Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έδωσε «συνέντευξη» στον καλεσμένο του: Οι 10 ερωτήσεις και η μεγάλη αλήθεια

«Ο ψυχίατρος μου είπε: πείτε μου κ. Αρναούτογλου τα δικά σας καλά στοιχεία. Λέω τα δικά μου καλά στοιχεία; Δεν έβρισκα τίποτα», εξομολογήθηκε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. 

Πολύ συχνά μέσα από την εκπομπή «The 2Night Show» ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αναφέρεται σε ζητήματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και την ψυχοθεραπεία. Συνήθως αυτό συμβαίνει μέσω ερωτήσεων που αφορούν τους καλεσμένους του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο παρουσιαστής έχει ρωτήσει τηλεοπτικά και μη πρόσωπα αν έχουν κάνει «δουλειά με τον εαυτό τους» και εάν έχουν επισκεφθεί κάποιον ψυχοθεραπευτή σε δύσκολες φάσεις της ζωής τους.

Μπορεί από τα λεγόμενα και τις αντιδράσεις πάντα να είναι κατανοητό ότι το συγκεκριμένο θέμα τον αγγίζει βαθιά, ωστόσο, ο παρουσιαστής δεν έχει περιοριστεί μόνο σε αυτά. Έχει μιλήσει ανοιχτά για τη δική του σχέση με την ψυχοθεραπεία και αυτό έκανε για ακόμα μία φορά στο επεισόδιο που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης 14 Μαΐου.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επισκέφθηκε το εστιατόριο του Ramsay και έθεσε ένα πολύ εύλογο ερώτημα

«K. Αρναούτογλου, γιατί έχετε τόσο υποβιβασμένο τον εαυτό σας;»

Με αφορμή τη συζήτηση που ξεκίνησε στο The 2Night Show με τον κλινικό ψυχολόγο Γιάννη Αθανασόπουλο, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου μίλησε για ένα ζήτημα που είχε συζητήσει με τον ψυχίατρο, όταν χρειάστηκε να τον επισκεφθεί.

Συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης εξομολογήθηκε ότι ο ψυχίατρος τον έκανε να αντιληφθεί ότι δεν αναγνώριζε τα καλά στοιχεία της προσωπικότητας του.

«Ο ψυχίατρος μου είπε: πείτε μου κ. Αρναούτογλου τα δικά σας καλά στοιχεία. Λέω τα δικά μου καλά στοιχεία; Δεν έβρισκα τίποτα και μου είπε: να σας ρωτήσω κάτι έχετε κάνει αυτό; Λέω όχι. Τότε μου λέει γιατί το θεωρείτε δεδομένο; Είναι καλό στοιχείο και γράψτε το. Έχετε πειράξει κάποιον; Όχι. Είναι πολύ καλό στοιχείο και γράψτε το. Γιατί έχετε τόσο υποβιβασμένο τον εαυτό σας;» περιέγραψε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Μου έκανε δέκα ερωτήσεις και εγώ τα θεωρούσα δεδομένα. Μου είπε ότι κάνω λάθος και ότι δεν είναι καθόλου δεδομένα, αλλά όλα αυτά που έχω κατακτήσει αυτά τα χρόνια. Όμως, μου είπε ότι εσείς στον εαυτό σας δεν λέτε ένα μπράβο. Κοίταξε μία χαρά είμαι».

Η συμβουλή του Αρναούτογλου στην Καινούργιου για την κόντρα της με τον Κωνσταντάρα ήταν η πιο σωστή

Όσα έχει πει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου για τη σχέση του με την ψυχοθεραπεία

Αυτή βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που ο παρουσιαστής μίλησε για αυτό το ζήτημα. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε αναφερθεί με λεπτομέρειες στο ταξίδι του στην ψυχοθεραπεία, ξεκινώντας τη διήγησή του στην εκπομπή «I love ΣΚ» από τη σεζόν 2003-2004 που αισθάνθηκε για πρώτη φορά ότι χρειαζόταν ψυχολογική υποστήριξη.

Τότε, παρουσίαζε το Survivor στη Μαλαισία και ζήτησε από τον αδερφό του να τον επισκεφθεί για να τον βοηθήσει. «Ζήτησα βοήθεια και από ψυχίατρο και από ψυχολόγο. Υπάρχουν και ντοκουμέντα τηλεοπτικά! Είναι 2003 – 2004, έχω πάει στο Survivor, αρχίζω και περπατάω στην παραλία και παραμιλάω.

Ζητάω από τον αδελφό μου να έρθει εκτάκτως στην Μαλαισία να με βρει γιατί πρέπει να μου φέρει κάποια βοήθεια επειδή έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον αδελφό μου. Εκεί, ας πούμε, ξεκινάνε και τα πρώτα δείγματα», περιέγραψε ο παρουσιαστής μιλώντας στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα.

Η κατάσταση, όμως, δεν έληξε εκεί, αφού λίγα χρόνια αργότερα, το 2008, ο Αρναούτογλου αισθάνεται ξανά την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης.

«Περνάνε όμως μετά τα χρόνια, τα καταφέρνω και σκάει μετά από πέντε χρόνια η φάση, το 2008, για να σταματήσω. Δηλαδή υπήρχαν τα δείγματα ότι χρειαζόμουν συμπαράσταση ψυχολογική περισσότερο για όλα αυτά που συνέβαιναν σε ένα νέο παιδί στη ζωή του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 50χρονος παρουσιαστής.

Οι «Μακιγιαρισμένοι Φόβοι» του Γρηγόρη Αρναούτογλου

Πέρα από τις δηλώσεις του, όμως, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έχει γράψει και ένα βιβλίο στις σελίδες του οποίου ανέλυσε σε μεγαλύτερο βαθμό τον εσωτερικό του κόσμο, τις σκέψεις και τους φόβους που τον έκαναν να μην αντιλαμβάνεται την ευτυχία. Το βιβλίο έχει τίτλο «Μακιγιαρισμένοι Φόβοι» και εκδόθηκε το 2012.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης