«Σε αυτή τη σχέση ήμασταν 3» είχε πει η Diana και πώς η Camilla θέλησε να «κλέψει» και κάτι ακόμα

«Σε αυτή τη σχέση ήμασταν 3» είχε πει η Diana και πώς η Camilla θέλησε να «κλέψει» και κάτι ακόμα
Lady Diana Spencer and Camilla Parker-Bowles at Ludlow Races where Prince Charles is competing, 1980. (Photo by Express Newspapers/Archive Photos)

Μετά τον θάνατο της Diana, η Camilla φάνηκε να υιοθετεί σταδιακά στοιχεία από το στιλ της. Από τα κοσμήματα και τα χτενίσματα μέχρι τα ρούχα και τα αξεσουάρ, η σημερινή βασίλισσα άρχισε να εμφανίζεται με looks που θυμίζουν έντονα την Diana. Αυτή η «μεταμόρφωση» δεν έχει περάσει απαρατήρητη από το κοινό και τους ειδικούς της μόδας, πυροδοτώντας συζητήσεις για τα κίνητρα πίσω από αυτή την αλλαγή.

Η πριγκίπισσα Diana ερωτεύτηκε για πρώτη φορά μία συγκεκριμένη τσάντα της Dior το 1995 όταν της δόθηκε μία ως δώρο και τώρα φαίνεται ότι η Camilla είναι επίσης θαυμάστρια της κομψής και ακριβής τσάντας.

Ειδικότερα, η αγαπημένη τσάντα της βασίλισσας Camilla μπορεί να είναι αναγνωρίσιμη στους βασιλικούς θαυμαστές όμως πρώτα έγινε διάσημη από την αδικοχαμένη πριγκίπισσα.

Diana Neuro Hospital
LONDON, UNITED KINGDOM - MARCH 06: Diana, Princess Of Wales, Alighting Her Car At The National Hospital For Neurology And Neurosurgery In London. The Princess Is Carrying A Black Dior Handbag. (Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)

Όπως είδαμε πριν από λίγες ημέρες, η 76χρονη παρουσίασε για πρώτη φορά την Lady Dior αξίας 5.000 λιρών στο Wimbledon, επιδεικνύοντας το κομψό αξεσουάρ κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος τένις στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα ενώ με τη νέα ...Diana-ιακή εμμονή, την είδαν και λίγες μέρες αργότερα σε μια επίσκεψη στην Ουαλία.

Little black dress rules: Πέντε σπάνιες φορές που η Πριγκίπισα Diana φόρεσε το μικρό μαύρο φόρεμα

Queen Camilla Attends Wimbledon 2024 - Day 10
​LONDON, ENGLAND - JULY 10: Queen Camilla (right) with Debbie Jevans chair of the All England Lawn Tennis Club during a visit to the All England Lawn Tennis and Croquet Club in Wimbledon, south west London, on day ten of the Wimbledon Tennis Championships on July 10, 2024 in London, England. (Photo by Jordan Pettitt - WPA Pool/Getty Images)

Η πριγκίπισσα Diana ανέπτυξε μια αγάπη για την εν λόγω τσάντα στη δεκαετία του '90

Η τσάντα Chouchou της παρουσιάστηκε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, ως ένα υπέροχο δώρο από την Madame Bernadette Chirac, την τότε πρώτη κυρία της Γαλλίας. Η αδικοχαμένη πριγκίπισσα την κρατούσε συχνά μέχρι τον τραγικό της θάνατο τρία χρόνια αργότερα.

Ο δεσμός του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Camilla μετρά πάνω από πέντε δεκαετίες και τα τελευταία χρόνια η ισχυρή παρουσία της έγινε ανεκτίμητη στο πλευρό του μονάρχη, όταν θρηνούσε για παράδειγμα για τη μητέρα του Ελισσάβετ και ταυτόχρονα αναλάμβανε το θρόνο. Η Camilla είναι σαφέστατα «βράχος» και μετά τη διάγνωση του Κάρολου με καρκίνου τον περασμένο Φεβρουάριο.

25 χρόνια μετά το τροχαίο της Diana, ένα σημείωμα φανέρωσε την πρόβλεψη του θανάτου της

Αναλογιζόμενη τη συνολική παρουσία της βασίλισσας Camilla τους τελευταίους μήνες, η πρώην βασιλική ανταποκρίτρια του BBC, Jennie Bond, επαίνεσε με υπερηφάνεια την 76χρονη για τον τρόπο που «τα πηγαίνει περίφημα» στο νέο της ρόλο, όπως δήλωσε στο OK!.

«Νομίζω ότι μπορεί να έχει εκπλαγεί και η ίδια με τη στάση που κρατάει και τη δύναμη που επιδεικνύει. Είναι, άλλωστε, μια γυναίκα που δεν χρειάστηκε ποτέ να αφοσιωθεί σε μια σταθερή καριέρα ή στην κούραση μιας δουλειάς από τις 9 έως τις 5. Έχει αναλάβει ένα σημαντικά αυξημένο φόρτο εργασίας και μια τεράστια ευθύνη τους τελευταίους μήνες -και δείχνει να ανταποκρίνεται υπέροχα σε αυτό!», είπε χαρακτηριστικά η ειδικός σε θέματα της βασιλικής οικογένειας.

Σκεπτόμενη πόσο μακριά έχει φτάσει η βασίλισσα από τότε που μπήκε στο βασιλικό προσκήνιο, η Bond επαίνεσε το πόσο έχει «αυξηθεί η αυτοπεποίθησή της» πριν καταλήξει: «Τι αντίθεση με εκείνες τις πρώτες μέρες που έδειχνε και ακουγόταν τόσο νευρική όταν έπρεπε να μιλήσει δημόσια! Τώρα είναι σίγουρη, γεμάτη αυτοπεποίθηση και άνετη στο νέο και πολύ απαιτητικό της ρόλο».

Britain Royal Birthday
FILE - Britain's King Charles III sits besides Queen Camilla during the State Opening of Parliament at the Palace of Westminster in London, Tuesday, Nov. 7, 2023. At an age when many of his contemporaries have long since retired, King Charles III is not one to put his feet up. The king will mark his 75th birthday on Tuesday, Nov. 14, 2023, by highlighting causes close to his heart. With Queen Camilla at his side, Charles will visit a project that helps feed those in need by redistributing food that might otherwise go to landfills. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Pool, File)Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Η μέρα που γεννήθηκε ο Harry ήταν η χειρότερη στην ζωή της Diana - Τα νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν

Τα πράγματα δεν ήταν πάντα τόσο εύκολα

Η Diana αντιμετώπισε την Camilla Parker Bowles στα 40α γενέθλια της αδελφής της, αφού ανακάλυψε ότι ο Κάρολος «είχε επιστρέψει σε αυτήν», όπως ισχυρίστηκε. Οι δύο τους τα είπαν, με την Diana να λέει στη σημερινή Δούκισσα της Κορνουάλης ότι γνώριζε τι συνέβαινε, σε ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε για την Lady Annabel Goldsmith τον Φεβρουάριο του 1989.

Στο βιβλίο του Andrew Morton «Diana: Her True Story — In Her Own Words» που τότε σηματοδοτούσε τα 25 χρόνια από τον τραγικό της θάνατο γίνεται αναφορά στο εξής: σε ένα εκρηκτικό κεφάλαιο, περιγράφει τη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με την Camilla, καθώς η Diana περιέγραφε λεπτομερώς τη δυστυχία του γάμου της και τον αγώνα της με τη βουλιμία.

Στο βιβλίο, η Diana λέει ότι ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής της όταν συνειδητοποίησε ότι ο Κάρολος και η Camilla ήταν ακόμα πολύ δεμένοι.

Αφού βρήκε το θάρρος να ζητήσει από την αντίζηλό της μια «γρήγορη κουβέντα» ακολούθησε και το ξέσπασμα. «Λυπάμαι που είμαι εμπόδιο -προφανώς είμαι εμπόδιο και πρέπει να είναι κόλαση και για τους δύο σας, αλλά ξέρω τι συμβαίνει. Μην μου φέρεστε σαν να είμαι ηλίθια», της είπε. Ούτε καν η διαμαρτυρία της Camilla, λέγοντας ότι δεν είχε ιδέα για τι μιλούσε, δεν μπορούσε να αλλάξει τη γνώμη της Diana.

«Ξέρω τι συμβαίνει μεταξύ σας και απλά θέλω να το ξέρεις αυτό», πρόσθεσε. Αφού τονίστηκε ότι «δεν είναι μια κατάσταση μυστηρίου» η αδικοχαμένη πριγκίπισσα φέρεται να άκουσε τότε από την Camilla: «Έχεις όλα όσα ήθελες ποτέ -όλοι οι άντρες στον κόσμο είναι ερωτευμένοι μαζί σου και έχεις δύο όμορφα παιδιά. Τι περισσότερο θα μπορούσες να θέλεις;».

Anwar Hussein Collection

VATICAN CITY - APRIL 27: In this photo composite image a comparison is made between (left) Diana, Princess of Wales as she arrives at the Vatican to meet Pope Paul II in April 1985 and (right) Camilla, Duchess of Cornwall meeting Pope Benedict XVI at St. Peter's Basilica on April 27, 2009 in Vatican City, the Vatican. (Photo by Anwar Hussein/Getty Images)

Σε αυτή τη σχέση ήμασταν 3: Η διάσημη δήλωση της Diana για τον Κάρολο και την Camilla

Η φράση «Σε αυτή τη σχέση ήμασταν 3» έχει μείνει στην ιστορία ως μια από τις πιο εμβληματικές δηλώσεις της pριγκίπισσας Diana, αποκαλύπτοντας την παρουσία ενός τρίτου προσώπου στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο: της Camilla Parker Bowles.

Η δήλωση αυτή, που έγινε κατά τη διάρκεια της περίφημης τηλεοπτικής συνέντευξης της Diana στο BBC το 1995, έριξε φως στην ταραχώδη πραγματικότητα του γάμου της. Η Diana, με ειλικρίνεια και θάρρος, παραδέχτηκε ότι η σχέση του Καρόλου με την Camilla ήταν μια συνεχής σκιά στη ζωή της, δημιουργώντας ένα αίσθημα μοναξιάς και ανασφάλειας.

Η Σιωπηλή Αντιγραφή: Η ζήλια της Camilla για την Diana εκφράζεται μέσα από το στιλ της

Η σχέση της Camilla με την πριγκίπισσα Diana υπήρξε αναμφίβολα περίπλοκη και φορτισμένη συναισθηματικά. Η ζήλια που έτρεφε η Bowles για την αδικοχαμένη πριγκίπισσα, την οποία ο Κάρολος είχε επιλέξει για σύζυγό του, φαίνεται να εκφράζεται ακόμα και μέσα από το στιλ της, υποδηλώνοντας μια σιωπηλή αλλά διαρκή αντιγραφή.

Μετά τον θάνατο της Diana, η Camilla φάνηκε να υιοθετεί σταδιακά στοιχεία από το στιλ της. Από τα κοσμήματα και τα χτενίσματα μέχρι τα ρούχα και τα αξεσουάρ, η σημερινή βασίλισσα άρχισε να εμφανίζεται με looks που θυμίζουν έντονα την Diana. Αυτή η «μεταμόρφωση» δεν έχει περάσει απαρατήρητη από το κοινό και τους ειδικούς της μόδας, πυροδοτώντας συζητήσεις για τα κίνητρα πίσω από αυτή την αλλαγή.

Στην περίπτωση της Camilla, η υιοθέτηση του στιλ της Diana θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μια προσπάθεια να «κατακτήσει» ένα κομμάτι από τη λάμψη και τη δημοτικότητα της πριγκίπισσας, ακόμα και μετά θάνατον. Ίσως και προσπαθεί να κερδίσει την αποδοχή του κοινού, μιμούμενη την αγαπημένη εικόνα της Diana.

D-Day 80th Anniversary
From left, Britain's Queen Camilla, King Charles III, President of France Emmanuel Macron, and Brigitte Macron walk through the memorial wall during the UK national commemorative event for the 80th anniversary of D-Day, held at the British Normandy Memorial in Ver-sur-Mer, Normandy, France, Thursday June 6, 2024. (Gareth Fuller, Pool Photo via AP)PA