υπάρχει καν χώρος να υποδεχτεί αυτά τα άτομα.

349183228_830606595093856_8953170072114860341_n-(1).jpg

Η Ελένη Ράντου καμαρώνει για την 28χρονη κόρη της

Η Νικολέτα Παπακωνσταντίνου μπορεί να έχει καλλιτεχνική φλέβα - και πώς αλλιώς θα γινόταν άλλωστε με αυτούς τους γονείς - ωστόσο, έχει ανοίξει τα δικά της «φτερά» και ασχολείται με τη ζωγραφική. Είναι καθηγήτρια εικαστικών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μπορεί να δει κανείς στο προφίλ της στα social media και αυτή τη στιγμή κάνει τις σπουδές της στα κινούμενα σχέδια, σε πανεπιστήμιο του Rotterdam της Ολλανδίας.

Τον Μάιο του 2023 η 28χρονη έκανε την πρώτη της μεγάλη έκθεση με τους πίνακές της, με τίτλο «Περί οικειότητας», εμπνευσμένη από την περίοδο της καραντίνας και φυσικά οι γονείς της ηταν δίπλα της για να την στηρίξουν.

«Η ζωγραφική που ασχολείται η κόρη μου, μου φαίνεται πιο δύσκολη, πιο μοναχική. Μου φαίνεται παιχνίδι αυτό που κάνουμε εμείς, μπροστά σε αυτό που κάνει εκείνη. Μου είχε πει από 5 ετών ότι θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική, αλλά εγώ θεώρησα πως θα ήταν μία σκέψη της ηλικίας. Ήταν τόσο καταλυτικό και ολοκληρωτικό. Δεν ανησύχησα ποτέ για το τι θα κάνει αυτό το παιδί» είχε πει η Ελένη Ράντου στο Καλό Μεσημεράκι για την κόρη της.