Η Kate Moss μιλάει για το skinny shaming στο απόγειο της καριέρας της

 Άρτεμις Σκούφου
Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Οι αντιδράσεις του κόσμου στον δρόμο και οι κατηγορίες για τις διατροφικές διαταραχές. Η Kate Moss αποκαλύπτεται στο νέο της ντοκιμαντέρ.

Το 50χρονο μοντέλο έκανε δημοφιλές το skinny look στη φωτογράφιση του εξώφυλλου της Vogue το 1993, όταν ήταν μόλις 19 ετών, και η τάση διήρκεσε σε όλη τη δεκαετία του '80. Ήταν το look της αυτό που την ανέδειξε: πολύ αδύνατη, χλωμό δέρμα και βρεγμένα μαλλιά, πιασμένα προς τα πίσω.

Τότε, η Kate Moss είχε γίνει επίσης γνωστή για την «heroin chic» αισθητική της - όπως πολλοί την έλεγαν - λόγω των καταχρήσεων που έκανε. Και μπορεί το supermodel να έκανε καριέρα, χάρη στην εμφάνισή της, η παραπάνω αισθητική της όμως δημιούργησε κύμα αντιδράσεων.

Η Kate Moss περπατά χέρι-χέρι με τον εγγονό του Bob Marley και «γυρνάει την πλάτη» στον δεσμό της

Η αποκάλυψη της Kate Moss για τις αντιδράσεις απέναντι στο σώμα της

Οι άνθρωποι πλησίαζαν την Kate στους δρόμους και την κατηγορούσαν ότι προωθούσε τις διατροφικές διαταραχές.

Το γνωστό μοντέλο μιλά στο νέο ντοκιμαντέρ της «In Vogue: The 90s», το οποίο θα προβληθεί την ερχόμενη Παρασκευή από το Disney+, και αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τις κακές στιγμές που βίωνε με το σώμα της στο παρελθόν και πώς κάποιοι άνθρωποι προσπαθούσαν να της δείξουν την αρνητική πλευρά.

Όπως λέει η ίδια στο ντοκιμαντέρ, «γονείς ερχόντουσαν σε μένα και μου έλεγαν: "Η κόρη μου είναι ανορεξική". Ήταν απαίσιο. Νομίζω επειδή ήμουν απλά κοκαλιάρα και οι άνθρωποι δεν είχαν συνηθίσει να βλέπουν κοκαλιάρες. Αλλά αν ήμουν πιο εύσωμη, δεν θα ήταν τόσο μεγάλη υπόθεση. Απλώς το σχήμα του σώματός μου ήταν διαφορετικό από τα μοντέλα πριν από μένα».

Το look της Kate Moss έγινε πασίγνωστο τη δεκαετία του '90, όταν μάλιστα η τότε 19χρονη πόζαρε με εσώρουχα για το τεύχος Ιουνίου 1993 της Vogue.

Περιγράφοντας τη φωτογράφιση με τη φωτογράφο Corinne Day, η Kate είπε «Απλώς ένιωσα πολύ καλά. Καθ' όλη τη διάρκεια της φωτογράφισης, ένιωθα πολύ άνετα, μου άρεσε πολύ να δημιουργώ τις εικόνες. Ξέρετε, δεν ήταν λαμπερή. Ήταν στο διαμέρισμά μου στο Λονδίνο».

Η πρωτότυπη φωτογραφία από το 1993 βρίσκεται τώρα στο Μουσείο Victoria and Albert Museum και στο ντοκιμαντέρ - In Vogue: The 90s, το οποίο κυκλοφορεί στις 13 Σεπτεμβρίου - η αρχισυντάκτρια μόδας Catherine Kasterine δήλωσε ότι το κοινό «δεν ήταν έτοιμο» και «απολύτως τρομοκρατημένο» με τη φωτογραφία με τα εσώρουχα.

Αμέσως, οι φωτογραφίες διασύρθηκαν εντελώς και κατακρίθηκαν. Ίσως είχαμε υποτιμήσει το γεγονός ότι αυτή η εμφάνιση ήταν στο μυαλό μας αρκετά φυσιολογική

Η αρχισυντάκτρια της Vogue, Anna Wintour, ανέφερε ότι αυτή η εμφάνιση έκανε τον κόσμο να νιώσει άβολα.

Εκτός από τα σχόλια από τα οποία έχει αποστασιοποιηθεί έκτοτε, η Kate προκάλεσε αντιδράσεις για διαφορετικό λόγο το 1992, επειδή απλά πόζαρε τόπλες με τον πρώην ράπερ Mark Wahlberg σε μια διαφήμιση για τα τζιν Calvin Klein. Σχετικά με αυτό, μίλησε και στο ντοκιμαντέρ, λέγοντας «Ήταν αρκετά συγκλονιστικό. Ήμουν 18 ετών, ξέρετε, ήταν ένας μεγάλος σούπερ σταρ ράπερ, και εξακολουθούσα να αισθάνομαι ότι ήμουν απλώς ένα κορίτσι από το Croydon. Μου ζήτησαν να είμαι γυμνόστηθη. Ήταν πολύς κόσμος στο πλατό, πολλοί άντρες. Ένιωθα ευάλωτη».

Η Kate Moss είχε δηλώσει στο παρελθόν πως «τίποτα δεν έχει τόσο καλή γεύση όσο το να είσαι skinny» και μπορεί από τότε να έχει μείνει μακριά από αυτά τα σχόλια, όμως όσοι τα θυμούνται δεν είναι λίγοι.

Tags
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης