«Αποφάσισα να μην τον θυμάμαι δημόσια»: Ο Οδυσσέας Σταμούλης μίλησε για την απώλεια του γιου του

Κατερίνα Μπούσιου
«Αποφάσισα να μην τον θυμάμαι δημόσια»: Ο Οδυσσέας Σταμούλης μίλησε για την απώλεια του γιου του
ndp photo agency

Η παράκληση του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, 13 μήνες μετά την αιφνίδια απώλεια του 11χρονου γιου του και τα συγκινητικά λόγια για τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στο δυστύχημα των Τεμπών. 

Ο ηθοποιός Οδυσσέας Σταμούλης βρέθηκε καλεσμένος της Φαίης Σκορδά στην εκπομπή Buongiorno για να μιλήσει για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, αλλά η συζήτηση αναπόφευκτα, έφτασε και στην μεγάλη απώλεια που τον σημάδεψε και άλλαξε τη ζωή του. Και εκεί τα λόγια του άγγιξαν, κάθε γονιό που βιώνει αυτόν τον εφιάλτη.

Η απώλεια του γιου του, η δημόσια παράκληση και τα Τέμπη

Τον Αύγουστο του 2023, ο Οδυσσέας Σταμούλης έζησε τον χειρότερο εφιάλτη του. Ο 11χρονος γιος του, ο οποίος βρισκόταν για διακοπές στους Φούρνους Ικαρίας, μαζί με την μητέρα του, βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό. Ο Χρήστος, συνήθιζε να κολυμπά μπροστά από την παραλία και κοντά στα ενοικιαζόμενα τουριστικά καταλύματα που διατηρούσε η μητέρα και η γιαγιά του. Από την έρευνα, προέκυψε πως το παιδί, μπλέχτηκε ενώ κολυμπούσε σε μία από τις σημαδούρες, αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει.

Οδυσσέας Σταμούλης: Από την απόλυτη δόξα στην απόλυτη τραγωδία που μπορεί να βιώσει ένας γονιός

Ο ηθοποιός και η πρώην σύζυγος του και μητέρα του 11χρονου, βίωσαν αυτό που κανείς άνθρωπος δεν εύχεται να ζήσει. Το να χάσει το παιδί του.

Ο Οδυσσέας Σταμούλης, προσπάθησε να διαχειριστεί την απώλεια και επέστρεψε μετά από αρκετούς μήνες στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Είχε μιλήσει για πρώτη φορά για το θλιβερό γεγονός στις αρχές του χρόνου λέγοντας λακωνικά «Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που συνέβη. Να μη συμβεί, ούτε στον χειρότερο εχθρό σου».

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη με τη Φαίη Σκορδά, όπου μίλησε και για τον ρόλο του στη θεατρική παράσταση «Ο ζηλιαρόγατος», έκανε για πρώτη φορά και μία δημόσια παράκληση: «Είμαι όσο καλά μπορώ, με την έννοια ότι προσπαθεί κανείς, να δει την κάθε μέρα σαν καινούργια, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Καταρχάς, εγώ για τον πιτσιρικάκο μου, δεν θέλω να μιλάω. Μου φαίνεται λίγο άδικο για άλλα παιδιά, των οποίων οι γονείς δεν έτυχε να είναι αναγνωρίσιμοι. Ο πόνος της απώλειας είναι για όλους τους γονείς το ίδιο, όσο γνωστοί κι αν είναι. Το να σου λείπει το παιδί, είναι το ίδιο, όποιος και να'σαι, γι'αυτό και αποφάσισα να μην τον θυμάμαι δημόσια».

Και έκανε ένα παραλληλισμό με το δυστύχημα των Τεμπών και την τραγωδία που έζησαν κάποιοι άλλοι γονείς, σε διαφορετικές συνθήκες: «Εγώ, είμαι μία μεμονωμένη περίπτωση, αλλά θα ήθελα να κάνω μία δημόσια παράκληση στους γονείς των παιδιών που χάθηκαν στα Τέμπη, να μείνουν ενωμένοι και να το κυνηγήσουν μέχρι τέλους. Να σκεφτούν πόση δύναμη παίρνουμε εμείς από όλους αυτούς, όταν τους βλέπουμε να αγωνίζονται. Είναι σαν να είμαστε κι εμείς εκεί. Αυτό ήθελα να πω σχετικά με χαμούς παιδιών».

Ο ηθοποιός είχε μιλήσει κάποια χρόνια πριν για τον μονάκριβο γιο του σε συνέντευξή του στο περιοδικό Λοιπόν και για την αδυναμία που του είχε: «Μπροστά στο παιδί μου, όλα τ' άλλα μικραίνουν. Ούτε οι ρόλοι, ούτε οι επιτυχίες, ούτε το χρήμα, ούτε οι έρωτες το φτάνουν. Ευλογημένη ιδιότητα».

DPG Network