Ο ρόλος που μπορεί να παίξει η Pippa Middleton όταν γίνει βασίλισσα η Kate

Πατούλια Κατερίνα
Ο ρόλος που μπορεί να παίξει η Pippa Middleton όταν γίνει βασίλισσα η Kate
Karwai Tang

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κate Middleton είναι παντρεμένη με τον διάδοχο του θρόνου, τον πρίγκιπα William. Κι όταν ο William γίνει βασιλιάς και η Catherine βασίλισσα, η μικρή της αδερφή, Pippa Middleton μπορεί να πάρει έναν νέο ρόλο με πολλά καθήκοντα.

Οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες υποστηρίζονταν ιστορικά από μεγάλες, δεμένες ομάδες, προσφέροντας τους διοικητική υποστήριξη και βοήθεια με αλληλογραφία. Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ είχε τη δική της lady in waiting - κυρία σε αναμονή - την Ντάμ Άναμπελ Γουάιτχεντ.

Tι ακριβώς κάνουν όμως οι περίφημες κυρίες σε αναμονή;

Η Mistress of the Robes ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση της γκαρνταρόμπας της Βασίλισσας, καθώς και για το πρόγραμμα και τα καθήκοντα των συναδέλφων της εν αναμονή, ενώ οι Γυναίκες της κάμαρης βοήθησαν τη μονάρχη να ντυθεί και να βγάλει τα ρούχα της ενώ την βοηθούσαν να λουστεί.Οι γυναίκες αυτές υποτίθεται πως αμείβονται για τις υπηρεσίες τους και αναμένεται να υπηρετήσουν τη Βασίλισσα ισόβια.

Όταν η βασίλισσα Καμίλα έγινε η νέα σύζυγος του βασιλιά Κάρολου τον Σεπτέμβριο του 2022, εγκατέλειψε τη μακρόχρονη βασιλική παράδοση, εγκαινιάζοντας μια νέα ομάδα βοηθών που ονομάστηκε «Σύντροφοι της Βασίλισσας».

Σε αντίθεση με τις κυρίες σε αναμονή, οι σύντροφοι της Βασίλισσας την βοηθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις και δεν υποχρεούνται να διαχειρίζονται αλληλογραφία και διοικητικά καθήκοντα.. Οι ρόλοι τους είναι άτυποι και λιγότερο πρακτικοί, κάτι που αντανακλά την μοναρχία με λιγότερο προσωπικό που εγκαινίασαν ο Κάρολος και η Καμίλα.

Οι έξι έμπιστες σύντροφοι της Camilla είναι: η Sarah Troughton, η Jane von Westenholz, η Fiona, η Marchioness of Lansdowne, η Lady Katharine Brooke, η βαρόνη Carlyn Chisholm και η Lady Sarah Keswick.

Το ερώτημα παραμένει: Είναι πιθανό να δούμε την αδερφή της Kate, Pippa, να αναλάβει το ρόλο της κυρίας σε αναμονή κάποια στιγμή στο μέλλον;

Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες αλλά η 40χρονη Pippa έχει δείξει το τελευταίο διάστημα πως με τίτλο ή χωρίς πάντα θα είναι στο πλευρό της Kate..

Η Kate αναμένεται να μην έχει κυρίες στην αναμονή αλλά η Pippa θα είναι ο άνθρωπος εμπιστοσύνης της.

Η βασιλική ανταποκρίτρια του HELLO!, Danielle Stacey, εξηγεί:

«Η αδερφή της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Pippa Matthews, θα ήταν μια κατάλληλη επιλογή ως μια από τις συντρόφους της βασίλισσας της Kate, και νομίζω ότι όπως η Camilla, θα χρησιμοποιήσει αυτή τη σύγχρονη ορολογία αντί για το παλιακό κυρίες -σε αναμονή.

Η Pippa ενήργησε ως κουμπάρα της Kate στο γάμο της το 2011 και ήταν εκεί την επανεμφάνισή της στο Wimbledon.

«Η Pippa ήταν εκεί για να υποστηρίξει την Kate σε μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές στη ζωή της - συμπεριλαμβανομένου του ρόλου της ως κουμπάρας στον βασιλικό γάμο. Το έργο που επιτελούν οι σύγχρονοι σύντροφοι της βασίλισσας δεν είναι εκτενές όπως ήταν κάποτε».

Η Kate και η Pippa γεννήθηκαν με διαφορά 21 μηνών και μεγάλωσαν στο Bucklebury, έχουν μια πληθώρα κοινών ενδιαφερόντων και είναι γνωστές για την αγάπη τους στα αθλήματα, όπως το χόκεϊ, το τένις και τον στίβο.

The Championships - Wimbledon 2019
LONDON, ENGLAND - July 13: Catherine, Duchess of Cambridge and Meghan, Duchess of Sussex and Pippa Middleton in the Royal Box on Centre Court applaud the winner Simona Halep of Romania after her victory against Serena Williams of the United States during the Ladies Singles Final on Centre Court during the Wimbledon Lawn Tennis Championships at the All England Lawn Tennis and Croquet Club at Wimbledon on July 13, 2019 in London, England. (Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

Σε μια συνέντευξη στο NBC το 2014, η Pippa είπε για τη σχέση της με τη μεγάλη της αδερφή:

«Προφανώς η πίεση που έχει από τις υποχρεώσεις της είναι μεγάλη αλλά περνάμε πολύ χρόνο μαζί, ακόμα κάνουμε πολλά μαζί ως οικογένεια, έχουμε μια πολύ φυσιολογική, αδερφική σχέση και, ξέρετε, στηρίζουμε η μια την άλλη και παίρνουμε η μία τη γνώμη της άλλης».

Επί του παρόντος, η πριγκίπισσα Kate βασίζεται σε μια δεμένη και μια εκλεκτή ομάδα φίλων όπως είναι η λαίδη Λόρα Μιντ, η Ζόι Γουόρεν και η φίλη της από το σχολείο Χάνα Κάρτερ.

Britain Coronation
Pippa and James Middleton arrive at Westminster Abbey ahead of the coronation of King Charles III and Camilla, the Queen Consort, in London, Saturday, May 6, 2023. (Andrew Milligan/Pool via AP)PA