Η νίκη της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα αλλά και «χαμό» στο Twitter/X

Η νίκη της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα αλλά και «χαμό» στο Twitter/X

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών κέρδισε τον Καναδά με σκορ 19-10 και κατέκτησε την 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών επικράτησε 19-10 του Καναδά και κατέκτησε την 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Με τη νίκη αυτή ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών την πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια.

Η Έλενα Ξενάκη έκανε πολύ καλή απόδοση στα 2μ., με δύο γκολ και δύο κερδισμένα πέναλτι (στο πρώτο εκ των οποίων αστόχησε η Βάσω Πλευρίτου) στα πρώτα 11 λεπτά, αλλά χρειάστηκε να ανέβουν και άλλες παίκτριες, προκειμένου η εθνική να πετύχει ένα σερί 3-0 και να ξεφύγει 7-3.

Ολυμπιακοί: Αγωνίστηκε 6.5 μηνών έγκυος και αποκάλυψε το συγκινητικό σημάδι που της έστειλε το μωρό

Με δύο αναπάντητα τέρματα στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, ο Καναδάς μείωσε σε 7-5, αλλά η ελληνική ομάδα διατήρησε τον έλεγχο. Μετά το 9-7, στα μισά της τρίτης περιόδου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «έτρεξε» σερί 5-0 και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Μετά τη λήξη του αγώνα, οι Ελληνίδες αθλήτριες πήγαν κοντά στους ανθρώπους τους στις κερκίδες οι οποίοι τους έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Σάσα Βεζένκοφ, σύντροφος της Νικόλ Ελευθεριάδου που βρέθηκε στο Παρίσι για την στηρίξει στους αγώνες.

Δες εδώ στιγμές από τον εντυπωσιακό αγώνα της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών:

Η Εθνική πόλο γυναικών λοιπόν, κατέκτησε την 7η θέση στο τουρνουά και όπως ήταν λογικό μετά το τέλος του αγώνα τόσο οι παίκτριες όσο και η προπονήτριά τους συγκινήθηκαν λόγω της έντασης του ματς. Όλες οι γυναίκες μαζί αγκάλιασαν την προπονήτρια τους χαμογελώντας με περηφάνεια για την επίδοσή τους.

Δες εδώ αυτή τη μοναδική στιγμή:

Το ματς και η νίκη της ομάδας πόλο γυναικών έκανε «χαμό» και στο Twitter/ X

Φυσικά ο θρίαμβος των Ελληνίδων αθλητριών έκανε τους χρήστες του Twitter/ X να βάλουν ανάμεσα στα trends τη γυναικεία ομάδα πόλο και πλημμύρισε από σχόλια περηφάνειας και συγκίνησης για την προσπάθεια τους να καταφέρουν να φτάσουν στην 7η θέση!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Zhou Yaqin έμαθε να δαγκώνει το μετάλλιό της και το διαδίκτυο τη λάτρεψε

Δες εδώ μερικά από αυτά: