Η Χάρις Αλεξίου αποκάλυψε τον μεγάλο φόβο της πριν τον Maestro και μας αφόπλισε με μία της πρόταση

Κατερίνα Μπούσιου

Η συζήτηση της Χάρις Αλεξίου και της Μαρίας Καβογιάννη στην εκπομπή Mega Stories, δίδαξε ήθος και μεγαλείο. 

Θα πρέπει εσαεί να ευγνωμονούμε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη που είχε την ιδέα για τον Maestro του να κάνει πρόταση συνεργασίας στη Χάρις Αλεξίου και το κυριότερο να συμπράξει εκείνη εντός και εκτός κάμερας με τη Μαρία Καβογιάννη. Η συζήτησή τους χθες στην εκπομπή Mega Stories από τους Παξούς όπου κάνουν τα τελευταία τους γυρίσματα, είναι ένα σπάνιο μάθημα για όλους μας. Και θα σου εξηγήσω το γιατί.

Στην εκπομπή μίλησαν όμως εκτός από τους ηθοποιούς που απαρτίζουν το καστ και ο ίδιος ο δημιουργός, για μία σκηνή που τον προβλημάτισε, αλλά και για εκείνο που τον χαροποιεί τόσο πολύ σε αυτή την 6η τηλεοπτική σειρά στην καριέρα του και ίσως και την πιο καθοριστική.

«Έλεγα ότι θα με κοιτάνε λοξά και θα λένε "Και εδώ; Δεν της φτάνει όλο αυτό που έχει κάνει;"»

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου και η εκπομπή της Mega Stories, όπως και πέρισυ, βρέθηκε στους Παξούς για να μιλήσει με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και τους ηθοποιούς του Maestro, ενώ βρίσκονται στην τελευταία φάση των γυρισμάτων του τρίτου κύκλου.

Άφωνοι οι φανς του Maestro με την ανατροπή του φινάλε: Τα δύο hits που ήδη «σαρώνουν» στο TikTok

Χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε τους υπόλοιπους συντελεστές που της μίλησαν, θα σταθούμε σε αυτό το θείο δώρο αυτής της σειράς, τη Χάρις Αλεξίου στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση σε σειρά σε ολοκληρωμένο ρόλο και της Μαρίας Καβογιάννη. Η μεταξύ τους συζήτηση - συνέντευξη είναι μάθημα ήθους, ταπεινοφροσύνης, αξιοπρέπειας και πολλών πολλών, άλλων πραγμάτων που δυστυχώς σπανίζουν. Και δείχνουν κάτι σημαντικό: Όσες επιτυχίες και αν έχεις κάνει στο επάγγελμά σου, η προσωπικότητά σου και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά σου, είναι πάντα αυτά που μένουν στη συνείδηση του κόσμου στον οποίο απευθύνεσαι.

Το παράδειγμα δίνει η Χάρις Αλεξίου, η οποία ρωτήθηκε από την Μαρία για το πώς αισθάνθηκε τον πρώτο καιρό των γυρισμάτων του Maestro.

Και η τραγουδίστρια μας εξέπληξε αλλά και μας αφόπλισε με όσα είπε μιλώντας για τον φόβο αποδοχής. Ποια; Η μέγιστη Αλεξίου: «Στην αρχή ήμουν κατουρημένη από τον φόβο μου, γιατί έβλεπα εσάς τους επαγγελματίες ηθοποιούς και έλεγα ότι θα με κοιτάνε λοξά και θα λένε «Και εδώ; Δεν της φτάνει όλο αυτό που έχει κάνει;». Σας έβλεπα χαλαρούς και έλεγα ότι είναι ευγενικά άτομα. Νόμιζα ότι το κάνατε επίτηδες, αλλά τώρα βλέπω ότι με έχετε δεχτεί κανονικά».

Στη συνέχεια ήρθε η σειρά της Αλεξίου να ρωτήσει τη Μαρία για τον ρόλο της και την απήχηση του καθώς άγγιξε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που αντιμετωπίζουν αρκετές γυναίκες: «Είναι σαν ψέμματα αυτό που νιώθω. Επειδή όταν κάνεις έναν τέτοιο ρόλο πιστεύεις ότι δεν έχουν συμβεί κάτι παρόμοιο, νιώθεις ότι όλα αυτά είναι ψέμματα. Αλλά όταν μπαίνεις σε αυτό και βλέπεις ότι πολλοί άνθρωποι έχουν υποστεί το ίδιο, είναι μεγάλη ευθύνη».

Το σπίτι της Χαρούλας Αλεξίου κρύβει σε κάθε του γωνιά 50 χρόνια μελωδίες και όλα τη θυμίζουν

Από τις σκηνές της Αλεξίου που πάντα θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας από τον προηγούμενο κύκλο, είναι σίγουρα η σκηνή του φεστιβάλ στο λιμάνι των Παξών, όπου εκείνη τραγουδά ένα δικό της τραγούδι την «Προσευχή» στο οποίο έχει υπογράψει και τους στίχους. Και ήρθε η ώρα να παραδεχτεί και εκείνη πως βίωσε ως ρόλος και ως τραγουδίστρια αυτό το κορυφαίο στιγμιότυπο του Maestro: «Αυτή η γυναίκα φαίνεται ότι δεν έχει ζήσει τίποτε στη ζωή της. Και αυτή η βραδιά όταν θα βγει να πει αυτό το τραγούδι λέει πως ήταν: «Η στιγμή, η μόνη που αισθάνθηκα τόσο αληθινή. Παρόλο που συμβαίνουν όλα αυτά δεν θέλω να αφήσω να μου πάρω κάτι τόσο αληθινό. Με συγκινεί και μόνο που το λέω».

Δεν έλειψε το χιούμορ από την κουβέντα τους. Ειδικά όταν παραπονέθηκαν ότι ο Χριστόφορος λόγω της τελειομανίας του, τις βάζει να κάνουν μέχρι και 30 φορές μία σκηνή. Και την Αλεξίου να απαντά: «Αν το πούμε θα μας κόψει σκηνές».

Αποκαλύψεις όμως είχαμε και από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη ο οποίος αποκάλυψε με τη σειρά του τη σκηνή που τον ταλαιπώρησε ιδιαίτερα και δεν είναι άλλη από τη σκηνή που η Στεφανία Γουλιώτη στο πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου του Maestro επισκέφτηκε μία ψυχοθεραπεύτρια για να μιλήσει για τη σχέση μαζί του και την εγκυμοσύνη της: «Πήρα το σενάριο και πήγα σε ψυχοθεραπευτή και του διάβαζα τι έχω γράψει. Δέκα φορές την έγραψα αυτή τη σκηνή».

Ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός παραδέχτηκε επίσης ότι ήταν μεγάλο του όνειρο ο Maestro να μπει σε πλατφόρμα όπως και τελικά συνέβη με το Netflix, ενώ ήταν επίσης αφοπλιστικός, όταν είπε πως βαριέται πια να γράφει για εκείνον και για τον εκάστοτε ρόλο του σε σειρές του και πως θα άφηνε πιο εύκολα το κομμάτι της ερμηνείας.

Κάτι που ίσως το κάνει και στο επόμενο project του που θα είναι η τέταρτη κατά σειρά ταινία του, μετά το «Αν», το «Άλλος κόσμος» και την τηλεταινία «Τρεις ευχές».

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης