Καταλαβαίνουμε απόλυτα τη φράση «μικρός θάνατος» της Λάσπα για τον χωρισμό μετά από 14 χρόνια

Πατούλια Κατερίνα
Καταλαβαίνουμε απόλυτα τη φράση «μικρός θάνατος» της Λάσπα για τον χωρισμό μετά από 14 χρόνια

Ήταν λίγο πριν τον ερχομό του 2024, όταν η Κατερίνα Λάσπα και ο σύζυγός της Νεκτάριος Νικολόπουλος αναικοίνωναν τον χωρισμό τους μετά από 14 χρόνια γάμου. 

Μαμά δύο παιδιών και επιχειρηματίας, η Κατερίνα Λάσπα μίλησε για πρώτη φορά για το δύσκολο επιχειρηματικά καλοκαίρι και τον χωρισμό της μετά από 14 χρόνια στο περιοδικό ΟΚ.

Κάθε χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος

«Εξακολουθεί και είναι μεταβατική περίοδος για όλους μας. Και για μένα και για τα παιδιά, ενδεχομένως και για τον Νεκτάριο. Βρίσκουμε σιγά σιγά τα πατήματά μας.

Κρατήθηκαν οι ισορροπίες. Εγώ προσωπικά εξακολουθώ και θρηνώ την έννοια της οικογένειας. Ξέρω ότι είναι λάθος, δεν είναι μόνο προσωπική ευθύνη του ενός. Σαφώς κανείς δεν κάνει οικογένεια για να χωρίσει, αλλά προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ώστε να συντηρηθεί η έννοια στη βάση της, ακόμα κι αν πρόκειται για δύο διαφορετικά σπίτια.

Δεν υπάρχει εύκολη ή δύσκολη απόφαση. Όπως και να το δεις, κάθε χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος. Ήταν απόρροια χρόνων και κοινή μας απόφαση», εξήγησε χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/C_RFKvqNuCo/

Μιλώντας για τις λεπτομέρειες της σχέσης της με τον πρώην σύζυγό της σήμερα, η Λάσπα εξήγησε:

«Πάντα ήταν αντισυμβατική η συμβίωση κι η σχέση αυτή για πάρα πολλούς λόγους. Αντισυμβατική με τη δική της αρμονία. Είμαστε και οι δύο αντισυμβατικοί τύποι, οπότε και αυτό που χτίσαμε τόσα χρόνια είχε τα δικά του χαρακτηριστικά. (Η σχέση μας είναι) πολύ χρήσιμη και όπως πρέπει. Κυρίως με βασικό άξονα το κοινό μας ενδιαφέρον, τις κόρες μας», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση των κοριτσιών, όταν έμαθαν για τον χωρισμό των γονιών τους

Κεντρικός άξονας αναφοράς ανάμεσα στο ζευγάρι είναι η ευημερία των κοριτισιών που απέκτησαν μαζί, της 14χρονης Σάρας και της 7χρονης Άντριας.

«Κανένας χωρισμός δεν είναι ευχάριστος και πάντα προκαλεί ένα κενό στα παιδιά. Η μετάβαση σε μια νέα πραγματικότητα πάντα δημιουργεί τριγμούς.

Αλλά, αν και σε διαφορετικές ηλικίες η καθεμία τους, επέδειξαν τέτοια ενσυναίσθηση και ωριμότητα που με εξέπληξε. Έκαναν και κάνουν τα πάντα πρωτίστως με επιθυμία να είμαστε όλοι καλά».

https://www.instagram.com/p/C-ev0q7NpnH/

Η δικηγόρος του Νεκτάριου Νικολόπουλου, Πόλυ Παπαϊωάννου είχε μιλήσει στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για την έκδοση διαζυγίου του πρώην ζευγαριού.

«Πράγματι εκδόθηκε το διαζύγιο του Νεκτάριου Νικολόπουλου και της Κατερίνας Λάσπα. Δεν υπάρχει καμία αντιδικία και δεν έχει εκδοθεί καμία δικαστική απόφαση. Το πρώην ζευγάρι διατηρεί άψογες σχέσεις και από τους δυο γονείς ρυθμίστηκαν με κοινή συμφωνία το θέμα της επικοινωνίας και διατροφής των δυο τέκνων της».

