Το τέλος συνεργασίας του Τσιτσιπά με τον πατέρα του έγινε είδηση στα ξένα μέσα & δίχασε το διαδίκτυο

Το τέλος συνεργασίας του Τσιτσιπά με τον πατέρα του έγινε είδηση στα ξένα μέσα & δίχασε το διαδίκτυο

Μετά από το ξέσπασμα του Στέφανου Τσιτσιπά προς τον πατέρα του, στην πρόσφατη ήττα του στο Μόντρεαλ, ο Έλληνας τενίστας έβαλε τέλος στη συνεργασία τους.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μέσα από μια ανακοίνωσή του μέσω Τwitter/X δημοσιοποίησε ότι ο πατέρας του Απόστολος δεν θα πια ο προπονητής του, βάζοντας πλέον τέλος στην συνεργασία τους.

Μετά από το ξέσπασμα του Στέφανου Τσιτσιπά προς τον πατέρα του, στην πρόσφατη ήττα του στο Μόντρεαλ, ο Έλληνας τενίστας έβαλε τέλος στη συνεργασία που είχε με τον πατέρα του αλλάζοντας προπονητή. Έτσι με μια μακροσκελή ανακοίνωσή του δήλωσε ότι η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη, τονίζοντας παράλληλα ότι έχασε τον έλεγχο της κατάστασης μέσα από αυτή τη συνεργασία.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Paula Badosa ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους με τον πιο ειλικρινή τρόπο

Στο κείμενο που δημοσίευσε για τη λήξη συνεργασίας τους ο Στέρφανος Τσιτσιπάς ξεκαθαρίζει ότι ο πατέρας του Απόστολος θα συνεχίσει να ταξιδεύει μαζί του, έχοντας αποκλειστικά ένα πατρικό ρόλο. Ωστόσο ο κορυφαίος αθλητής αναφέρει ότι δεν έχει βρει ακόμα νέο προπονητή.

pateras-tsitsipas1.webp

H ανακοίνωσή του:

«Σας ενημερώνω με βαριά καρδιά ότι η συνεργασία μου με τον πατέρα μου ως προπονητή έχει φτάσει στο τέλος της. Προτιμώ να κρατήσω τον πατέρα μου στον ρόλο του ως πατέρας, και μόνο ως πατέρας.

Η φιλοσοφία μας διδάσκει ότι η σοφία έρχεται μέσα από την κατανόηση των ορίων μας και την αναγνώριση των λαθών μας. Στην περίπτωσή μου, κατάλαβα ότι ήμουν λάθος να μιλήσω στον πατέρα μου με τον τρόπο που το έκανα. Το τένις δεν είναι απλά ένας αγώνας, ένα χτύπημα ή μια απόδοση λίγων δευτερολέπτων. Είναι μια μακρά διαδρομή γεμάτη συναισθήματα, πίεση και προσδοκίες. Σε εκείνη τη στιγμή της απογοήτευσης, υπήρξαν πολλά λάθη και σφάλματα από την πλευρά του προπονητή και πατέρα μου. Ως εσωστρεφής, τείνω να κρατάω τα συναισθήματά μου και να τα συσσωρεύω μέχρι να φτάσω σε ένα σημείο έκρηξης. Θεωρώ τον εαυτό μου υπομονετικό, οπότε το γεγονός ότι αντέδρασα με αυτόν τον τρόπο με άφησε σοκαρισμένο.

Η συμπεριφορά μου στο γήπεδο ήταν απαράδεκτη, και νιώθω απογοητευμένος που έφτασα σε ένα σημείο που έδειξε μια σκοτεινή πλευρά του εαυτού μου. Όταν νιώθω ότι δεν με σέβονται, με κρίνουν ή με επιτίθενται συναισθηματικά, τείνω να χάνω τον έλεγχο αυτού που βγαίνει από το στόμα μου, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες μου ως ανθρώπου. Έχασα τον έλεγχο και δεν μπορούσα να δω καθαρά μπροστά μου.

Ο πατέρας μου προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να με εκπαιδεύσει, να με αναθρέψει με τον σωστό τρόπο και να μου παρέχει γνώση και σοφία, τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο. Τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Τον ευχαριστώ για τις θυσίες, τον πόνο και την ταλαιπωρία που έχει υποστεί για να κάνει αυτή την προσπάθεια να πετύχει. Από εδώ και στο εξής, ο ρόλος του θα παραμείνει εντός των ορίων του πατρικού ρόλου, και μόνο αυτού.

Ο πατέρας μου θα συνεχίσει να ταξιδεύει μαζί μου και να είναι εκεί για να με υποστηρίζει και να παρέχει βοήθεια εκτός του γηπέδου, όπως πάντα το ήθελα.

Έχω εμπιστευτεί τον πατέρα μου με τον προπονητικό ρόλο για τόσα χρόνια, και θεωρώ τη συνεργασία μας επιτυχημένη. Δεν είμαι σίγουρος ποιος θα αναλάβει τη θέση του, και δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω ακόμα.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε αυτό το κεφάλαιο και αυτή τη φάση να κλείσουν, και να προσπαθήσουμε να γράψουμε ένα νέο.

Και οι δύο έχουμε συμφωνήσει σε αυτό και ελπίζουμε να επικεντρωθούμε πρώτα στην ανθρώπινη πλευρά μας, και μετά στα υπόλοιπα.

Η αποδοχή των λαθών μου και η προσπάθεια να διορθώσω το δρόμο μου είναι μέρος της πορείας μου ως αθλητής, και σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά για να βελτιώσω τον εαυτό μου, τόσο στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Ελπίζω αυτή η εμπειρία να είναι ένα μάθημα για εμένα, αλλά και για όλους όσους παλεύουν να βρουν τη σωστή ισορροπία στη ζωή τους».

Φυσικά η είδηση της λέξης συνεργασίας του Στέφανο Τσιτσιπά διαδόθηκε και στο εξωτερικό με την ανακοίνωση να κάνει τον γύρω του διαδικτύου και σε άλλες χώρες. Μάλιστα η επίσημη σελίδα του Tennis Channel στο Instagram δημοσίευσε την είδηση η οποία έγινε γνωστή μόλις χθες.»

https://www.instagram.com/p/C-dBjDFuVDB/

Τι προηγήθηκε

Η λήξη συνεργασίας τους ήταν το αποτέλεσμα μιας μεγάλης έντασης που προηγήθηκε κατά τη διάρκεια αγώνα τένις, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του Κέι Νισικόρι και έχασε με 2-0. Τότε ο Έλληνας αθλητής ξέσπασε δημόσια κατά του πατέρα και προπονητή του, Απόστολου Τσιτσιπά.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε στους δημοσιογράφους:

«Χρειάζομαι και αξίζω έναν προπονητή που με ακούει και ακούει τα σχόλια μου ως παίκτη. Ο πατέρας μου δεν είναι πολύ έξυπνος ή πολύ καλός στο να χειρίζεται τέτοιους είδους καταστάσεις.»

Διχάστηκαν οι απόψεις στα social media μετά από αυτή την είδηση

Μετά το απόσπασμα και τις δηλώσεις του Έλληνα τενίστα αλλά και μετά το μακροσκελές κείμενο για τη λήξη συνεργασίας του πατέρα με γιο, οι χρήστες στα social media πήραν θέση εκφράζοντας την άποψη τους. Μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που που υποστήριξαν την επιλογή του Στέφανου να βρει άλλον προπονητή αναφέροντας ότι ίσως αυτή είναι η σωστή απόφαση για την ψυχολογία αλλά και τη σωματική κατάσταση του αθλητή.

Ο νέος καυγάς του Στέφανου Τσιτσιπά με τη μητέρα του προβλημάτισε τo Twitter

Δες παρακάτω τα σχόλια που στηρίζουν την επιλογή του Έλληνα αθλητή:

Φυσικά δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που θέλησαν να δουν λίγο πιο χιουμοριστικά την ανακοίνωση του Έλληνα αθλητή να σταματήσει να συνεργάζεται επαγγελματικά με τον πατέρα του κάνοντας ανάλογα σχόλια ενώ άλλοι τόνισαν ότι τις περισσότερες φορές είναι καλύτερο να μην εμπλέκονται τα οικογενειακά με τα επαγγελματικά.

Δες εδώ ανάλογα σχόλια: