Διονύσιος Πρώιος- MasterChef: Οι τραγικές συμπτώσεις, τα αίτια θανάτου και η θέση της οικογένειας

Γεωργία Βλαχοπούλου
Διονύσιος Πρώιος- MasterChef: Οι τραγικές συμπτώσεις, τα αίτια θανάτου και η θέση της οικογένειας

Ο Διονύσιος Πρώιος, ο πρώην παίκτης του Survivor, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ακόμα δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια του θανάτου του, με τις φήμες να μιλούν από αυτοκτονία μέχρι ανακοπή που έπαθε την ώρα που οδηγούσε.

Η είδηση ότι ο Διονύσης Πρώιος, που γνωρίσαμε στον 4ο κύκλο του MasterChef, έφυγε από τη ζωή, συγκλόνισε όχι μόνο τους συμπαίκτες του, αλλά και τον κόσμο που τον είχε αγαπήσει μέσα από τον διαγωνισμό μαγειρικής.

Διονύσης Πρώιος: Συγκινεί το τελευταίο «αντίο» από την οικογένεια του MasterChef

Πάντα χαμογελαστός και ευδιάθετος, ο Διονύσης αν και ερασιτέχνης, απολάμβανε την μαγειρική στο έπακρο, ενώ τα πιάτα που έφτιαχνε ήταν όλες τις φορές νόστιμα. Πώς να μην είναι άλλωστε, αφού το «μυστικό συστατικό» τους ήταν η αγάπη που έβαζε αλλά και το ότι κάθε φορά που έμπαινε σε κουζίνα, όπως είχε πει ο ίδιος σκεφτόταν τον γιο του.

Ο Μιχάλης, ο γιος του Διονύσιου είχε φύγει από τη ζωή σε ηλικία 20 χρονών και η τραγική ειρωνεία είναι πως και ο πρώην παίκτης του MasterChef έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που είχε με την ίδια μηχανή, αυτή του γιου του.

Οι παραφιλολογίες για τον θάνατο και ο τόπος που θα γίνει η κηδεία

Μετά την είδηση του χαμού του και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των σημερινών (23/9) πρωινών εκπομπών τα αίτια του τροχαίου ακόμα δεν εχουν εξακριβωθεί, αφού ο ίδιος έχασε τον έλεγχο της μηχανής, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει εμπλοκή άλλου αμαξιού.

Το ενδεχόμενο αυτοκτονίας

Στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή μίλησε ο στενός φίλος του Διονύσιου Πρώιου, Κίμων Πάττας, ο οποίος ανεφερε πως η οικογένεια δεν έχει ακόμα ενημέρωση για τα αίτια οτυ θανάτου.

«Μου τηλεφώνησε ο αδελφός του από την Αργεντινή την Παρασκευή το απόγευμα και μου είπε ότι δεν έχει επαφή με τον Διονύση και ότι έχει πληροφορίες ότι είναι στο νοσοκομείο, στο Γεννηματάς, και με ρώτησε αν μπορούσα να πάω από εκεί να δω τι γίνεται. Όταν έφτασα, ο Διονύσης ήταν ακόμα εν ζωή. Ξεψύχησε 10 λεπτά αφού έφτασα. Εκεί ήταν μαζεμένοι κάποια ξαδέλφη τους και μία κοπέλα που είχε σχέση ο Διονύσης παλιά. Δεν έχουμε το πόρισμα θανάτου, δεν έχει γίνει ακόμα η ιατροδικαστική εξέταση. Δε γνωρίζουμε αν ήταν ατύχημα ή αν συνέβη κάτι άλλο», είπε ο Κίμωνας Πάττας, φίλος του τα τελευταία 25 χρόνια.

Στην συνέχεια, η Σταματίνα Τσιμτσιλή σχολιάζοντας τα λόγια του φίλου του Διονύσιου ανέφερε πως ακούγονται διάφορα σχετικά με τα αίτια του θανάτου του και πιο συγκεκριμένα «Υπάρχουν διάφορα σενάρια που συζητιούνται ότι μπορεί να έπαθε ανακοπή, εγκεφαλικό, ότι ίσως έχασε τον έλεγχο ή ακόμα φοβούνται μήπως επέλεξε να "φύγει" με τον ίδιο τρόπο που "έφυγε" ο γιος του».

Στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου ωστόσο, ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε πως δεν υπάρχει το ενδεχόμενο αυτοχειρίας, παρότι με δημοσίευμα της Espresso κάποιοι από το φιλικό του περιβάλλον ανέφεραν πως ο ίδιος το τελευταίο διάστημα δεν ήταν καλά ψυχολογικά.

Η πηγή μάλιστα, της Espresso ανέφερε πως ο ίδιος σε ανύποπτο χρόνο είχε πει «Δεν έχει νόημα να ζω. Τα έχω κάνει όλα. Είμαι καταρρακωμένος».

Παρ' όλα αυτά ο Διονύσιος Πρώιος είχε πει πως δεν θα επέλεγε να αυτοκτονήσει, καθώς ήθελε όταν θα έφευγε κάποια στιγμή από τη ζωή, να ξανασυναντήσει τον γιο του και με βάση την εκκλησία, οι αυτόχειρες δεν πηγαίνουν στον παράδεισο.

Το κράνος και το αλκοτέστ

Στην εκπομπή αργότερα του Γιώργου Λιάγκα, ακούστηκαν ακόμα κάποια στοιχεία για τα αίτια θανάτου του πρώην παίκτη του MasterChef, ενώ και η Ματίνα Παγώνη βγήκε να πάρει θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έφτασαν οι άνδρες της Τροχαίας, στο σημείο που έγινε το τροχαίο, ο Διονύσιος ήταν στην άσφαλτο έχοντας όμως τις αισθήσεις του.

Ο ίδιος μάλιστα, λέγεται πως έβγαλε το κράνος του και προσπαθούσε να μιλήσει στους αστυνομικούς χωρίς να τα καταφέρει, με εκείνους να του κάνουν αλκοτέστ το οποίο βγήκε μηδενικό.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο “Γεννηματάς” όπου ξεψύχησε λίγες ώρες αργότερα.

Η ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα και των συνεργατών του ήταν πως η τροχαία στην αναφορά της μιλούσε για ελαφρύ τραυματισμό, πώς έγινε ο 58χρονος να κατέληξε λίγες ώρες μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Η Ματίνα Παγώνη σύμφωνα, με αυτά που την είχαν ενημερώσει οι συνάδελφοί της ανέφερε πως ο Διονύσιος είχε πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα και ένα αιμάτωμα στο κεφάλι. Ο ίδιος ωστόσο, κατέληξε πριν μπορέσουν οι γιατροί να τον βάλουν στο χειρουργείο.

Οι πληροφορίες που έχω από τους συναδέλφους μου, τους χειρουργούς και τους νευροχειρουργούς, είναι ότι ο Διονύσης Πρώιος διεκομίσθη ως τροχαίο. Είχε πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα και επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι, που σημαίνει ότι έπρεπε να μπει σε συγκεκριμένες εξετάσεις. Δυστυχώς όμως το πολύ βαρύ αυτό περιστατικό δεν πρόλαβε να μπει στο χειρουργείο.

Η κηδεία και η ταφή στο ίδιο μέρος με τον γιο του

Σύμφωνα με την φίλη του Διονύσιου Πρώιου, Δομινίκη Κεφαλοπούλου - η οποία ήταν και αυτή που έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του - η ταφή του θα γίνει στην Κεφαλλονιά στο σημείο που «βρίσκεται» και ο γιος του.

Παράλληλα, είναι όπως έγραψε απαίτηση της οικογένειας να σταματήσουν οι όποιες φημολογίες για τα αίταια του θανάτου του.

«Ο τελευταίος αποχαιρετισμός του φίλου μας θα γίνει στον τόπο καταγωγής του και δίπλα στο γιο του Μιχάλη, στην Κεφαλλονιά, όπως ήθελε ο ίδιος. Δυστυχώς λόγω ηλικίας και υγείας δεν μπορεί να ταξιδέψει η μητέρα του. Τα αδέλφια του είναι κοντά του και σαφώς κανονίζουν τα των διαδικασιών. Θερμή παράκληση της οικογένειας, να μην γράφετε ότι θέλετε για τις συνθήκες, ψευδείς πληροφορίες κλπ», έγραφε στην ανάρτησή της η φίλη του πρώην παίκτη του MasterChef.

