O Σάκης Ρουβάς ήταν συμμαθητής με τη μαμά του, έκανε διάφορες δουλειές και δεν ήθελε να παντρευτεί

Τζένη Ντεμιράι
O Σάκης Ρουβάς ήταν συμμαθητής με τη μαμά του, έκανε διάφορες δουλειές και δεν ήθελε να παντρευτεί

Η εξομολόγηση του Σάκη Ρουβά στο The 2Night Show για το σχολείο και τη δυσλεξία, τον χωρισμό των γονιών του και πόσο τον επηρέασε, τον γάμο και τα παιδιά του. 

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, The 2Night Show, βρέθηκε καλεσμένος ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος μίλησε για την επαγγελματική και προσωπική του ζωή.

Η «κακή» σχέση του Ρουβά με το σχολείο και η ολοκλήρωση του Λυκείου με τη μητέρα του

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο τραγουδιστής άνοιξε την καρδιά του και αναφέρθηκε σε όχι και τόσο γνωστές πλευρές της ζωής του. Μία από αυτές είναι η σχέση του με την εκπαίδευση, το διάβασμα και το σχολείο. Ο τραγουδιστής αποκάλυψε ότι ποτέ δεν αγάπησε το σχολείο και είχε πάντοτε «αλλού το μυαλό του».

«Όταν ήμουν μικρός, ήθελα να γίνω αστροναύτης, κοίταζα τα αστέρια και το φεγγάρι... Δεν διάβαζα καθόλου. Ήμουν δυσλεκτικός. Είχα μεγάλο πρόβλημα με το σχολείο και τα μαθήματα. Δεν με ενδιέφερε καθόλου το σχολείο, ταξίδευε αλλού το μυαλό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

15 χρόνια Ρουβάς-Ζυγούλη γιορτάζουν την Αναστασία τους-Η μεγάλη ομοιότητα και οι ωραιότερες photos

Στη συνέχεια, ο Ρουβάς αναφέρθηκε στις δουλείες που έκανε πριν μπει το τραγούδι στη ζωή του αλλά και στο γεγονός ότι τελείωσε το Λύκειο μαζί με την μητέρα του.

«Η πρώτη μου δουλειά ήταν να πουλάω κεριά για την Ανάσταση στην Κέρκυρα. Ήμουν 8, 9... Μετά πήγα σε νυχτερινό σχολείο και δούλευα σε γκαράζ αυτοκινήτων. Ήμουν συμμαθητής με τη μαμά μου γιατί δεν είχε τελειώσει το Λύκειο και το τελειώσαμε μαζί... Δούλεψα σε σιδεράδικο... Μετά σε ένα μπαρ και μετά ξεκίνησα να τραγουδάω. Πάντα όμως έκανα πρωταθλητισμό», δήλωσε.

Οι συμβουλές που έδωσε στον Σάκη η μητέρα του

Η μητέρα του Σάκη Ρουβά ονομάζεται Άννα Μαρία Παναρέτου, ενώ ο πατέρας του λέγεται Κωνσταντίνος Ρουβάς. Η κα. Παναρέτου γέννησε τον Σάκη όταν ήταν μόλις 17 ετών, γεγονός που εξηγεί τον λόγο που δεν είχε καταφέρει να ολοκληρώσει το Λύκειο έως τα 18 της και αποφάσισε να το κάνει μαζί με τον Σάκη. Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο τραγουδιστής είχε πει μιλώντας για τη μητέρα του:

«Ξέρεις, τη νιώθω πολύ κοντά μου, γιατί έχουμε πολύ μικρή διαφορά ηλικίας. Ήταν μόλις 17,5 χρόνων όταν με έκανε. Ήταν παιδί. Βλέπω 18άχρονα κορίτσια σήμερα και δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα μπορούσαν να μεγαλώνουν παιδιά. Το ίδιο ισχύει και για τη στάση της μητέρας μου σε διάφορα περιστατικά, όπως και για τον τρόπο που την αντιμετώπιζα εγώ».

Η μητέρα του Σάκη Ρουβά είχε μιλήσει δημόσια στο «Ενώπιος Ενωπίω» για τον Σάκη, λέγοντας: «Από 1,5-2 ετών κουνιόταν, δεν μπορούσε να μείνει ακίνητος». Στη συνέχεια η κα. Πανάρετου αναφέρθηκε στις συμβουλές που έδωσε στον Σάκη λίγο πριν φύγει από την Κέρκυρα και κυνηγήσει το όνειρο της πρωτεύουσας. Η πρώτη συμβουλή ήταν να μην τυφλωθεί από τα φώτα, η δεύτερη ήταν να μην μπλεχτεί με άσχημα πράγματα της νύχτας ενώ πρόσθεσε ότι του έδωσε και μία ακόμα που επέλεξε να μην αποκαλύψει.

Μιλώντας στον Αρναούτογλου, ο Σάκης εκτός από τη δική του σχέση με το σχολείο, αναφέρθηκε και στη σχέση των παιδιών του με αυτό.

«Κανένα από τα παιδιά μου δεν χαίρεται με το διάβασμα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που λέει, ''να γυρίσω σπίτι να διαβάσω μαθηματικά και φυσική''... Το σημαντικό είναι να βρεις τον εαυτό σου, να διαπιστώσεις τι αγαπάς πραγματικά, αυτό σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις», τόνισε.

Η εξομολόγηση για τον λόγο που δεν ήθελε να παντρευτεί

Ο 52χρονος τραγουδιστής αναφέρθηκε και στον χωρισμό των γονιών του, ο οποίος, όπως είπε, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την άποψή του για τον γάμο και τον οδήγησε για πολλά χρόνια να αρνείται τη δημιουργία της δικής του οικογένειας.

«Σίγουρα με επηρέασε ο χωρισμός των γονιών μου, ήμουν 12 ετών. Τα τραύματα της παιδικής ηλικίας γιατρεύονται με θεραπεία. Πέρασα διάφορα στάδια. Δεν ήθελα να κάνω οικογένεια γιατί φοβόμουν μήπως χωρίσω όπως οι δικοί μου. Όλα αυτά έπρεπε να τα δουλέψω γιατί είναι ταλαιπωρία να ζεις έτσι», εξομολογήθηκε ο Σάκης.

Ο Σάκης Ρουβάς ήταν ήδη 13 χρόνια ζευγάρι με την Κάτια Ζυγούλη πριν ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου στις 3 Ιουλίου 2017. Μπορεί έως τώρα ο τραγουδιστής να μην είχε αναφερθεί στους λόγους που παρά την αγάπη και την αφοσίωση δεν έπαιρνε την απόφαση να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, ωστόσο, μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε στον Αρναούτογλου έγινε φανερό ότι ο λόγος σχετίζεται άμεσα με τους φόβους που δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει από την παιδική του ηλικία και το άδοξο τέλος του γάμου των γονιών του.

Η αναφορά στον Ηλία Ψινάκη

Υπάρχει εποχή προ-Ψινάκη και εποχή μετά-Ψινάκη; ρώτησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τον Σάκη Ρουβά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Ο παρουσιαστής πρόσθεσε πως οι άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει την πορεία του μέσα στα χρόνια αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ένας σημαντικός διαχωρισμός.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημείο που περιγράφεις, το οποίο το αντιλαμβάνεται ο κόσμος γιατί έχει παρακολουθήσει αυτή την πορεία. Εγώ βέβαια, που ξέρω αναλυτικότερα τη ζωή μου, έχω πολλά τέτοια σημεία, τα οποία με έχουν αλλάξει. Δεν υπάρχει μόνο ένα σημείο αλλαγής. Υπάρχει μία πορεία και μία διαδικασία», ανέφερε ο Σάκης.