Paris 2024: Περήφανη η Ελλάδα για τους αθλητές της! Ποιοι προκρίθηκαν & ποιοι πάλεψαν μέχρι τέλους

Η Ελλάδα συμμετέχει συνολικά σε επτά διαφορετικά αθλήματα στην πρώτη αγωνιστική ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκίνησε σήμερα 27 Ιουλίου.

Μας κάνουν περήφανους οι Έλληνες αθλητές οι οποίοι μπήκαν στη «μάχη» των Ολυμπιακών Αγώνων από σήμερα Σάββατο με έναν στόχο να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται τη χώρα μας.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια στον προκριματικό των κρίκων, καθώς συγκέντρωσε 14.800 και έχει πολύ μεγάλες πιαθνότητες να προκριθεί στον τελικό.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό των κρίκων με εξαιρετική απόδοση αγγίζοντας την τελική πρόκριση της διοργάνωσης. Αν και σκόνταψε και έχασε την προσγείωση ο ίδιος τερμάτισε πρώτος.

Βέβαια είναι αρκετοί αθλητές, που έχουν σειρά, όμως είναι σχεδόν αδύνατο ο Λευτέρης Πετρούνιας να μην προχωρήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βαθμολογία απόδοσης του είναι 8500, ενώ η δυσκολία είναι 6300.

Ο τελικός των κρίκων θα γίνει την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 16:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2.

Πρόκριση στα προημιτελικά πήρε απευθείας ο Στέφανος Ντούσκος

Ο Στέφανος Ντούσκος πραγματοποίησε είχε επίσης μια εξαιρετική εμφάνιση. Ο χρυσός ολυμπιανίκης του Τόκιο, βρέθηκε στην πρώτη προκριματική και προκρίθηκε πευθείας στο προημιτελικά του μονού σκιφ στην κωπηλασία. Τερμάτισε 2ος σε χρόνο 7:01:79 και απέφυγε τον έξτρα γύρο στον οποίο θα συμμετάσχουν αναγκαστικά κάποιοι συναθλητές του που έμειναν πιο πίσω.

Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Νεοζηλανδός, Τόμας Μάκιντος (6:55.92) και στην τρίτη ο Αιγύπτιος, Αμπντελχαλέκ Ελμπάνα (7:05.06) και αμφότεροι προκρίθηκαν για τα προημιτελικά του αγωνίσματος.

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία εξασφάλισε την πρόκρισή του στα προημιτελικά στο μονό σκιφ και μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την εμφάνισή του.

Ο Στέφανος Ντούσκος μετά την απόδοσή είπε:

«Ξέρουμε ότι εγώ ο Νεοζηλανδός και κάποιοι άλλο είναι στην κορυφή. Κοντρατιστήκαμε στην πρώτη κούρσα, είναι νωρίς ακόμα. Ο στόχος επετεύχθη να περάσουμε στην προημιτελική φάση. Βήμα - βήμα θα κάνουμε και κάποιες αλλαγές για να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για να φτάσουμε μέχρι τη διεκδίκηση του μεταλλίου».

«Κακή δεν θα το έλεγα. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ο Νεοζηλανδός είναι ένα δυνατό παιδί, πάνω από δύο μέτρα. Προσπάθησα να κρατηθώ κοντά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στα 1.000 μέτρα. Ο στόχος είναι να περάσω κάθε βήμα. Στον τελικό άμα φτάσουμε είναι όλα ανοικτά».

«Ένα άγχος το είχα. Κάνεις προπόνηση καθημερινά για τα επόμενα τρία χρόνια για να είσαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Ενώ το μυαλό σου να είναι εκεί μπορεί να μην ανταποκριθεί το σώμα σου».

Εκτός των ημιτελικών στα 100 μέτρα πεταλούδα έμειναν η Άννα Ντουντουνάκη και η Γεωργία Δαμασιώτη

Στα 100 μέτρα πεταλούδα συμμετείχαν οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες, οι οποίες, όμως, δεν κατάφεραν να προκριθούν στους ημιτελικούς.

Η Άννα Ντουντουνάκη με 58.14 τερμάτισε 7η στην 3η σειρά και κατετάγη 19η στο σύνολο, ενώ η Γεωργία Δαμασιώτη ήταν 7η στη 2η σειρά με 58.72, και στο σύνολο πήρε την 23η θέση.

H Άννα Ντουντουνάκη δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τον αγώνα

«Είχα έρθει με άλλους στόχους εδώ. Είχα δουλέψει πάρα πολύ και εγώ και ο προπονητής μου και όλη η ομάδα. Δυστυχώς δεν βγήκε το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω γιατί. Πραγματικά πιστεύω ήταν στις δυνατότητες μου το να περάσω στον τελικό και ήθελα και κάτι παραπάνω. Ήταν μια δύσκολη χρονιά φέτος. Πίστεψα ότι μπορώ στο τέλος να την γυρίσω. Τελικά δεν τα κατάφερα. Δεν ξέρω γιατί δεν βγήκε.»

Εκτός τελικού η Ελλάδα στη σκυταλοδρομία 4×100 ελεύθερο ανδρών

Η ελληνική ομάδα των 4×100 του ελεύθερου στους άνδρες δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό και κατετάγη 16η με χρόνο 03:17.47.
Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών σημείωσε η Κίνα με 3:11.62, ακολουθούμενη από την Αυστραλία (3:12.25), τη Μεγάλη Βρετανία (3:12.49) και τις ΗΠΑ (3:12.61).

Αναλυτικά το πρόγραμμα με τις ελληνικές συμμετοχές

(12:00, ΕΡΤ2, Κολύμβηση) Άννα Ντουντουνάκη και Γεωργία Δαμασιώτη - 100μ. πεταλούδα προκριματικά
(13:20, ΕΡΤ3, Ενόργανη Γυμναστική) Λευτέρης Πετρούνιας - Προκριματικά Κρίκων
(13:26, ΕΡΤ2, Κολύμβηση) Εθνική ομάδα 4X100μ. ελεύθερο ανδρών προκριματικά
(13:30, Σκοποβολή) Άννα Κορακάκη και Χριστίνα Μόσχη - Προκριματικά 10μ. πιστόλι γυναικών
(16:35, ΕΡΤ2, Πόλο Γυναικών) Ελλάδα - ΗΠΑ - 2ος Όμιλος
(17:00, ERT Sports 2HD) Στέφανος Τσιτσιπάς - Ζιζού Μπεργκς - 1ος γύρος απλού ανδρών
(22:00, ΕΡΤ1, Μπάσκετ Ανδρών) Ελλάδα - Καναδάς - 1ος Όμιλος

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης