Ο Liam Payne των One Direction έφυγε από τη ζωή στα 31 του χρόνια μετά από πτώση από μπαλκόνι

Γεωργία Βλαχοπούλου

O Liam Payne αφήνει πίσω του έναν γιο, τον οποίο απέκτησε με την πρώην σύντροφό του Cheryl Cole, ενώ η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει σοκ σε όλους τους θαυμαστές του παγκοσμίως.

Ο Liam Payne, ο Άγγλος τραγουδιστής που γνωρίσαμε μέσα από το συγκρότημα One Direction έφυγε από τη ζωή στα 31 του χρόνια. O ίδιος είχε αποκτήσει έναν γιο με την πρώην σύντροφό του, Cheryl Cole, ενώ ήταν ζευγάρι με την Κate Cassidy τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο τραγουδιστής έπεσε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου στο ξενοδοχείο CasaSur Palermo στο Παλέρμο του Μπουένος Άιρες, όπως επιβεβαίωσε το PEOPLE.

Ο Liam βρισκόταν στην Αργεντινή όπου παρακολούθησε και τη συναυλία του Niall Horan, ο οποίος ήταν επίσης μέλος των One Direction.

Το «αντίο» από Charlie Puth και Zedd

«Είμαι σε σοκ. Ο Liam ήταν πάντα πολύ ευγενικός με εμένα. Ήταν ο πρώτος μεγάλος καλλιτέχνης με τον οποίο δούλεψα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε», έγραψε σε ανάρτησή του ο τραγουδιστής Charlie Puth, ενώ ο Zedd δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες με τον Liam Payne.

Ο Harry Styles,o Zayn Malik, o Louis Tomlinson και o Niall Horan, τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος One Direction δεν έχουν κάνει ακόμα κάποια ανάρτηση για τον ξαφνικό χαμό του Liam Payne.

O Liam Payne και η μάχη με το αλκοόλ

O Liam Payne είχε μιλήσει ανοιχτά για την ψυχική του υγεία τον εθισμό και τους αγώνες νηφαλιότητας. Είχε μιλήσει μάλιστα, για το ότι είχε φτάσει στον πάτο κατά τη διάρκεια των ημερών του στους One Direction, καθώς συζητούσε για τον αλκοολισμό κατά την εμφάνισή του στο The Diary of a CEO podcast. Ανέλυσε μάλιστα την εμπειρία του με τις «αυτοκτονικές τάσεις».

Τον Ιούλιο του 2023 ωστόσο, μοιράστηκε με τους θαυμαστές του ότι ήταν έξι μήνες νηφάλιος μετά από παραμονή 100 ημερών σε μια μονάδα θεραπείας.

«Απλώς έπρεπε να αφιερώσω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, επειδή έγινα κάπως κάποιος που δεν αναγνώριζα πια», είπε σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube. «Και είμαι σίγουρος ότι ούτε εσείς αναγνωρίζατε».

Το X-factor και οι One Direction

Γεννημένος το 1993, ο Liam Payne πέρασε για πρώτη φορά σε οντισιόν για το X-Factor σε ηλικία 14 ετών το 2008.

Αφού κόπηκε, του ζητήθηκε να επιστρέψει και κόπηκε ξανά στην πρώτη προσπάθεια.

Ύστερα, επέστρεψε στο μουσικό show δύο χρόνια αργότερα, το 2010, μαζί με τους Harry Styles, Zayn Malik, Louis Tomlinson και Niall Horan για να σχηματίσουν τους One Direction.

Οι 5 τους είχαν περάσει από ατομική ακρόαση για την ομάδα των αγοριών.

Οι κριτές ωστόσο, και ο Simon Cowell δημιούργησαν το συγκρότημα, το οποίο κατέλαβε την τρίτη θέση εκείνη τη χρονιά.

Μετά την παρουσία τους στο X-Factor, οι One Direction έγιναν γρήγορα ένα από τα πιο δημοφιλή ποπ συγκροτήματα της γενιάς τους.

Το πρώτο άλμπουμ του γκρουπ, το Up All Night του 2011, έγινε τριπλά πλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και 4 φορές πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με εκείνο το άλμπουμ κυκλοφόρησε το πολύ γνωστό single του συγκροτήματος, το "What Makes You Beautiful", ενώ ο τραγουδιστής έλαβε βραβείο σύνθεσης για τρία από τα κομμάτια αυτού του άλμπουμ: το "Taken", το "Everything About You" και το "Same Mistakes".