Ο Διονύσιος είχε χάσει και τον μπαμπά του σε τροχαίο!

Οι τραγικές συμπτώσεις δεν σταματούν για τον θάνατο του Διονύσιου Πρώιου. Ήδη το γεγονός πως πέθανε με την ίδια μηχανή και με τον τρόπο που έφυγε από τη ζωή ο γιος του, ανατρίχιασαν τους πιο πολλούς, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην συμπαίκτη του, Κωνσταντίνου Νταλιάνη, και ο μπαμπάς του είχε φύγει από τη ζωή μετά από τροχαίο με μηχανή και μάλιστα, στην ηλικία του Διονύσιου.

Ο 58χρονος είχε πει σχετικά με την απώλεια του μπαμπά του και του γιου του:

«Σήμερα, που δεν τον έχω, νιώθω ενοχές ακόμα και για μία φωνή που μπορεί να του έβαλα. Δόξα τω Θεώ, όμως, είχαμε πολύ καλή σχέση. Ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν 31 χρόνων και τον είδα εφτά φορές στη ζωή μου, την έβδομη τον κουβαλούσα. Ο γιος μου πέθανε 20 χρόνων και ήμουν πάντα δίπλα του, μέρα νύχτα, στις αρρώστιες του, στην πείνα του. Καλύτερα 20 χρόνια όπως αυτά που έζησα με τον γιο μου, παρά τα 30 που έζησα με τον πατέρα μου».

https://www.instagram.com/p/CgKe-oVuAT2/

Ο καλλιτέχνης Διονύσιος και οι φιλίες με γνωστούς Έλληνες και Ελληνίδες

Ο Διονύσης Πρώιος είχε γεννηθεί από Έλληνες γονείς στο Buenos Aires.

«Η μαμά μου ήταν απ’ την Κεφαλονιά και ο πατέρας μου Χιώτης, εγώ γεννήθηκα στο Buenos Aires. Δεν ήταν καλή η κατάσταση στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο, στην Αργεντινή υπήρχε άνθιση και οι δικοί μου αποφάσισαν να μείνουν εκεί. Ο παππούς μου ήταν καπετάνιος, ένας απ’ τα πρώτους του Αριστοτέλη Ωνάση, ο πατέρας μου ήταν μηχανικός στα πλοία», είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Ο Διονύσιος πέρα από την αγάπη του στη μαγειρική ήταν ένας άνθρωπος πολυπράγμων, αφού ασχολούταν με την ζωγραφική, με εκθέσεις σε Αθήνα και Μύκονο, ενώ είχε και το δικό του πολύ γνωστό μαγαζί στον χώρο της εστίασης, το «El Pecado» στου Ψυρρή.

https://www.instagram.com/p/CKL3smLJD-g/

Από το 2002 και για σχεδόν μια δεκαετία το «El Pecado» ήταν το hot spot της περιοχής. Μια πυρκαγιά όμως που ξέσπασε το 2011 σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική κρίση έφεραν και το λουκέτο στο μαγαζί.

Στην συνέχεια, βέβαια και χάρη στη συμμετοχή του στο MasterChef 4 ο Διονύσιος Πρώιος άνοιξε νέο μαγαζί στην περιοχή του Ψυρρή, το Urban Garden Bar, στα εγκαίνια του οποίου μάλιστα, είχε βρεθεί και ο Λάκης Γαβαλάς (όπως είχε βρεθεί και στην έκθεση που είχε κάνει με τα έργα του), με τον οποίο ο Διονύσιος ήταν φίλος.

Παράλληλα, ο Διονύσιος Πρώιος είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για να συμμετάσχει σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, ενώ είχε αποκτήσει και τη δικαιοδοσία να μπορεί να παντρεύει.

https://www.instagram.com/p/CVkERy2IxPK/