H Maggie Smith έφυγε από τη ζωή και όλοι θυμούνται στιγμές της καθηγήτριας του Harry Potter

Γεωργία Βλαχοπούλου
H Maggie Smith έφυγε από τη ζωή και όλοι θυμούνται στιγμές της καθηγήτριας του Harry Potter

«Τα ραβδιά επάνω για την Maggie Smith», γράφουν στο Χ για την ηθοποιό που αγαπήσαμε μέσα από το Harry Potter και όχι μόνο.

Η διακεκριμένη ως «Ντάμα» Margaret Natalie Smith (όπως ήταν ολόκληρο το όνομά της), γνωστή για τη συμμετοχή της στον Harry Potter και το Downton Abbey, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς της, σημαίνοντας ένα τέλος εποχής.

Ο «Dumbledore» του Harry Potter έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών: Οι σκηνές του που αγαπήσαμε

Τραγική σύμπτωση πως το 2023 στις 28 Σεπτεμβρίου είχε φύγει από τη ζωή σε ηλικία 8 ετών και ο «Sir» Michael Gambon ή αλλιώς ο «Dumbledore».

Η ανακοίνωση του θανάτου της σπουδαίας ηθοποιού

Οι γιοι της Toby Stephens και Chris Larkin ανέφεραν:

«Με μεγάλη λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο της Dame Maggie Smith.
Πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο νωρίς σήμερα το πρωί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Στο τέλος ήταν με τους φίλους και την οικογένειά της. Αφήνει δύο γιους πίσω και πέντε στοργικά εγγόνια που είναι συντετριμμένα από την απώλεια της εξαιρετικής μητέρας και της γιαγιάς τους.

Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε το υπέροχο προσωπικό του Νοσοκομείου Chelsea and Westminster για τη φροντίδα και την αμέριστη καλοσύνη τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της.
Σας ευχαριστούμε για όλα τα ευγενικά μηνύματα και την υποστήριξή σας και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας αυτή τη στιγμή».

Η σπουδαία πορεία της

Η Βρετανίδα ηθοποιός ξεχώρισε μέσα από τους ρόλους της στο θέατρο, τον κινηματογράφο αλλά και την τηλεόραση, αφήνοντας το δικό της στίγμα από το BBC μέχρι το Hollywood και από το West End μέχρι το Broadway.

Γεννήθηκε το 1934, μεγάλωσε στην Οξφόρδη και ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική στα εφηβικά της χρόνια. Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 80 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές σε όλη την επιτυχημένη καριέρα της, συμπεριλαμβανομένων των The Best Exotic Marigold Hotel, Gosford Park και A Room with a View.

https://www.instagram.com/p/Conha6tIJvN/

Η ίδια ήταν μία από τις πιο γνωστές ηθοποιούς, ενώ οι νεότερες γενιές την γνώρισαν μέσα από τη σειρά ταινιών του Harry Potter, όπου υποδυόταν την έξυπνη και ευγενική καθηγήτρια Minerva McGonagall, αλλά και τον ρόλο της Violet Crawley στο Downton Abbey, για τον οποίο μάλιστα, κέρδισε και βραβείο Emmy.

Η καριέρα της για περισσότερο από μισό αιώνα ήταν στο απόγειο με πολλές διακρίσεις και βραβεία, ανάμεσα στα οποία υπήρχαν και δύο Όσκαρ για τους ρόλους της στον κινηματογράφο.

Το πρώτο της ήταν Α' Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο του τίτλου στη βρετανική δραματική ταινία The Prime of Miss Jean Brodie (1969) και το δεύτερο για τον καλύτερο Β' γυναικείο ρόλο που στην κωμωδία California Suite (1978).

Τα συγκινητικά tweets για την καθηγήτρια Minerva McGonagall

Φυσικά στο X όλοι θέλησαν να αποχαιρετήσουν την αγαπημένη «καθηγήτρια» του Harry Potter κάνοντας μνεία στις συγκλονιστικές στιγμές που μάς χάρισε στις ταινίες του και σηκώνοντας προς τιμήν της τα «ραβδιά» τους.

Η Καίτη Γαρμπή επίσης, «αποχαιρέτησε» με τον δικό της τρόπο την Minerva McGonagall, ως φανατική θαυμάστρια του Harry Potter.

«Αντίο στην τεράστια Μάγκι Σμιθ. Αντίο καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ. Η καρδιά όλων των potterhead (και όχι μόνο) έκανε σήμερα κρακ», έγραψε η τραγουδίστρια.

Screenshot-(1490).jpg

Κάποια quotes της Μaggie Smith

https://www.instagram.com/p/CfRzhYTqzp8/

Αν μπορούσα να παρακολουθήσω το Hogwarts ως μαθήτρια, θα ήμουν πολύ ενθουσιασμένη να παρακολουθήσω το μάθημα φίλτρων που διδάσκει ο Severus, επειδή είναι το πιο εξωτικό.

https://www.instagram.com/p/CU-17jcoTDD/
DPG Network