Η Shannen Doherty έφυγε από τη ζωή στα 53 της μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο

Η Shannen Doherty έφυγε από τη ζωή στα 53 της μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο

Δεύτερη απώλεια για την αγαπημένη παρέα του Beverly Hills 90210 μετά τον θάνατο του Luke Perry το 2019.

Πέθανε η Shannen Doherty σε ηλικία 53 ετών, μετά από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Η ηθοποιός Shannen Doherty ήταν γνωστή μέσα από τους ρόλους της στο Beverly Hills, 90210, Charmed and Heathers.

Η απώλεια της Doherty αποτελεί τη δεύτερη τραγωδία για το καστ του «Beverly Hills 90210», καθώς το 2019 είχε φύγει από τη ζωή ο Luke Perry, ο οποίος υποδυόταν τον «Dylan McKay» στη σειρά. Οι δύο ηθοποιοί είχαν δημιουργήσει μια δυνατή φιλία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και η είδηση του θανάτου του Perry είχε συγκλονίσει την Doherty.

Τα «Χτυποκάρδια στο Beverly Hills» σε νέο reunion και το ερώτημα είναι: Ian Ziering δεν μεγαλώνεις;

«Με θλίψη επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Shannen Doherty. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια. Η αφοσιωμένη κόρη, η αδερφή, η θεία και η φίλη της ήταν περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της καθώς και Ο σκύλος της, ο Μπάουι, η οικογένεια ζητά την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή, ώστε να θρηνήσουν με ησυχία», δήλωσε στο People η μάνατζερ της ηθοποιού, Λέσλι Σλόουν.

https:

3 διάσημες που πάλεψαν με τον καρκίνο του μαστού μας εμπνέουν με τα λόγια τους

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Ο θάνατος της έρχεται σχεδόν οκτώ μήνες αφότου μοιράστηκε ότι ο καρκίνος της είχε κάνει μετάσταση στον εγκέφαλό της και αργότερα εξαπλώθηκε στα οστά της. Είχε προηγουμένως διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2015 και παρουσίασε ύφεση το 2017.

Το δύσκολο ταξίδι της πασίγνωστης ηθοποιού ξεκίνησε το 2015, όταν έλαβε τα αποτελέσματα από εξετάσεις που έκανε, τα οποία έδειχναν ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Η Shannen Doherty, η οποία είχε αγαπηθεί από το κοινό από τους ρόλους της στο «Beverly Hills, 90210» και το «Charmed», αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τη διάγνωσή της, ρίχνοντας φως στην πραγματικότητα της νόσου και τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

https:

Το 2016 αποκάλυψε ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στους λεμφαδένες της, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε οκτώ κύκλους χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας. Αν και το 2017 σημείωσε ύφεση, μόλις ένα χρόνο αργότερα, δήλωσε στο Associated Press ότι οι δείκτες όγκου της είχαν «αυξηθεί».

Πριν τέσσερα χρόνια η ηθοποιός ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος της είχε επιστρέψει ως καρκίνος του μαστού και βρισκόταν στο 4ο στάδιο, πράγμα που σημαίνει ότι είχε εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματός της πέρα από την αρχική πηγή του όγκου.

Η 53χρονη Shannen, είχε μιλήσει στο podcast της για την κατάσταση υγείας της

Είναι μεν τρομακτικό αλλά τα καρκινικά μου κύτταρα άλλαξαν και για πρώτη φορά μετά από μήνες, έχω ελπίδα, υπάρχουν περισσότερα πρωτόκολλα στα οποία μπορώ να μπω. Και πριν είχα ελπίδα αλλά προετοιμαζόμουν και για το χειρότερο.

https:

Η Doherty μίλησε για τις δύσκολες χημειοθεραπείες που κάνει αυτή τη στιγμή και στο SiriusXM Lets Talk off Camera με την Kelly Ripa και εκεί εξήγησε την κατάστασή της με μια παρομοίωση:

«Είναι λες και είμαι ινδικό χοιρίδιο που γυρίζω στον τροχό. Συνεχίζει να γυρίζεις τον τροχό και ελπίζω το πρωτόκολλο να συνεχίσει περισσότερο, κάποια στιγμή το πρωτόκολλο δεν λειτουργεί πια και κάθε νέα θεραπεία, φέρνει νέες προκλήσεις.

Αυτό που ακολουθώ αυτή την περίοδο είναι ένα από τα πιο σκληρά που έχω κάνει», παραδέχτηκε η τηλεοπτική Brenda από τα Χτυποκάρδια στο Beverly Hills.

Η Shannen Doherty θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας ως η δυναμική και ανεξάρτητη Brenda, ένας χαρακτήρας που άφησε το στίγμα του στην ποπ κουλτούρα.

https:

Οι 10 empowering ατάκες της που ακολουθούν θα συνεχίσουν να εμπνέουν:

1. «Ο καρκίνος είναι μια λέξη, όχι μια πρόταση»

2. «Δεν αφήνω τον καρκίνο να με ορίζει. Είμαι κάτι περισσότερο από αυτό.»

3. «Είμαι μαχήτρια. Δεν θα τα παρατήσω ποτέ.»

4. «Η ζωή είναι πολύτιμη. Αξίζει να την ζεις στο έπακρο»

5. «Η ελπίδα είναι το πιο δυνατό όπλο που έχουμε.»

6. «Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Φοβάμαι να μην ζήσω τη ζωή μου.»

7. «Ο καρκίνος μού έμαθε να εκτιμώ τα μικρά πράγματα στη ζωή.»

8. «Είμαι ευγνώμων για κάθε μέρα που μου δίνεται.»

9. «Δεν είμαι θύμα. Είμαι επιζήσασα.»

10. «Η αγάπη και η υποστήριξη των αγαπημένων μου προσώπων μού δίνουν δύναμη.»

Αυτά τα λόγια της Shannen Doherty μάς υπενθυμίζουν τη σημασία της θετικής στάσης στη γενναία μάχη κατά του καρκίνου.