Ένας ακόμη λόγος για να θαυμάζεις τη Celine Dion: Η πρόβα με βροχή πριν τον θρίαμβο στο Παρίσι

Κατερίνα Μπούσιου
Ένας ακόμη λόγος για να θαυμάζεις τη Celine Dion: Η πρόβα με βροχή πριν τον θρίαμβο στο Παρίσι

(Olympic Broadcasting Services via AP)

Δωρεάν η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες διευκρινίζουν οι διοργανωτές. Σαρώνει ακόμη και σήμερα το #hashtag με το video της εμφάνισης της Celine Dion στην τελετή έναρξης. 

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει εδώ και μία εβδομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο στα social media. Το video από την εμφάνιση της Celine Dion στη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συνεχίζει να είναι trend, ενώ έχουμε και αρκετές παραλλαγές τις οποίες και η ίδια κάνει συχνά repost στα δικά της social media η τραγουδίστρια. Υπάρχει όμως και ένα σπάνιο βίντεο από τη πρόβα της μία μέρα πριν που έχει μία ιδιαίτερη αξία. Όταν η Dion κάτω από καταρρακτώδη βροχή έκανε την πρώτη της μυστική πρόβα πάνω στον πύργο του Άιφελ.

Για αυτή την εμφάνιση, όπως και εκείνη της Lady Gaga, οι Γάλλοι διοργανωτές των αγώνων, έκαναν σήμερα και τις απαραίτητες διευκρινίσεις που αφορά στη φημολογία για υπέρογκα ποσά που δόθηκαν ως αμοιβές και στις δύο, για τις εμφανίσεις τους στην τελετή έναρξης.

https://www.instagram.com/p/C955Nczir0w/

Celine la Diva

Δεν είναι μόνο το επίσημο βίντεο από τη Celine Dion που τραγουδά το «Hymne à l’amour» τον ύμνο της αγάπης που τραγούδησε πρώτη η Edith Piaf, το οποίο έχει γίνει viral στα social media. Είναι και οι διάφορες παραλλαγές που κάνουν χιλιάδες προβολές.

Από Παριζιάνους που την παρακολουθούν είτε από video wall στις πλατείες της πόλης, είτε από το σπίτι τους, από αθλητές των αγώνων που την ζουμάρουν μπροστά στο Πύργο του Άιφελ, από εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές της σε όλον τον κόσμο που την παρακολουθούν έκθαμβοι επίσης από τις οθόνες τους. Η επιστροφή της τραγουδίστριας μετά από 4 χρόνια και η θεϊκή εμφάνιση, είναι άξια θαυμασμού. Memorable με όλη τη σημασία της λέξης.

Άξια θαυμασμού όμως είναι και η ίδια. Όχι μόνο γιατί επέστρεψε δυναμικά στο τραγούδι, πολεμώντας με γενναιότητα τη σπάνια νευρολογική της ασθένεια (γνωστή και με τα αρχικά SPS) αλλά και για τον τρόπο που χειρίστηκε την εμφάνισή της. Ένα νέο βίντεο που υπάρχει στο TikTok δείχνει τη σπάνια στιγμή της πρόβας της στον Πύργο του Άιφελ, ένα βράδυ πριν την τελετή. Χωρίς ο ήχος να αντηχεί στο Παρίσι για να μην προδωθεί η έκπληξη, αλλά με την ίδια να τραγουδά κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Ακόμη και οι τεχνικοί που βρίσκονταν δίπλα της θαύμασαν το πάθος της και τον επαγγελματισμό της.

Η Celine Dion όπως και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν, έσωσε όχι μόνο το κύρος της τελετής έναρξης, αλλά θα αποτελεί εσαεί μία από τις συγκλονιστικότερες performances. Παρά τη φημολογία των τελευταίων ημερών πως αμείφθηκε με 2 εκατομμύρια ευρώ για αυτή την εμφάνιση, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων ανεπίσημα το διαψεύδουν, όπως γράφει και η Page Six.

Και όπως αναφέρουν: «Σε αντίθεση με τις πληφορίες που μεταδίδονται στα μέσα ενημέρωσης, οι καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελετών των Αγώνων του Παρισίου 2024 δεν θα λάβουν αμοιβή για την εμφάνισή τους. Αυτή η δέσμευσή τους υπό αυτές τις συνθήκες, αντανακλά την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε ένα ιστορικό γεγονός για τη Γαλλία και τον παγκόσμιο αθλητισμό».

celine.png