Το μήνυμα στήριξης σε εκλογικό τμήμα στη Μαρία Καρυστιανού και η ανάρτησή της για την αποχή

Γεωργία Βλαχοπούλου

Μπορεί η Μαρία Καρυστιανού να προέτρεψε όλο τον κόσμο να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές, μεγάλος νικητής όμως της μέρας αποδεικνύεται η αποχή με ποσοστό που μπορεί να αγγίξει και το 60%.

Ήταν μόλις τον περασμένο Μάρτιο, όταν η Μαρία Καρυστιανού, ως πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών βρέθηκε στην Ευρωβουλή με αφορμή την αναφορά της στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Φεβρουάριο.

Συγκλονιστική η Μαρία Καρυστιανού ξανά στην Ευρωβουλή: Τι κατάφερε και η αντίδραση του Twitter/X

Στην ουσία κάθε Ευρωπαίος πολίτης έχει το δικαίωμα να υποβάλλει αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αυτό με τη σειρά του έχει την δυνατότητα να ελέγχει τις πραγματικές συνθήκες μέσω των οποίων εφαρμόζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η Μαρία Καρυστιανού και η αναφορά της αφορούσαν το δυστύχημα στα Τέμπη, κάτω από ποιες συνθήκες έγινε, αν είναι ασφαλείς οι συγκοινωνίες στην Ελλάδα κι αν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας, καθώς και αν υπάρχει κράτος δικαίου.

Σήμερα λοιπόν, πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκαν οι Ευρωεκλογές στην Ελλάδα, οι κάλπες έκλεισαν και παρότι όλοι περιμένουν να δουν ποιοι θα είναι τελικά αυτοί που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη, ο μεγάλος νικητής της ημέρας αποδείχθηκε η «αποχή», κάτι που σίγουρα δεν ήθελε να συμβεί η Μαρία Καρυστιανού.

Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για την αποχή που τελικά δεν «εισακούσθηκε»

Οι Ευρωεκλογές είναι τόσο σπουδαίες όσο και οι βουλευτικές εκλογές, ίσως και πιο σημαντικές αν σκεφτεί κανείς όλα τα παραπάνω, ότι δηλαδή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να ελέγξει αν σε μία χώρα τηρούνται τα ευρωπαϊκά πρότυπα, τα ανθρώπινα δικαιώματα ή αν υπάρχει κράτος δικαίου.

5 μάνες - σύμβολα που έχασαν τα παιδιά τους και παλεύουν για δικαιοσύνη, γίνονται η φωνή όλων μας

Στην Ευρωβουλή παίρνονται σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή όλων των Ευρωπαίων πολιτών και φυσικά των Ελλήνων.

Η Μαρία Καρυστιανού λοιπόν, με ανάρτηση στα social media της μία μέρα πριν τις Ευρωεκλογές, ζήτησε από τον κόσμο να πάει να ψηφίσει και να μην απέχει.

«Κατανοώ τη θέση της αποχής ως πολιτική πράξη. Για τις αποφάσεις της ζωής μας όμως, είναι αναγκαία η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» έγραψε η ίδια.

Η αποχή ωστόσο, στις Ευρωεκλογές 2024 φαίνεται να φτάνει και το 60%.

Το viral μήνυμα στήριξης στην Μαρία Καρυστιανού και τα tweets για τα Τέμπη

Παρ' όλα αυτά σε ένα εκλογικό τμήμα στην Νέα Σμύρνη υψώθηκε ένα μήνυμα στήριξης προς την Μαρία Καρυστιανού και όλους τους ανθρώπους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Με τη ΜΑΡΙΑ ΤΕΜΠΗ 28/2/23 23:21» έγραφε στο χαρτόνι με την ελληνική σημαία από πίσω.

Στο Twitter/X υπήρχαν πολλοί που αναφέρθηκαν στα Τέμπη και το πού είναι, γιατί δεν ψήφισαν οι 1 εκατομμύριο άνθρωποι που είχαν υπογράψει υπέρ της δικαίωσης των θυμάτων.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης