Ολυμπιακοί αγώνες 2024 και το #I Stand With Angela Carini έχει γίνει ήδη viral στο Twitter/X

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ολυμπιακοί αγώνες 2024 και το #I Stand With Angela Carini έχει γίνει ήδη viral στο Twitter/X
https://x.com/S_Andreoni/status/1818977311376511191/photo/3

Η Ιταλίδα μποξέρ Angela Carini εγκατέλειψε στα 46'' τον αγώνα της στους Ολυμπιακούς, εξαιτίας της ης Αλγερινής μποξέρ με «ανδρικά χρωμοσώματα».

Οι Ολυμπιακοί αγώνες 2024 συνεχίζονται στο Παρίσι με τα απρόοπτα ωστόσο, να είναι καθημερινά.

«Είσαι ψυχάρα Αντιγόνη»: Η Ντρισμπιώτη έχασε το μετάλλιο αλλά με μία κίνηση έδειξε μεγαλείο ψυχής

Αυτή τη φορά είχαμε την αποχώρηση από αγώνα αθλήτριας σε μόλις 46''.

Γιατί αποχώρησε η Ιταλίδα μποξέρ;

Η 25χρονη Ιταλίδα μποξέρ Angela Carini αγωνιζόταν ενάντια στην Αλγερινή μποξέρ με «ανδρικά χρωμοσώματα», Imane Khelif. Η Carini λοιπόν, αφού δέχθηκε δύο γροθιές, φώναξε «Αυτό είναι άδικο!», έβγαλε την προστατευτική μάσκα και έπεσε κλαίγοντας στα γόνατα στο μέσον του ρινγκ, μην αντέχοντας να ανταγωνιστεί άλλο με την Αλγερινή αντίπαλό της.

O αγώνας διεκόπει και η Αλγερινή αθλήτρια ανακηρύχθηκε από τον διαιτητή νικήτρια.

Η Angela Carini, χωρίς να δώσει το χέρι της ούτε στην αντίπαλό της, ούτε στον διαιτητή:

Πάντα τιμούσα τη χώρα μου, αλλά αυτή τη φορά δεν πέτυχα επειδή δεν μπορούσα να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Έτσι, αποφάσισα να δώσω τέλος στον αγώνα.

To #I Stand With Angela Carini έγινε viral

Από εκείνη την ώρα στο Twitter/X έγινε viral το #I Stand With Angela Carini κι αυτό γιατί το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες για την Αλγερινή Khelif ήρθε από τη ΔΟΕ, παρότι είχε αποκλειστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, λόγω ανησυχιών και σύμφωνα με την έγκριση της Διεθνούς Ένωσης Πυγμαχίας, μετά από μια δοκιμή που βρήκε υψηλό επίπεδο τεστοστερόνης, σύμφωνα με το Reuters.

Προηγουμένως, η Imane Khelif είχε πάρει κανονικά έγκριση να αγωνιστεί στα πρωταθλήματα πυγμαχίας γυναικών 2018, 2019 και 2022 και είχε επίσης άδεια να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.