Λάσπα- Νικολόπουλος- Μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης:

Το πρώην ζευγάρι ήταν μαζί από το 2006 και το 2009 παντρεύτηκαν στη Μύκονο.

Οι φήμες χωρισμού είχαν ξεκινήσει τον περασμένο χρόνο και οι δυο τους τις είχαν διαψεύσει.

Τον περασμένο Μάιο, επίσης μέσα από την εκπομπή «Το Πρωινό», ο παρουσιαστής είχε ρωτήσει ευθέως την παρουσιάστρια για τις φήμες χωρισμού κι εκείνη είχε δώσει μια απάντηση που όπως φάνηκε 7 μήνες μετά ήταν αρκετά προφητική.

«Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά. Είμαστε αντισυμβατικές περιπτώσεις. Λίγο ο Νεκτάριος που είναι ιδιαίτερος και η δουλειά του, λίγο κι εγώ που είμαι έτσι όπως είμαι… Το θέμα είναι ότι είμαστε πολύ τυχεροί. Περπατάμε ήδη 15 χρόνια. Χωρίς δεύτερη σκέψη αποκτήσαμε μαζί δύο υγιέστατα υπέροχα πλάσματα. Οπότε τι συζήτηση να κάνω;» απάντησε η ίδια.

Το δύσκολο καλοκαίρι στη Σέριφο

Πέρα από το πρώτο καλοκαίρι μετά το διαζύγιο, η Κατερίνα Λάσπα είχε να διαχειριστεί και τη δικαστική διαμάχη που κράτησε κλειστό το beach bar restaurant που διατηρούσε στη Σέριφο.

Η ίδια εξήγησε το παρασκήνιο της διαμάχης και εκείνων που την πολεμούν:

«Είμαι σχεδόν η μοναδική περίπτωση επωνυμοφαγίας με την αντίστροφη μορφή. Δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα μέσο ή δίοδο που να διευκολύνει καταστάσεις. Εδώ και πέντε χρόνια είμαστε μονίμως στα δικαστήρια. Για μένα ήταν μια ψυχοφθόρα και κοστοβόρα διαδικασία. Επέλεξα τη Σέριφο γιατί πρώτα απ’ όλα είναι ένα εξαιρετικά φιλικό και υπέροχο νησί και ήθελα να είναι σημείο αναφοράς τα καλοκαίρια κυρίως για τα παιδιά μου.

Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι αγαπάω πάρα πολύ τη θάλασσα και βρέθηκε αυτός ο χώρος. Δεν είναι αυστηρά επιχειρηματική δραστηριότητα. Για μένα είναι σαν να υποδέχομαι φίλους στο σπίτι μου. Αυτοί που με ξέρουν πολύ καλά μου λένε: Εσύ δεν είσαι επιχειρηματίας. Έχω ταλαιπωρηθεί και έχω αδικηθεί κατάφορα. Αλλά θεωρώ ότι σε λίγο καιρό η ιστορία θα ολοκληρωθεί. Ο χώρος θα εξακολουθήσει να υπάρχει για τα επόμενα δώδεκα χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι η νομιμότητα θα επανέλθει ακόμα και στον τρόπο λειτουργίας και αποφάσεων τοπικών αρχόντων και διαδικασιών.

Κάθετα και ξεκάθαρα, ήμουν απόλυτα νόμιμη. Εδώ και μια πενταετία δέχομαι μια πολεμική, πριν ακόμη αρχίσω να δημιουργώ τον χώρο. Όχι από το σύνολο των κατοίκων, αλλά από δυο-τρία πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα, που τυγχάνει μάλιστα οι δύο να μην είναι καν από τη Σέριφο. Πέρσι και φέτος υπήρξε κορύφωση αυτής της πολεμικής. Από τις 13 Ιουλίου σφραγίστηκε η επιχείρησή μου. Ακόμα και στην ένσταση που έκανα απάντηση δεν πήρα. Η οικονομική ζημιά, και πέρσι και φέτος, που έχω υποστεί, από χρήματα που δεν έχω, είναι τεράστια. Πάνω από 400.000 ευρώ! Αυτός ο χώρος για να επαναλειτουργήσει και μόνο, με προσωπικό και προμήθειες και τα πάντα, χρειάζεται τουλάχιστον 50.000 ευρώ».