Το επόμενο έτος, οι One Direction κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους, “Take Me Home”, με τις συνθέσεις του Payne "Last First Kiss", "Back for You" και "Summer Love".

Ο Liam Payne έγραψε κι άλλα τραγούδια στο Midnight Memories του 2014, συμβάλλοντας στις επιτυχίες του συγκροτήματος, με το "Story of My Life" και το τραγούδι του τίτλου, καθώς και σε άλλα κομμάτια του άλμπουμ, όπως τα "Diana", "Little White Lies" και "Better Than Words".

Ο 31χρονος έγραψε επίσης, τα δύο single, "Steal My Girl" και "Night Changes" από το Four του 2014.

Το άλμπουμ αυτό ήταν τελικά το τελευταίο του Malik με τους One direction, καθώς ανακοίνωσε την επίσημη αποχώρησή του από το συγκρότημα τον Μάρτιο του 2015.

Ο Liam έλαβε βραβεία σύνθεσης σε 8 από τα 12 κομμάτια του άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων των θαυμαστών τους, όπως το "No Control" και το "Spaces".

Βοήθησε επίσης να γραφτούν πέντε τραγούδια στο πέμπτο και τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος, το Made in the A.M του 2015.

Η σόλο καριέρα

Μετά από πέντε άλμπουμ και τέσσερις τεράστιες παγκόσμιες περιοδείες, οι One Direction διαλύθηκαν επ' αόριστον στις αρχές του 2016, αλλά ο Liam ποτέ δεν είπε κακή κουβέντα για το συγκρότημα και τα μέλη του, παρότι η αποχώρηση του Ζayn Μalik, είχε δημιουργήσει διάφορες φήμες για τις σχέσεις του με εκείνον.

«Είναι σχεδόν σαν να βάζεις το κοστούμι της Disney πριν ανέβεις στη σκηνή και κάτω από το κοστούμι νευρίαζα, πολλές φορές γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος να καταλάβεις τι συνέβαινε. Εννοώ, ήταν διασκεδαστικό. Είχαμε μεγάλη χαρά, αλλά υπήρχαν ορισμένα σημεία όπου έγινε λίγο τοξικό» είχε πει ο ίδιος για τους One Direction.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αντιπαθώ τον Zayn και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα είμαι πάντα στο πλευρό του», εξήγησε ο Payne σχετικά με τον Zayn σε συνέντευξή του. «Αν έπρεπε να περάσω από αυτό που πέρασε, από την ανάπτυξή του και οτιδήποτε άλλο. Οι γονείς μου είναι υπερβολικά υποστηρικτικοί, σε σημείο που είναι ενοχλητικό μερικές φορές, και ο Zayn είχε διαφορετική ανατροφή από αυτή την άποψη».

Ο ίδιος κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο single, το "Strip That Down", τον Μάιο του 2017, το οποίο έγραψε μαζί με τον Ed Sheeran και με έναν guest στίχο από τον Quavo, το τραγούδι έγινε επιτυχία, φτάνοντας τελικά στο νούμερο 10 στο Billboard chart στις Η.Π.Α.

Το πρώτο του σόλο άλμπουμ, με τίτλο “LP1” κυκλοφόρησε το 2019.

Το άλμπουμ περιλάμβανε συνεργασίες με τους Zedd, Rita Ora και J Balvin.

Το EP του με τον Alesso, Midnight Hour, που κυκλοφόρησε το 2020 και το τραγούδι του "Sunshine" για την ταινία κινουμένων σχεδίων Ron's Gone Wrong κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά.

Ο τραγουδιστής κυκλοφόρησε το «Teardrops», το πρώτο του νέο τραγούδι μετά από τρία χρόνια, τον Μάρτιο.

Το κομμάτι αναμενόταν να είναι το βασικό single από το επερχόμενο δεύτερο σόλο άλμπουμ του, πάνω στο οποίο άρχισε να δουλεύει το 2023.

Ο Liam Payne είχε επίσης προγραμματίσει να περιοδεύσει στη Λατινική Αμερική το 2023, αλλά έπρεπε να ακυρώσει τα σχέδιά του λόγω λοίμωξης στα νεφρά.

Επιπλέον, ο τραγουδιστής ήταν ένας από τους κριτές της προγραμματισμένης σειράς ριάλιτι του Netflix, Building the Band, η οποία δεν έχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης