Η Meghan έστειλε σαφές μήνυμα σε όσους την έβλαψαν με ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου
Οι στίχοι του ποιητή με τους οποίους έκλεισε τον κύκλο των podcast. Η Meghan δεν επέλεξε τυχαία τους στίχους του Ντίνου Χριστιανόπουλου.
Το 12ο και τελευταίο επεισόδιο των podcast της Meghan με τίτλο «Archetypes», έκλεισαν όπως ορίζει το όνομά τους. Με στίχους πάλι εμπνευσμένους από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από ένα ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Μόνο που αυτό που επέλεξε να ασπαστεί ως νόημα και ως φιλοσοφία ζωής, είναι ένα σαφές μήνυμα σε όσους την αμφισβήτησαν και σε όσους σκληρά ακόμη και τώρα την κρίνουν.
«Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε...»
Ο σκοπός της Meghan με τα podcast, ήταν να μιλήσει για τις γυναίκες στην σύγχρονη εποχή, για τα κλισέ και τα στερεότυπα, για όλες εκείνες τις καταστάσεις που εμποδίζουν την εξέλιξή τους, να εμπνεύσει και πολλές φορές να μοιραστεί τις δικές της εμπειρίες, την δύναμη που βρήκε για να κάνει αλλαγές στη ζωή της και την οδήγησαν στην Meghan που γνωρίζουμε σήμερα. Απαλλαγμένη από φόβους και αναστολές και σίγουρη για τους στόχους της.
Στο ίδιο μοτίβο του inspiration κινείται άλλωστε και ο σύζυγός της, με τον Harry να έχει υπάρξει ιδιαίτερα υποστηρικτικός από το πρώτο επεισόδιο του podcast της Meghan.
Στο 12ο και τελευταίο επεισόδιο, η Meghan αποφάσισε αντί για μία ακόμη γυναίκα, να καλέσει 3 άντρες. Τον ραδιοφωνικό παραγωγό Andy Cohen, τον κωμικό ηθοποιό Judd Apatow και τον παρουσιαστή και επίσης ηθοποιό Trevor Noah, για να μιλήσουν για το βλέπουν οι άντρες τις γυναίκες.
Στο κλείσιμο του επεισοδίου, έκανε έναν μικρό απολογισμό. Μιλώντας για το πόσο διαφωτιστικές ήταν για εκείνη αυτές οι εκπομπές, για το πόσο «ορατή» έγινε η φωνή της και οι φωνές των γυναικών που φιλοξένησε και έκλεισε με ένα στίχο από το ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου που εκδόθηκε την δεκαετία του '70 στην ποιητική του συλλογή «Το κορμί και το σαράκι».
Οι στίχοι είναι και η απάντησή της στην κριτική που της έχουν κάνει τόσα χρόνια, ένα μήνυμα προς εχθρούς και ανθρώπους που την αμφισβήτησαν: «Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε. Αλλά ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος».
Βέβαια χρησιμοποίησε μία παραλλαγή του στίχου, στην συλλογή του Nτίνου Χριστιανόπουλου υπάρχει ως «Bαθιά να με θάψουν θέλησαν, αλλά ξέχασαν όμως πως ήμουν σπόρος».
Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Ο ποιητής μας υπήρξε για πολλούς αιρετικός και χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να κατανοήσουμε το νόημα και την φιλοσοφία των ποιημάτων του. Αμφισβητήθηκε όπως και εκείνη. Αλλά ας μην την συγκρίνουμε με ένα τόσο σπουδαίο άνθρωπο των γραμμάτων και των τεχνών.