Η Λουκίλα Καρρέρ περιγράφει τρυφερά τις τελευταίες στιγμές του Μίμη Πλέσσα - Τα δημόσια «αντίο»

Συγκινητικά «αντίο» στα social media για τον maestro που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2024, μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 100 χρόνια, ενώ η γυναίκα της ζωής του περιγράφει πώς άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της.

Η είδηση για τον θάνατο του Μίμη Πλέσσα έχει βυθίσει στο θλίψη συγγενείς, φίλους και τους απανταχού θαυμαστές του σπουδαίου καλλιτέχνη που έχει συνδέσει το όνομά του με μερικές από τις πιο σπουδαίες στιγμές της ελληνικής μουσικής ιστορίας.

Ο Μίμης Πλέσσας άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Καλλιτεχνούπολη, πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω του μια τεράστιας αξίας πολιτιστική κληρονομιά, τη σύζυγό του, Λουκίλα Καρρέρ, την κόρη τους Ελεάνα και τον γιο του από τον πρώτο του γάμο, Αντώνη.

Οι τελευταίες στιγμές, ένα ευλογημένο τέλος

Στην εκπομπή «Ακόμη δεν είδες τίποτα» μίλησε η Λουκίλα Καρρέρ το μεσημέρι του Σαββάτου και μεγάλη τρυφερότητα και συγκίνησε περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του σπουδαίου καλλιτέχνη.

«Ξεψύχησε χθες το βράδυ. Τον χάιδευα, του έλεγα “ευχαριστώ για όσα ζήσαμε”, Προσπαθούσα να του δώσω λίγο νερό, είχε σταματήσει μα τρώει και να πίνει μόνο τρεις μέρες, τίποτα άλλο. “Πιες λίγο νερό να ξαναγυρίσουμε στη ζωή μας”. Του είπα πόσο ωραία χρόνια πέρασα, σε ευχαριστώ για όλα, για το παιδί μας, για όλα. Άκουσε αυτά που ήθελε, κάνει ένα άχ΄ και ξεψυχάει πάνω στο στήθος μου», είπε η κυρία Καρέρ για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως «Ήταν ευλογημένο το τέλος. Λες και το ήξερα και του έκανα αυτή την ερωτική εξομολόγηση. Έφυγε στην αγκαλιά μου, αυτό είναι ευλογία. Ούτε νοσοκομεία, ούτε γιατροί, ούτε πόνοι, τίποτα».

Έφυγε από τη ζωή ο Ντίνος Καρύδης σε ηλικία 85 ετών

Τα δημόσια «αντίο»

Ύστερα από 70 χρόνια δυναμικής παρουσίας στο μουσικό προσκήνιο και έχοντας υπογράψει μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του ελαφρολαϊκού λαϊκού ρεπερτορίου ο Μίμης Πλέσσας, κατά κάποιον τρόπο, υπήρξε μέρος όλων των οικογενειών της χώρας μας, αφού βρισκόταν, χωρίς αμφιβολία στα ακούσματα της πλειοψηφίας, ανεξαρτήτου ηλικίας και καταγωγής.

Φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές τον αποχαιρετούν από το πρωί και μέσω social media.

«Πριν λίγες ώρες ..σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες...για τον Μίμη μας...
O φίλος μας η οικογένεια μας....ο σπουδαίος συνθέτης μας Μίμης Πλέσσας – Στις 12 Οκτωβρίου θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια!!!», γράφει στην ανάρτησή της η Άντζελα Γκερέκου ενώ στη συνέχει μιλά για τις «σχέσεις αγάπης και πραγματικής φιλίας με τον Τολη Βοσκόπουλο, μαζί με τον οποίο μοιράστηκε και μερικές φωτογραφίες.

Μία φωτογραφία του σπουδαίου συνθέτη από τα νιάτα του μοιράστηκε η Νίνα Λοτσάρη. «Μαέστρο μου μοναδικέ…ασύγκριτε…πόσο μικρός είναι αυτός ο ουρανός μ’αστέρια μπροστά στο μεγαλείο σου…στην αγκαλιά του ξεκουράσου και όλοι εμείς θα σε τιμάμε και θα σε θυμόμαστε με απέραντη αγάπη και ευγνωμοσύνη για τους θησαυρούς που μας χάρισες», διαβάζουμε στη λεζάντα.

Το δικό του «αντίο» στον δάσκαλο δημοσίευσε και ο Διονύσης Σχοινάς με την Καίτη Γαρμπή να συγκινείται από τα όσα γράφει ο σύζυγός της και να σχολιάζει από κάτω με ένα «Διονύση μου» και μια ραγισμένη καρδιά.

Δάσκαλε…
Είμαι συγκλονισμένος…
Η καρδιά μου έχει ραγίσει…
Σε θαύμαζα βαθιά απο τα παιδικά μου χρόνια, σε λάτρευα, για μένα ήσουν πάντα ΕΣΥ και όλοι οι άλλοι. Ήσουν ο πιο σημαντικός Έλληνας συνθέτης θαύμαζα το καλλιτεχνικό σου μεγαλείο, τον μοναδικό τρόπο που πήγαινες απο τη τζαζ στο ελαφρύ τραγούδι και απο εκεί στο λαϊκό και στις μεγαλειώδεις ενορχηστρώσεις του. Τεράστια η συνεισφορά σου στο ελληνικό τραγούδι, διαχρονικά τα τραγούδια σου που μεγάλωσαν την προηγούμενη γενιά και τη δική μου και εξακολουθούν να είναι αγαπημένα από κοινό κάθε ηλικίας. Το κενό που αφήνεις δεν πρόκειται να το καλύψει κανείς!
Καλό σου ταξίδι υπέρτατε…

Την ίδια φωτογραφία χρησιμοποίησε για τη δική του ανάρτηση και ο Χρήστος Δάντης. Τη συνόδευσε κι εκείνος με το ίδιο συγκινητικά και τιμητικά λόγια.

Μαεστρο μου, πέρα απ’ όλες τις αρετές σου, τη γνώση, την ψυχή και το σώμα που «έβαλες» στο Ελληνικό τραγούδι που εσυ μαζί με λίγους ακόμη δημιουργήσατε, αυτό που θα θυμάμαι πάντα από εσένα είναι η ταπεινότητα κι η γλυκύτητα σου που με άφηναν άναυδο.
Καλό σου ταξίδι τεράστιε, μοναδικέ Μιμη Πλέσσα.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρέτησε στον Μίμη Πλέσσα με τρεις φωτογραφίες, μερικές κουβέντες από καρδιά, συλλυπητήρια στους δικούς του και ένα «αντίο». «100 χρόνια ζωής, προσφοράς, μελωδιών κι αγάπης... Για όλο τον Ελληνικό λαό ένας μύθος..Για μας υπήρξε δάσκαλος κι άνθρωπος που λάτρευε τους νέους κ μας δίδαξε την Σοφία του και την λατρεία του για την τέχνη... Μας άνοιγε την καρδιά του και το σπίτι του με αγάπη.. Θα σιγοτραγουδαμε για πάντα τα υπέροχα τραγούδια του που είναι διαμάντια του πολιτισμού μας», διαβάζουμε μεταξύ άλλων στη λεζάντα.

Και ο Αντώνης Ρέμος αποχαιρέτησε τον δάσκαλο με μια κοινή τους φωτογραφία υπό τους ήχους του «Όλα δικά σου μάτια μου».

Με ένα πολύ όμορφο και συγκινητικό βίντεο αποχαιρέτησαν τον μαέστρο Μίμη Πλέσσα και οι άνθρωποι της Finos Films. Τα λόγια με τα οποία συνοδεύεται το βίντεο αυτό συγκινούν και υπενθυμίζουν το μεγαλείο του ανθρώπου πέρα από το ταλέντο.

Μίμης Πλέσσας. Ένα όνομα, μια ιστορία, ένας μύθος της μουσικής με δεκάδες διακρίσεις και τιμές που λίγοι έχουν καταφέρει. Συνθέσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, που μας συντρόφευσαν σε χαρές και λύπες, που μας ταξίδεψαν σε θρυλικά κινηματογραφικά μιούζικαλ, που μας ξεσήκωσαν, μας ενέπνευσαν, μας συγκίνησαν και μας ωρίμασαν.

Το 1965 έγραψε σε προσωπική επιστολή προς τον Φίνο: «Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος». Ο μελωδικός μας μαέστρος, συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής κοντά μας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει «αιώνιος».

Τον αποχαιρετούμε με ένα σύντομο αφιέρωμα στις θρυλικές ταινίες που υπέγραψε την μουσική τους αλλά και στην σπουδαία μουσική σύνθεση που έγραψε για την ταινία «Οι Σφαίρες Δεν Γυρίζουν Πίσω» (1967), κατακτώντας το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αντίο μαέστρο..

Η μεγάλη μουσική γιορτή

Για να τιμηθούν τα 100 χρόνια ζωής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και τα 70 χρόνια λαμπρής καριέρας του έχουν προγραμματιστεί 10 μουσικές παραστάσεις, μια μουσική γιορτή στο θέατρο Παλλάς, με τη συμμετοχή πάμπολων καλλιτεχνών, από τις 10 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Τώρα πια αυτές οι παραστάσεις θα έχουν άλλο νόημα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης